Asus ima nove telefone sa fokusom na mobilni gejming

Kompanija Asus je predstavila svoje najnovije pametne telefone, koji se fokusiraju na gejming.

Izvor: B92, Verge
Podeli

Predstavljeni su ROG Phone 7 i Phone 7 Ultimate, koje pokreće Qualcommov trenutno najbolji procesor – Snapdragon 8 Gen 2.

Kako bi se iz procesora izvukle najbolje moguće performanse, telefoni imaju i GameCool 7 sistem hlađenja, koji je nadograđen i sa parnom komorom koja odvodi toplotu za 168 procenata efikasnije nego kod ROG Phone 6 modela.

ROG Phone 7 Ultimate za hlađenje koristi i aktivni ventilator, pod nazivom AeroActive Cooler 7. Ventilator omogućava protok hladnog vazduha preko rashladnih rebara parne komore, kada se pokrene mali otvor (AeroActive Portal) za protok vazduha.

Kada je ostatak karakteristika u pitanju, ROG Phone 7 i Phone 7 Ultimate imaju ekrane veličine 6,78 inča OLED tipa. Krasi ih maksimalno osvetljenje od 1500 nita i brzina osvežavanja od 165Hz.

Telefone napaja baterija kapaciteta 6000mAh, a podrškom za brzo punjenje od 65W. Na poleđini uređaja nalaze se tri senzora za kamere: 50MP glavni, 13MP ultra širokougaoni i 5MP makro.

ROG Phone 7 Ultimate na poleđini ima prilagodljivi ekran, kakav smo već viđali na prethodnim Asus ROG telefonima.

Prve modeli koji stižu na tržište uključuju crni ROG Phone 7 (očekuje se u prodavnicama tokom maja), a beli stiže nešto kasnije.

ROG Phone 7 će u Srbiji koštati 151.990 RSD (16GB/512GB verzija), a prvi kupci će na poklon dobiti AeroActive Cooler 7.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.