Aktuelno 11

14.04.2024.

12:00

Microsoft testira reklame u Windows 11 Start meniju

Microsoft je na svom zvaničnom blogu objavio i primer kako bi ovakve reklame mogle da izgledaju.

Izvor: Zimo

Microsoft testira reklame u Windows 11 Start meniju
sdx15 / Shutterstock.com

Podeli:

Na zvaničnom blogu Windowsa, Microsoft je objavio detalje u vezi sa novom test verzijom svog operativnog sistema koja je dostupna samo određenom broju Windows Insiders korisnika. Među različitim poboljšanjima i novitetima Windowsa 11, jedna stvar je posebno privukla pažnju medija, a to su – reklame u Start meniju.

U rubrici preporuka, na mestu gde se nalaze najnovije instalirane i najčešće korišćene aplikacije, sada će se prikazivati i preporuke koje će, kako stoji na blogu, korisnicima pomoći u otkrivanju aplikacija u okviru Microsoftove prodavnice aplikacija.

Radi se, prema navodima The Verge-a, o reklamama koje će biti dostupne samo unutar test verzije i za korisnike u SAD-u, a opcija će moći da se isključi u okviru podešavanja ovog operativnog sistema. Iz Microsofta podsećaju da konstantno testiraju nova iskustva i koncepte za svoje proizvode, a koje na kraju ne moraju da implementiraju u konačne verzije, već ta implementacija zavisi od povratnih informacija i zadovoljstva samih korisnika.

Dakle, ako većina test korisnika pokaže palac dole ovoj opciji, očekuje se da će Microsoft na kraju odustati od nje i da je neće implementirati u jednu od budućih finalnih verzija Windowsa 11.

Kako bi trebalo da izgledaju oglasi u okviru Start menija na Windowsu 11 možete videti na priloženoj fotografiji koju je objavio Microsoft. U okviru spiska aplikacija i dokumenata nalazi se narandžastom bojom označena aplikacija za upravljanje lozinkama 1Password. Radi se o reklami za aplikaciju koju korisnici mogu da preuzmu s Microsoft Store-a i, prema onome što možemo da pročitamo na njihovom blogu, tu bi trebalo da se prikazuju preporuke isključivo za takve programe koji će se moći da se preuzmu sa Microsoftove onlajn prodavnice.

Ovo nije prvi pokušaj s eksperimentisanjem s reklamama unutar Windowsa 11, pa je kompanija prošle godine počela s testiranjem reklama unutar File Explorera, ali na kraju su od te ideje odustali. Kako podsećaju na The Verge-u, kompanija eksperimentiše s prikazom oglasa unutar Windowsa više od deset godina, tako da testiranje oglasa u okviru aktuelne verzije njihovog operativnog sistema nije nikakvo iznenađenje.

Podeli:

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: