Tehnopolis

Sreda, 10.01.2024.

10:27

Predstavljene slušalice čija baterija se nikada ne prazni

Tokom CES 2024 sajma predstavljene su slušalice koje se same pune i nikada se ne prazne.

Izvor: B92

Default images

Kompanija 3M je predstavila prve svetske slušalice koje koriste komunikaciju samostalnog punjenja, a koriste solarnu energiju kako bi spoljašnje i unutrašnje svetlo konvertovale u konstantno punjenje.

Naziv uređaja je 3M PELTOR WS ALERT XPV i za svoje punjenje koristi patentiranu tehnologiju solarnih ćelija, pod nazivom Powerfoyle.

Tehnologija je kreirana u partnerstvu između 3M i švedske kompanije Exeger, koja je specijalizovana za tehnologiju solarnih ćelija.

Pored prikupljanja svetlosti, slušalice imaju i Bluetooth podršku, mikrofon koji utišava pozadinsku buku, push-to-listen funkciju i aplikaciju za praćenje zdravlja baterije i druga podešavanja.

Iz kompanije 3M ističu da slušalice imaju litijum-jonsku bateriju od 1000mAh, a mogu da izdrže oko 80 sati sa jednim punjenjem. Dok god su izložene spoljašnjem ili unutrašnjem svetlu, puniće se same.

Cena ovih revolucionarnih slušalica iznosi oko 600 dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Orban "uvalio kosku" Beogradu?

Mađarski premijer Viktor Orban pohvalio je planove nemačke vlade koja ispituje mogućnost da se procedure za odobravanje azila obavljaju u zemljama koje nisu članice Evropske unije.

9:48

24.6.2024.

1 d

Podeli: