Gasol: Toni Kukoč mi je bio inspiracija

Legendarni španski košarkaš Pau Gasol izajvio je da je veoma počastovan što će biti primljen u Kuću slavnih u Springfildu.

Izvor: B92

Nedelja, 02.04.2023.

13:15

Gasol: Toni Kukoč mi je bio inspiracija
Foto: Profimedia

"Teško je poverovati, osećam se izuzetno uzbuđeno i čast mi je. Nisam mogao ni da sanjam ću da budem da budem deo ove priče, uživam u tome i osećam se izuzetno zahvalno“, rekao je Gasol u razgovoru za ESPN.

Gasol je sa Los Anđeles Lejkersima dva puta osvojio šampionsku titulu 2009. i 2010. godine, a nedavno su Lejkersi iz poštovanja povukli dres sa njegovim brojem.

Sa reprezentacijom Španije je osvojio jednu titulu Svetskog prvaka (2006) i tri titule prvaka Evrope (2009, 2011, 2015).

Španac je istakao i ko ga je najviše inspirisao među igračima i trenerima.

"Svi treneri su me inspirisali, od svih sam pokušao da uzmem sve ono što sam mislio da može da pomogne da moja igra bude bolja, ali kada sam odrastao, Toni Kukoč je bio taj na koga sam ugledao. Igrao sam nisko krilo do svoje 19. godine jer sam bio previše mršav, razvio sam veštinu koja mi je omogućila da budem svestran tokom cele karijere. Kukoč je bio mršav i mogao je da šutira. A Džordan i Bulsi su drugačijoj kategoriji“, naglasio je Gasol.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: