Apps 2

22.04.2024.

12:12

Microsoft najavio velike izmene, evo šta je novo u njihovoj prodavnici

Microsoft nastavlja sa ažuriranjem svoje prodavnice aplikacija za Windows 10 i 11.

Autor: B92

B92
Microsoft najavio velike izmene, evo šta je novo u njihovoj prodavnici
monticello / Shutterstock.com

Podeli:

Kompanija je najavila velike izmene u načinu na koji veb verzija Microsoft Store-a funkcioniše. Sada, svaki korisnik može da preuzme .exe izvršne aplikacije direktno sa sajta, pomoću novih instalacija za veb.

Cilj ove promene je da novi web installer omogući da preuzimanje aplikacije radi brže i da zahteva manje akcija. Prethodno, ukoliko ste želeli da instalirate program pomoću veb verzije Store-a, za to su bila potrebna tri klika: jedan na sajtu, jedan na deep-link dijalog i jedan na mini prozor Store-a.

Taj kompleksni proces je implementiran da bi se sprečilo dodavanje malicioznih skripti, međutim nova verzija Store-a omogućava manje samostalne installere koji rade brže nego Microsoft Store aplikacija, i uz to su uvek ažurirani.

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: