EP: Crna Gora neubedljiva u pobedi protiv Francuske

Vaterpolisti Crne Gore pobedom su startovali Evropsko prvenstvo u Barseloni slavivši protiv reprezentacije Francuske 8:6.

LNIzvor: B92
Podeli
EPA/KOCA SULEJMANOVIC
EPA/KOCA SULEJMANOVIC

Evropsko prvenstvo, I dan:
Crna Gora - Francuska 8:6
Rusija - Slovačka 12.30
Turska - Grčka 14.00
Gruzija - Mađarska 15.30
Hrvatska - Holandija 17.00
Nemačka - Italija 18.30
Srbija - Rumunija 20.30
Malta - Španija 22.15

Crna Gora bila je bolja od rivala u neočekivano neizvesnom duelu koji se odlučio krajem meča rezultatom 8:6 (3:1, 1:1, 2:2, 2:2)

Crnogorci su dobro otvorili meč i u prvom poluvremenu konstantno držali prednost, od čak i tri gola razlike, ali su dopustili da im se u poslednjem kvartalu dodatno zakomplikuju stvari.

Dosta problema stvaralo se u napadima u kojima su imali igrača više, tokom celog meča, mogli su "doći glave" jednoj od favorizovanih reprezentacija na prvenstvu.

Aleksandar Ivović bio je junak pobede jer je na nešto više od minut do kraja meča postigao sjajan gol sa velike udaljenosti za konačan rezultat meča.

On je ujedno bio i najefikasniji akter svoje ekipe sa tri pogotka, Aleksandar radović je postigao dva, a jednom su precizni bili Dragan Drašković, Đuro Radović i Vladan Spaić.

Najefikasniji kod Francuza bio je Igo Kruzija sa tri gola, dok je nekoliko njegovih saigrača postiglo po jedan.

Srbija svoj prvi meč prvenstva igra od 20.30 protiv Rumunije.

Crna Gora – Francuska 8:6 (3:1, 1:1, 2:2, 2:2)
Barselona - Bazen "Bernat Pikornelj".
Gledalaca: 100
Sudije: Aleksandresku (Rumunija), Tojgarli (Turska)
Igrač više: Crna Gora 10 (2), Francuska 7 (2)
Peterci: Francuska 1 (1)

Crna Gora: Lazović (devet odbrana), Brguljan, Drašković 1, Petković, Đ. Radović 1, A. Radović 2, Janović, Đurđić, Ivović 3, Mišić, Čučković, Spaić 1, Šćepanović.

Francuska: Garso (devet odbrana), Sodadje 1, Olivon, Bašelije 1, Kac, Verno, Kruzija 3, Giljom 1, Marion-Verno, Kanone, Vanpeperštret, Lepoan, Fontani.