Aktuelno 8

25.04.2024.

21:14

Slikao fudbalsku utakmicu kamerom starom 127 godina VIDEO

Jedan fotograf spojio je svoju ljubav prema sportu sa strašću prema starinskoj fotografiji, kada je na utakmicu poneo aparat star 127 godina.

Izvor: B92

Slikao fudbalsku utakmicu kamerom starom 127 godina VIDEO
Shutterstock/Grassmemo

Podeli:

U jednoj objavi na Redditu vidi se kako ovaj ljubitelj fotografije vadi starinski aparat, i u klipu koji traje manje od 30 sekundi, pratimo kako prvo zumira stadion, a zatim i krajnji rezultat: tri "zrnaste" crno-bele fotografije utakmice koje izgledaju prilično zanimljivo.

Snimak na Reddit nije podelio ovaj fotograf, ali njegovo ime je Majls Mirskou-Heris, i poznat je po eksperimentisanju sa "čudnim" i zastarelim fotoaparatima na svojim društvenim mrežama.

Navodno, ovog puta je u pitanju bio aparat "No.4 Cartridge Kodak" iz 1897. godine, kupljen u antikvarnici.

Razlog za ovaj poduhvat, kako je kasnije otkriveno, jeste to što ga je jedan klub zamolio da rekreira fotografiju tima iz 1924. godine, i za to je korišćen film Ilford Delta 3200.

"Morao sam da budem siguran da imam film koji je dovoljno brz da uhvati sliku na zatvorenom stadionu, na fotoaparatu sa prilično rudimentarnim kontrolama. Posao je savršeno obavljen", rekao je Mirskou-Heris.

Podeli:

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: