LG ekran na odmotavanje od 100 hiljada dolara VIDEO

LG je saopštio da će Signature OLED R ponuditi tri načina rada: Full View za gledanje video zapisa, igranje igara ili korišćenje ugrađenih funkcija pametnog doma, Line View za slušanje audio sadržaja i Zero View "koji zvučnik prikazuje kao umetničko delo" kada se ekran odloži.

Izvor: B92, Mashable
Podeli

LG je na CES 2014 prvi put pokazao svoju tehnologiju displeja koji se može okretati poput rolne sa 18-inčnim prototipom, a kasnije je stvoren 65-inčni dokaz konceptualnog TV-a koji je prikazan na CES 2018 i CES 2019.

Kompanija je tada zvanično objavila Signature OLED R u Južnoj Koreji sa cenom od 87.000 američkih dolara u oktobru 2020. Nije jasno zašto će verzija za američko tržište koštati dodatnih 13.000 američkih dolara, jer će prodaja u SAD biti sa cenom od 100.000 dolara, navodi Mashable.

Na kompanijinoj internet prodavnici navodi se da će ekran podržavati Dolby Vision, HDR10 i HLG; može da se pohvali vremenom odziva ispod 1 ms, brzinom osvežavanja od 120 Hz i podrškom za AMD FreeSync Premium; i nude jedan Ethernet, četiri HDMI 2.1 i tri USB 2.0 porta, kao i Bluetooth 5.0 i Wi-Fi.

Signature OLED R će takođe pokretati webOS sa ugrađenim aplikacijama od LG-ovih partnera za sadržaj (između ostalih Netflix, Hulu i Disney+), kao i podršku za Alexa i Google Assistant.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.