Srbiji srebro na Gran priju u Sloveniji

Ženska streljačka reprezentacija Srbije puškom osvojila je srebrnu medalju na Gran priju Svetske streljačke federacije vazdušnim oružjem u Rušama u Sloveniji.

Izvor: B92

Nedelja, 15.01.2023.

18:45

Srbiji srebro na Gran priju u Sloveniji
EPA/VASSIL DONEV

Ženski tim Srbije puškom u sastavu Andrea Arsović i juniorke Teodora Vukojević i Aleksandra Havran je u meču za zlatnu medalju izgubio od Poljske sa 10:16.

U kvalifikacijama je startovalo 10 ekipa. U prvoj fazi svaka članica ekipe pucala je po 30 dijabola (90 po timu), a osam najboljih prošlo je dalje. Srpski tim je skupio 939,9 krugova i kao drugoplasirani, iza Austrije, prošao je dalje.

Druga faza sastojala se od dve serije od po 10 metaka. Srpske takmičarke su ponovo zauzele drugo mesto, a prva je bila Poljska, pa su te dve ekipe ušle u meč za zlatnu medalju.

U mečevima za medalje, kao i u pojedinačnim i miks takmičenjima, pravi se presek posle svakog hica, a ekipa sa boljim zbirom dobija dva poena.

Srpski trio vodio je sa 2:0 i 4:2, ali su Poljakinje preokrenule i povele sa 8:4, a zatim i sa 12:6.

Tener srpskog tima Saša Iker je posle toga zatražio tajm-aut, Srbija je smanjila na 10:12, ali su Poljakinje bile uspešnije u naredne dve serije i pobedile sa 16:10.

Dve bronzane medalje osvojili su timovi Švedske i Velike Britanije.

Srbija nije učestvovala u ekipnom takmičenju u muškoj konkurenciji pošto nije imala kompletnu ekipu, s obzirom da se Milutin Stefanović razboleo neposredno pred put.

Srpska reprezentacija puškom će od četvrtka do subote učestvovati i na drugom Gran priju sezone u Osijeku. Očekuje se da će se Stefanović oporaviti i priključiti reprezentaciji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: