Kerkez: Radnički ima kvalitetan tim, pravljen za Evropu

Trener fudbalera Čukaričkog Dušan Kerkez rekao je danas da je ekipa Radničkog iz Niša "pravljena za Evropu".

Izvor: SN

Subota, 01.04.2023.

15:15

Kerkez: Radnički ima kvalitetan tim, pravljen za Evropu
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Trener fudbalera Čukaričkog Dušan Kerkez rekao je danas da je ekipa Radničkog iz Niša "pravljena za Evropu" i dodao da očekuje težak meč na Čairu, ali i to da će se njegov tim u Beograd vratiti sa pozitivnim rezultatom."Radnički je veliki klub, poslednjih godina se vratio u vrh srpskog fudbala, gde on prirodno i pripada, igrao je i Evropu. Možda im je ova sezona malo slabija, turbulentnija, ali to ne menja moj stav o niškom timu. Ta ekipa je pravljena za Evropu, da uđe u plej-of", rekao je Kerkez, prenosi klub.

Fudbaleri Čukaričkog sutra gostuju niškom Radničkom, u jednom od derbija 28. kola Super lige Srbije.

Čukarički je četvrti na tabeli Super lige Srbije sa 53 boda, dok je Radnički trenutno na 11. poziciji sa 26 osvojenih bodova.

"Podigli su se u poslednje vreme, slavili su važnu pobedu u Subotici, verujem da će igrati sve bolje. Bez dileme, očekuje nas teška i zanimljiva utakmica, gde i oni imaju svoj cilj, kao i mi. Uostalom, svaki meč do kraja u Super ligi će biti izuzetno zanimljiv", rekao je Kerkez.

Ekipa sa Banovog brda je poslednji put na Čairu slavila 2003. godine.

"Iskreno, čudno mi zvuči podatak da je moj sadašnji klub bez pobede na Čairu toliko dugo, ali te stvari se jednostavno dešavaju... Lično, na tradiciju ne obraćam mnogo pažnje. Koncentrišemo se na naš kvalitet, uz respekt Radničkom", rekao je Kerkez.

"Imaju novog trenera, koji je radio i u Čukaričkom, poznaje vrlo dobro i način funkcionisanja i igrače moje ekipe. Želimo da odigramo dobar meč i da se vratimo sa pozitivnim rezultatom u Beograd", dodao je on.

Čukarički je trenutno četvrti, a u odnosu na poziciju sa koje će ući u plej-of zavisi i raspored utakmica u poslednjih sedam rundi domaćeg šampionata.

"Ne kalkulišemo. Bitno je jedino da sakupimo što više bodova. Sa koje god pozicije da uđemo u doigravanje, igraće se do kraja i biće neizvesno i teško. Ponavljam, razmišljamo samo o svakom sledećem meču i o tome da osvojimo što više bodova. Raspored će svakako biti težak, sve ekipe koje će igrati u plej-ofu biće vrlo kvalitetne", rekao je Kerkez.

Utakmica na Čairu na programu je sutra od 18.00.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: