Nova vest
Vaterpolo

Utorak, 20.02.2024.

10:32

Hrvat posle zlata otvorio dušu: Bio sam na dnu, a sada sam šampion Evrope i sveta

Vaterpolisti Hrvatske postali su šampioni sveta, pošto su u Dohi osvojili zlatnu medalju.

Izvor: B92

Autor:B92

Hrvat posle zlata otvorio dušu: Bio sam na dnu, a sada sam šampion Evrope i sveta
Foto: EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

Ekipa Ivice Tucka u finalu je pobedila Italiju posle penala, a reprezentativac Jerko Marinić Kragić posle titule imao je doček u rodnom Splitu.

"Osećaj je neopisiv, hvala Splitu na prekrasnoj organizaciji i još jednom hvala svima koji su došli da proslave sa nama. Nekada sam stajao s druge strane, bio sam u češće ovde u publici kad smo slavili Hajdukov kup. Proslavio se i uspeh reprezentacije, iako sam više navijač Hajduka... Split je čudo i opet pokazao da je veliki sportski grad, da ceni uspehe sportista i da zna napravi pravi doček, od onog spektakla za Gorana Ivaniševića pa nadalje", rekao je Marinić Kragić.

"Nadam se da nije poslednji put u mojoj karijeri. Voleo bih da osvojimo sa Jadranom ntitulu šampiona i pa da ponovimo feštu. Potom slede Olimpijske igre u Parizu pa se nadam da će biti još prilika za slavlje, verujem da možemo doneti novu medalju kući",
istakao je on.

Marinić Kragić i nije skrivao koliko mu lično znači ovaj veliki uspeh s reprezentacijom.

On se 2016. godine našao se među navijačima koje su pritvorili nakon skandala na EURO 2016.godine, kada je grupa navijača u Francuskoj teren zasula bakljama u znak protesta protiv vrhuške Fudbalskog saveza Hrvatske.

"U životu sam bio na samom dnu zbog nekih navijačkih stvari i mislio sam da mi je karijera došla kraju, ali uz podršku prodice i prijatelja uspeo sam. Danas sam evropski i svetski šampion, čeka me i nastup na Olimpijskim igrama. Nakon svega što sam prošao to je dokaz koliko sam ostao jak u glavi. Mentalno je trebalo mnogo snage da se izvučem, ali uspeosam. Sve što sam u životu radio ponovio bih, sve bih napravio isto. Moj put bio je malo duži, ali ja ništa ne bih menjao',
rekao je Kragić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu