Tehnopolis

Utorak, 24.01.2023.

11:45

iPhone 14 Pro Max ima najsvetliji ekran, a ko je šampion među Android telefonima?

Osnivač kineske kompanije se pohvalio da novi flegšip telefon ima ekran sa najboljim osvetljenjem među Android modelima.

Izvor: B92, Gizchina

iPhone 14 Pro Max ima najsvetliji ekran, a ko je šampion među Android telefonima?
Foto: Profimedia

Kada se pojavio na tržištu, iPhone 14 Pro Max je od strane DisplayMate-a proglašen telefonom sa najboljim ekranom, a krasi ga izuzetno osvetljenje displeja od čak 2300 nita.

Sada se oglasio Lei Jun, osnivač kompanije Xiaomi, koji ističe da kompanijin Xiaomi 13 telefon nudi najveće osvetljenje među Android modelima.

Prema dosadašnjim izveštajima, maksimalno osvetljenje ekrana koje nudi Xiaomi 13 serija iznosi 1900 nita. Uobičajeno osvetljenje iznosi 1200 nita, dok je potrošnja ekrana smanjena za 22 procenta.

Ovaj telefon koristi Samsung E6 materijal ekrana za OLED displej, koji predstavlja šerstu genetraciju supstrata koji proizvodi južnokorejska kompanija.

Međutim, ostaje da se vidi koliko će dugo Xiaomi 13 biti rekorder među Android telefonima. Nedavno su se pojavile informacije da bi Samsung Galaxy S23 Ultra mogao da dobije ekran sa maksimalnom osvetljenošću od 2200 nita, čime bi postao rekorder u Android ekosistemu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

23 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: