Tviter vratio plave oznake pojedinim nalozima bez naknade

Na pojedine Tviter naloge sa više od milion pratilaca Tviter je ponovo postavio svoje plave oznake bez plaćanja pretplate.

Tehnopolis

Izvor: B92

Nedelja, 23.04.2023.

16:05

Tviter vratio plave oznake pojedinim nalozima bez naknade
Foto: shutterstock, Sattalat Phukkum

Bijonse, Hari Kejn, Ričard Osman i Viktorija Bekam su među onima kojima je vraćena plava oznaka, preneo je BBC.

Tviter nalog BBC njuza, takođe, ponovo ima svoju zlatnu značku, a da za to nije platio. Pre nego što je platformu kupio Elon Musk, plava oznaka je bila oznaka verifikacije koju je Tviter besplatno davao.

Prvobitno je bio korišćen kao alat za autentifikaciju, dizajniran da pomogne u zaustavljanju lažnih naloga i širenja dezinformacija. Sada je to simbol da se nalog pretplatio na premium uslugu pod nazivom Tvitter Blue - a uz plaćanje je priložen i proces verifikacije. Pretplata iznosi oko osam dolara mesečno.

Oni koji su odlučili da ne plaćaju pretplatu, počeli su da gube plave oznake 20. aprila. Novinar Džejms O'Brajen, koji ima 1,1 milion pratilaca, jedan je od onih koji je sada dobio svoju plavu oznaku nakon što je prethodno izgubio. On je potvrdio da nije platio pretplatu.

Mask je rekao da je sam platio pretplatu u ime autora Stivena Kinga, glumca Vilijama Šatnera i košarkaša Lebrona Džejmsa koji su kritikovali potez Tvitera o uvođenju pretplate. Međutim, neke poznate ličnosti poput glumca Rajana Rejnoldsa, još uvek nemaju plavu oznaku uprkos tome što imaju preko 21 miliona pratilaca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: