Alfa Romeo predstavio novi bolid VIDEO

Ekipa Alfa Romea prestavila je novi bolid za Svetski šampionat Formule 1 2023.

Izvor:

Utorak, 07.02.2023.

11:43

Default images

Alfa Romeo je četvrta ekipa koja je predstavila bolid za ovu sezonu, Hasa VF23, Red Bula RB19 i Vilijamsa FW45.

Model C43 je ukrašen kombinacijom crvene i crne, koja je nasledila crveno-belu prošlosezonsku kombinaciju,

Predstavljen je na zajedničkoj prezentaciji u Cirihu i u sedišu u švajcarskom Hinviu od strane vozača Valterija Botasa i Guanju Džoa. "Mislim da je zadivljujuć i dobra evolucija u odnosu na prošlu godinu", dodao je Botas

Novi model je poboljšana verzija "C42", ali nove regulacije u F1 šampionatu znače da je preostalo još nekoliko ažuriranja i novih delova u razvoju bolida.

Tehnički direktor ekipe Jan Monšo je veoma ponosan na ono što je njegova ekipa napravila.

"Ponosan sam na ono što smo uradili i postigli proteklih meseci, jer kreiranje novog bolida iziskuje veliki trud. Nadam se da će biti snažniji i brži od prošlogodišnjeg. To je najvažnije, kao i da bude pouzdaniji. Moramo još mnogo napora pružiti u tom pravcu", rekao je Monšo. Svi ljubitelji su imali priliku da posmatraju sklapanje, deo po deo, ovog modela koji će svoju premijeru imati na sesiji u Barseloni.

Potom sledi predsezonsko testiranje od 23. do 25. februara u Bahreinu, nakon čega će 5. marta početi novi šampionat Formule 1 trkom za Veliku nagradu te zemlje.

Podsetimo, prethodne sezone je Botas završio na 10. mestu liste vozača, a Džo na 18-om. U trci konstruktora, Alfa Romeo je bio šesti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: