Vujošević: "Uz navijače do pobede"

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević izjavio je da će energija navijača biti velika prednost 'crno-belih' u meču devetog kola Evrolige sa Panioniosom.

Izvor: B92

Ponedeljak, 05.01.2009.

13:47

Default images

"Panionios je treća ekipa u Grčkoj, posle Panatinaikosa i Olimpijakosa, što govori o ozbiljnosti kluba. Imamo imperativ pobede sa pet ili više poena razlike. Naša prednost je što tako važnu utakmicu igramo na svom terenu. Sa energijom navijača koji su najbolji u Evropi, šanse za pobedu su nam veće", rekao je Vujošević na konferenciji za novinare.

Vujošević je ocenio da glavna snaga grčke ekipe leži u odličnoj timskoj igri i uigranosti.

"Nemaju zvučna imena, ali imaju odličan tim. Svaki igrač ima određenu ulogu. Skladno su ukomponovani i igraju čvrstu odbranu. Više vrede od prostog zbira pojedinačnih kvaliteta i takođe žele da se plasiraju u Top 16 fazu", kazao je Vujošević.

Vujošević je istakao i da trener Panioniosa Aleksandar Trifunović i četvorica srpskih igrača dostojno predstavljaju košarku sa ovih prostora u Grčkoj.

"Trifunović je izuzetno talentovan trener, a bio je i odličan igrač. Ima velike ambicije, želju da se obrazuje i dobru perspektivu. (Ivan) Zoroski, (Branko) Cvetković, (Goran) Nikolić i (Miroslav) Raičević dali su značajan doprinos dobrim rezultatima i na pravi način reprezentuju srpsku košarku", naveo je trofejni trener.

Vujošević je naveo da je Partizan dosadašnjim igrama pokazao da zaslužuje plasman u drugu fazu Evrolige.

"U takmičenje u Evroligi ušli smo sa promenjenim timom, a želja nam je bila da budemo ravnopravni u najjačoj grupi u takmičenju. Bilo je dosta rezultata koji nam nisu odgovarali u našoj grupi, nadam se da će nam u poslednja dva kola neki od njih ipak ići u korist. Prema prikazanom, zaslužili smo plasman u Top 16", zaključio je trener ’crno-belih’.

Partizan i Panionios u dosadašnjem toku Grupe D Evrolige zabeležili su po tri pobede i pet poraza.

Utakmica devetog kola Evrolige između Partizana i Panioniosa igra se u sredu u hali Pionir od 20:45.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: