EL: Peković ponovo u petorci kola

Izvor: B92

Petak, 04.01.2008.

18:03

Default images

Najkorisniji igrač 10. kola Evrolige je Amerikanac iz Efes Pilsena Skuni Pen. Nekadašnji igrač Crvene zvezde i Cibone je postigao rekord karijere, 30 poena i 38 indeksnih poena, a u najboljih pet igrača kola su i Nikola Peković, centar Partizana Igokee, Terens Moris iz Makabija, Lin Grir (Olimpijakos) i Džeremaja Mesi (Aris). Peković je trenutno drugi na listi najkorisnijih igrača Evrolige, a vodi Mark Salijers iz Roana.

Efes je ubedljivo izgubio od Makabija, ali je Pen sa 30 poena, šest skokova i po tri asistencije i ukradene lopte, uz procenat šuta od 70%, bio najbolji igrač utakmice i celog kola.

Nikola Peković je u porazu 'crno-belih' u Atini postigao 15 poena, uhvatio 13 lopti pod koševima, a sa indeksom uspešnosti 28 bio je peti igrač kola.

Na listi najkorisnijih igrača sezone Peković je drugi sa prosekom od 24,2 indeksna poena, Salijers ima 24,6, a trenutno je treći Arvidas Macijauskas sa prosekom 23,8.

Peković je drugi strelac lige sa prosekom od 19,5 poena, treći skakač (8,5), a drugi je i na listi igrača na kojima se pravi najveći broj prekršaja (6,5 po utakmici).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

14 h

Podeli: