"Zabicer je rođeni pobednik"

Marsel Zabicer je poslednjeg dana prelaznog roka postao član Mančester junajteda.

Izvor: Z.K.

Sreda, 01.02.2023.

19:30

Foto: Profimedia/Passion/Press/MarkusFischer

Austrijanac će do kraja sezone igrati na pozajmicu, a dolazi iz redova prvaka Nemačke, Bajerna.

Njegov agent Rodžer Vitman otkrio je neke detalje o karakteru veznog igrača, koji nije imao mnogo prilike da bude u startnoj postavi Bajerna.

"On je najneprijatnija osoba pored koje možete da budete kada nije na terenu. Mrzi kada gubi. To je krajnja granica. Karakterno, momak je ubica. Tako izgledaju igrači koji uvek žele da pobeđuju", kaže Vitman.

Zabicer nije počeo meč još od novembra, pre Svetskog kupa u Kataru.

Otkako je 2021. došao u Minhen odigrao je 54 utakmice i postigao dva gola, ali nije bio standardan.

Prošle sezone je igrao samo osam mečeva, ulazio je sa klupe 17 puta. Ime je stvorio igrajući sedam sezona u Lajpcigu,za koji je na 229 mečeva postigao 52 gola.

Pol Merson, bivši igrač Arsenala, nazvao je potez Junajteda sa dovođenjem Zabicera "paničnom kupovinom".

"Nema mesta u timu Bajerna, daleko je od toga. Imaju dvojac Kimih - Gorecka koji je zacementirao mesta u timu, da je tako dobar barem bi ih pritisnuo. Tako da je to panična kupovina. Niko se nije interesovao za njega 1. januara. Eriksen se povredio. Znači, panika. Kupujete četvrti izbor igrača u Bajernu", rekao je Merson.

Vrlo brzo mu je odgovorio Rio Ferdinand.

"Meni ovaj komentar smrdi na to da ga neko nije gledao kako igra. Momak zna da igra fudbal. Oduševljen sam njegovim dolaskom. Da sam ja pokušao da nađem kratkoročnu zamenu za Eriksena u poslednji čas, Zabicer je igrač kog bih uzeo. Gledao sam mnogo njegovim mečeva u Lajpcigu i bio je senzacionalan, integralan u svemu što su radili. Da, otišao je u Bajern i pokušao da se izbori, ali imena ispred njega su velika, poznata imena. Biće veoma dobro pojačanje za Mančester junajted", uveren je Rio.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: