Šapić: Što šmekeri ne skočiše i u more, tu štangla ne pomaže

Nekadašnji srpski vaterpolista Aleksandar Šapić oglasio se povodom napada na igrače Crvene zvezde u Splitu, uoči meča regionalne lige protiv Mornara.

J.L.Izvor: B92
Podeli
Foto: Gettyimages
Foto: Gettyimages

Nekadašnji as reprezentacije Srbije na Tviteru je osudio nedopustivo nasilje nad igračima VK Crvena zvezda, koje se dogodilo u subotu kada su igrači crveno-belih napadnuti štanglama i noževima na splitskoj Rivi pred velikim brojem posmatrača.

Trojica vaterpolista su potrčala niz Rivu, dok je četvrti Aleksandro Kralj, skočio u more, usled pretnji nožem. Kralj je zadobio frakturu nosa, dok njegovi saigrači nisu zadobili teže povrede.

Snimci i fotografije sramnog napada, brzo su se proširili putem društvenih mreža, što je ubrzalo utvrđivanje činjenica bezumlja u Splitu.

Šapić je pozvao na smanjivanje tenzija, ali napomenuo da počiniocima koji: "Palicama idu na goloruke, štangla u moru ne pomaže".

U međuvremenu su napadači, za koje je utvrđeno da imaju kriminalni dosije, privedeni, utakmica otkazana, a najveći deo regiona ne podržava bezumni čin napada na srpske sportiste.