"Bratski derbi" – ali na terenu nema popusta ni za porodicu

Srdačan, prijateljski i emotivan bio je susret Dragana Stojkovića Piksija sa crnogorskim fudbalerima i stručnim štabom uoči derbija (ponedeljak, 20.45)

Izvor: B92, Vijesti

Ponedeljak, 27.03.2023.

11:06

Default images

Reprezentacija Srbije je taman završila trening kada je Miodrag Radulović izveo svoje fudbalere.

Piksi se zadržao u razgovoru sa Radulovićem, ali i Adamom Marušićem, Stevanom Jovetićem, Stefanom Savićem.

Međutim, na terenu će biti druga priča, tamo će biti veliki rivali, bar do poslednjeg sudijskog zvižduka.

"Tada ne gledam ni da li igram protiv nekog iz porodice – to je za mene protivnik",
slikovito je opisao Stefan Savić.

Na terenu bi trebalo sve da pršti – u velikom regionalnom derbiju, ali i vrlo važnom meču u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Crna Gora i Srbija su pobedama u prvom kolu sjajno najavili duel koji se dugo čekao – dugo, jer se odavno u Podgorici nije tražila karta više, kao za ovu utakmicu, pišu "Vijesti".

"Nedeljne scene iz Podgorice, od dočeka fudbalera Srbije, preko detalja sa večernjeg treninga, valjda su i prava najava da će to biti spektakl u pravom smislu te reči – da će proteći sve u najboljem u redu. I da će meč "povišenog bezbedonosnog rizika" biti samo na papiru – jer, na kraju dana, ipak je to sport, ipak je to fudbal"
, piše podgorički dnevnik.

Poslednji duel dva tima koja su nekad bila jedan su imala pre četiri i po godine, kada je Srbija slavila pod Goricom 2:0 u Ligi nacija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: