Đoković eliminisao prijatelja za polufinale

Srpski teniser Novak Đoković savladao je Vašeka Pospišila rezultatom 2-0 u setovima i plasirao se u polufinale turnira u Tel Avivu.

Izvor: MT

Petak, 30.09.2022.

15:30

Đoković eliminisao prijatelja za polufinale
EPA-EFE/ABIR SULTAN

Našem igraču je bilo potrebno skoro dva časa da slavi protiv velikog prijatelja i saradnika iz PTPA – 7:6(5), 6:3.

Bio je ovo njihov šesti međusobni duel, a srpski as je slavio u isto toliko navrata, ne izgubivši niti jedan set.

Pospišil, inače dobar dubl igrač, servisom je pre svega parirao favorizovanom rivalu i dobro ga namučio, kako u prvom, tako i u drugom setu, ali to nije bilo dovoljno da bude prvi laki-luzer u polufinalu ATP turnira ove godine.

Protivnik Novaku u polufinalu biće Rus Roman Safijulin, 104. igrač planete (subota, 18.30). Drugi polufinalni par čine Marin Čilić i Konstant Lestijen.

Prvi set susreta između Novaka i Vašeka bio je relativno miran i dug, bez brejk lopti, pošto su obojica priredili serversku disertaciju.
Naročito je Kanađanin "bombardovao", poene kada ubaci prvi servis gotovo da nije ni gubio, a slična priča je bila i kod Novaka.

Srpski as je čekao da protivniku malo stane početni udarac, a to je dočekao u sedmom gemu, najdužem u ovom periodu.

Dva puta se igralo na razlike, bio je Đoković blizu brejk šanse, ali nije uspeo da ozbiljnije zapreti Vašeku.

Servis je odlično služio i Đokovića, a zanimljivo, računajući i uvodnu fazu taj-brejka, koji je jednostavno morao da se igra, osvojio je čak 22 poena zaredom na svom servisu.

Odlučujući gem Novak je započeo odlično, sa dva mini-brejka, stekao je prednost od 5:1, ali je onda usledila serija rivala, koji je stigao do 5:5.

Nije dao Đoković da se sve iskomplikuje, te ovaj prvi set, u kojem je, treba reći, imao probleme i sa reketima i španovanjem, priveo kraju posle tačno sat vremena igre.

Susreo se Novak sa brejk loptom odmah na početku drugog seta, ali ga je servis izvukao, čime je problem izbegnut.
Odmah u narednom je i sam stigao do jedne prilike za brejk, sačekao grešku rivala i prvi put posle 75 minuta oduzeo servis protivniku.

Potvrdio je srpski teniser brejk, ali se Vašek nije predavao. Najpre se upisao na semafor, a onda stigao do prilike za ribrejk, koju je iskoristio razornim forhendima.

Iako je uspeo da se vrati od 0:3 do 3:3, delovao je jako iscrpljeno i teško se kretao 149. teniser planete, a mučila ga je i dijafragma.

Novak je svoju šansu sačekao u osmom gemu, kada je stigao do brejk lopte, koju je i iskoristio posle greške Vašeka.

Nakon toga desila se jedna smešna situacija, kada je Novak otišao na klupu, mislivši da je promena strana. Pogledao je na semafor i shvatio da je paran gem u pitanju. Nasmejao je sebe i publiku, a onda se vratio na teren da servira za pobedu.

Loše je krenuo taj gem, izgubio dva poena, ali je onda vezao četiri i savladao Pospišila, koji više nije mogao na nogama da stoji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: