Hamilton u Mercedesu, Šumi ide

Šampion Formule 1 iz 2008. godine Luis Hamilton od naredne sezone će voziti za Mercedes, gde će zameniti Mihaela Šumahera, koji se izvesno ponovo povlači.

Izvor: JT

Petak, 28.09.2012.

11:11

Default images

Hamilton je sa Mercedesom potpisao trogodišnji ugovor, a timski kolega će mu biti Niko Rozberg, sa kojim je na sličan način sarađivao već u nižim kategorijama.

Ta vest dolazi posle nedelja spekulacija, ali i potvrde Meklarena da će za tu ekipu naredne sezone voziti Dženson Baton i Serhio Peres, koji je izabran za Hamiltonovu zamenu.

Britanac je još od rane faze karijere imao podršku kako Meklarena, tako i Mercedesa, i jedan je od vozača koji je do titule došao u bolidu sa motorom nemačkog proizvođača. U tom društvu su i Huan Manuel Fanđo, Mika Hakinen i Dženson Baton.

„Došlo je vreme za novi izazov i presrećan sam što ću novo poglavlje svoje karijere započeti u Mercedesu. Mercedes ima veliko nasleđe u svetu auto-moto sporta, a zajednička nam je velika strast za pobedom. Verujem da mogu da dovedem ’srebrnu strelu’ do vrha i ostvarim naše zajedničke ambicije, što je naravno osvajanje titula“, naglasio je Hamilton.
Beta
U Mercedesu, takođe, ističu da dolaskom Hamiltona u tim počinje novo poglavlje, delom i zbog odlaska Šumahera, koji nije jasno rekao da se povlači, ali je istina da će teško naći tim koji zadovoljava njegove ambicije.

Proveo sam tri prelepe godine sa timom, koje, nažalost, nisu protekle onako kako smo želeli sa rezultatske strane. Želim Luisu i timu da dođu do uspeha, što mi nismo uspeli, ali smo vredno radili na tome. Voleo bih, takođe, da zahvalim timu na poverenju i svim članovima na velikoj posvećenosti“, rekao je Šumaher.

Šef nemačke ekipe Ros Bron zahvalio se Šumaheru na doprinosu timu i poželeo dobrodošlicu Hamiltonu.

U ime tima, želeo bih da zahvalim Mihaelu na neverovatnom doprinesu, zbog čega je naš tim dosta napredovao u poslednje tri sezone. Njegova energija i posvećenost nisu padali, uprkos tome što rezultati nisu ispunjavali naša očekivanja, i odlučni smo u nameri da na najbolji mogući način završimo ovu sezonu“, rekao je Bron, „Gledajući unapred, u 2013. godinu, presrećni smo što smo uspeli da dovedemo Luisa. Dolazak vozača njegovog kalibra je dokaz šta Mercedes predstavlja u Formuli 1 i ponosan sam što Luis deli našu viziju i ambiciju. Verujem da će Luis i Niko niti najdnamičniji i najuzbudljiviji tandem u šampionatu sledeće godine i radujem se svemu onome što ćemo postići zajedno“.

U Mercedesu su najavili i neke promene u timu, pošto će Niki Lauda ući u Bord direktora, ali neće imati izvršnu funkciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: