Nova vest
Vaterpolo

Nedelja, 29.07.2018.

00:16

"Pokazali smo da smo najbolji kada igramo za svoj narod"

Branislav Mitrović, golman reprezentacije Srbije, istakao je da ’Delfini’ imaju poseban motiv kada igraju za nacionalnu selekciju.

Izvor: B92

Autor:B92

Foto: Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

Vaterpolisti Srbije odbranili su titulu šampiona Evrope, pošto su u finalu u Barseloni savladali domaćina Španiju posle boljeg izvođenja peteraca!

'Delfini' su stigli do četvrte uzastopne evropske titule nakon veće koncentracije prilikom izvođenja penala, a regularni deo meča završen je rezultatom 7:7 (ukupno 12:10).

"Ma, kakvi utakmici. I dalje nismo svesni šta smo uradili. Posebno nakon ovakve šok utakmice. Nismo očekivali da će meč ići ovim tokom. Zato je naš trijumf još slađi. Još jednom smo pokazali da smo najbolji kada je najpotrebnije i kada igramo za naš narod", rekao je Mitrović za "RTS".

Andrija Prlainović se takođe setio svih koji su pružali podršku ekipi.

"Posebno je zadovoljstvo biti deo ove ekipe, osetiti to jedinstvo. Verovali smo i kada je bilo 3:1 za njih. Verovali smo ceo meč da ćemo okrenuti. Peterci jesu lutrija, ali tu sreću negde treba zaslužiti. Hvala svima u Srbiji, nadam se da su svi uživali, u Boki Kotorskoj i u mom Herceg Novom", istakao je Prlainović.

Dušan Mandić je naveo da su španski igrači bili izuzetno fer i korektni.

"Čestitali su nam svima, bila je prava muška utakmica. Prelepo veče u Barseloni, vaterpolo spektakl i bilo je pravedno da se reši u petercima. Sada se vraćamo da slavimo sa svojim porodicama", dodao je Mandić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve