Stiže nova Pokemon igra – umesto da ih jurite sada spavate VIDEO

Uz parolu "Pretvorite svoj san u zabavu" japanska kompanija koja upravlja istoimenom franšizom Pokemon će tokom leta lansirati novu igru Pokemon Sleep, čiji je cilj – dobro spavanje.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 01.03.2023.

11:45

Stiže nova Pokemon igra – umesto da ih jurite sada spavate VIDEO
Foto: oleschwander / Shutterstock.com

Uz prethodnu igru Pokemon Go igrači su, koristeći mobilni telefon, lovili nacrtana "stvorenja" koja su mogli da vide u prostoru svoje sobe i napolju.

Ali sada neće biti jurnjave, već "što duže spavate, to ćete imati bolji rezultat ujutro", objavila je kompanija o novoj igri Pokemon Sleep koja će se u prodaji naći na leto širom sveta.

Trejleri za novu igru sugerišu da ona kombinuje praćenje sna sa igrom uz pomoć pametnih telefona. "Vaša avantura se odvija na malom ostrvu gde ćete istraživati kako Pokemoni spavaju. Radićete s velikim Snorlaxom koji živi na ostrvu i Nerolijem, profesorom koji proučava stilove spavanja Pokemona", piše u saopštenju kompanije objavljenom ove nedelje.

"Što duže spavate, više Pokemona će pojaviti oko Snorlaxa", rekla je istoimena kompanija u vlasništvu Nintenda, pozivajući igrače da se "bolje odmaraju".

Ljubitelji Pokemona će takođe moći da kupe Pokemon GO Plus - gadžet u obliku Pokeballa koji mogu da stave pored svog jastuka, dok "Pikachuov glas šalje slatke poruke kada je vreme za spavanje ili za obuđenje".

Igra Pokemon Go, pokrenuta 2016. godine, bila je svetski uspeh. Ta besplatna igra koristi satelitske lokacije, grafiku i kamere za preklapanje crtanih likova sa stvarnim svetom, a cilj je da igrači uhvate "čudovišna stvorenja" koja im vešto izmiču.

Zaneseni igrači su bili i optuživani da su izazivali saobraćajne nesreće i pravili druge prekršaje dok su lutali ulicama s nosom priljubljenim za svoje telefone.

Pokemon je svetski hit još od 1996. kada je lansiran na konzoli Nintendo Game Boy. Ta franšiza čiji je slogan "Moram ih uhvatiti sve", obuhvata i filmove i veoma popularnu animiranu TV emisiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: