Nova vest
Vaterpolo

Subota, 01.06.2013.

16:59

Poraz Partizana, Barseloneta treća

Vaterpolisti Partizana nisu uspeli da osvoje treće mesto u Ligi šampiona, jer su poraženi od španske Barselonete sa 11:10.

Izvor: MN

Autor: MN

Default images

’Crno-beli’ su u polufinalu poraženi od Juga sa 8:7, a španska ekipa od Crvene zvezde sa 9:5.

Partizan verovatno nedovoljno motivisan nakon poraza od Juga u polufinalu, nije igrao na nivou na kom je bio tokom cele sezone. Barseloneta je kontrolisala igru, 'crno-beli' su imali priliku da u samom finišu izbore produžetke, ali je Jokić bio neprecizan u poslednjim sekundama.

Crvena zvezda i Jug će se boriti za trofej od 20.15 časova.

Najefikasniji u ekipi Partizana bili su Dušan Mandić, Nikola Dedović, Stefan Mitrović i Miloš Ćuk sa po dva gola.

Barselonetu je predvodio Josip Vrlić sa četiri gola, Felipe Perone postigao je tri, a Mark Mingelj dva.

Tok meča:

Partizan je meč otvorio golom Ćuka, odbrana je funkcionisala kako treba, ali je Barseloneta preokrenula rezultat golovima Peronija, Fernandesa i Mingelja. Čučković je prekinuo nalet gostiju i smanjio na 3:2. Barseloneta je i treći put iskoristila situaciju sa igračem više, Vrlić je postigao gol u finišu četvrtine, koja je završena rezultatom 4:2.

Slična situacija i u drugoj četvrtini. Barseloneta je igrala bolje, imala je i četiri gola prednosti, ali se na odmor otišlo rezultatom 7:3. Pogotke za Partizan postigli su Matović i Dedović.

Partizan je tokom treće četvrtine imao priliku da se rezultatski vrati u meč, ali je nedostajala sigurnost u završnici napada. Dva gola je postigao Mitrović, a jedan Ćuk, na drugoj strani su precizni bili Martin i Perone.

Barseloneta je golovima Mingelja i Vrlića ponovo imala četiri gola prednosti. Partizan dugo nije postigao gol tokom poslednje četvrtine, ali su Mandić i Dedović golovima u finišu vratili su nadu svojoj ekipi. Jokić je u poslednjim sekundama imao priliku da donese produžetke, ali je bio neprecizan, pa je meč završen rezutatom 11:10 za Barselonetu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve