Nova vest
Vaterpolo

Sreda, 31.08.2022.

18:00

Srbija nemoćna u Splitu – derbi pripao evropskom prvaku

Vaterpolisti Srbije poraženi su ubedljivo od Mađarske 16:7, u okviru drugog kola grupe D Evropskog prvenstva u Splitu.

Izvor: MT

Autor: MT

Srbija nemoćna u Splitu – derbi pripao evropskom prvaku
Profimedia/Independent Photo Agen

Izabranici Dejana Savića su i pre ovog susreta, zahvaljujući ubedljivom trijumfu nad Izraelom, obezbedili plasman u osminu finala.

Imali su priliku da protiv velikog rivala, aktuelnog evropskog prvaka, eventualnom pobedom stignu direktno do četvrtfinala, međutim, to se nije dogodilo.

Mađarska je nadigrala "delfine", koji su praktično od kraja prve četvrtine bili neprepoznatljivi, te je poraz bio neminovan.

Nakon tvrdih uvodnih nekoliko minuta, dve ekipe igrale su po sistemu gol za gol.

Na pogodak Konarika, odgovor je imao Strahinja Rašović, da bi nakon gola Molnara posle uplivavanja, isti igrač naše reprezentacije pogodio iz peterca.

Manje-više od tog momenta, sve se raspalo u igri Srbije, a evropski prvak ušao je u seriju koja je dugo trajala.

Mnogo problema imali smo na oba kraja bazena, a greške i propuste redom su kažnjavali Manherc (sa četiri pogotka najbolji strelac susreta), Nađ, opet Konarik...

Mađarska se nije zaustavljala ni u trećem kvartalu, da bi Srbija posle 13 minuta konačno prekinula veliku seriju protivnika.

Nije to dugo trajalo, pošto su naši severni susedi u svoju korist rešili i u poslednji kvartal i tako slavili ubedljivi trijumf.

Srbija, kojoj je podršku i na ovom Evropskom prvenstvu pružila je UNIQA osiguranje, zvanično osiguranje vaterpolo tima Srbije, naredni meč odigraće protiv Slovenije u petak od 12.00.

Podsetimo, Srbija je na evropskim prvenstvima šest puta osvajala zlatno odličje, poslednji put 2018. godine.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

80 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu