Drama u Španiji: Real "okrenuo" Barsu – peta titula zaredom

Košarkaši Real Madrida osvojili su trofej španskog Superkupa.

Izvor: SN

Nedelja, 25.09.2022.

20:37

Drama u Španiji: Real
Foto: Profimedia

Real Madrid je posle velike drame u finalu Superkupa pobedio Barselonu rezultatom 89:83 i osvojio šampionsku titulu.

Najefikasniji je bio Tavares sa 24 poena i 12 skokova, Musa je ubacio 19, a Ljulj i Dek po 14, dok na drugoj strani smo videli 21 poen Šanlija, 14 Laprovitole uz 14 asistencija, a Nikola Kalinić je meč završio sa 8 poena.

Prva četvrtina je pripala Real Madridu, ali se tada nije igralo u serijama već koš za koš i posle 10 minuta košarke vodili su sa 17:15, da bi Barselona već na startu drugog dela napravila seriju 11:4.

Izabranici Šarunasa Jasikevičijusa nastavili su da igraju u istom ritmu i Real bez Ljulja i Fernandesa nije mogao previše, pa su se Šanli i Jokubaitis lepo razigrali, a Barselona vodila rezultatom 37:29.

Treća četvrtina je bila spektakularna i veoma uzbudljiva. Real Madrid je došao do velikog preokreta, počeo je Džanan Musa, a nastavio Serhio Ljulj sa tri uzastopne trojke, da bi četvrta stigla od Rudija Fernandesa.

Jan Veseli je brzo ušao u probleme sa ličnim greškama, a Valter Tavares dominirao u reketu pa je Real od -12 došao do 55:49 pred početak finalne deonice. Uspela je Barsa da se vrati u prednost, ali je ostala bez Jana Veselog koji je dobio pet ličnih grešaka, dok je Rudi Fernandes zbog povrede šake takođe završio utakmicu.

Posle ludnice u poslednjem minutu i promašaja Gabrijela Deka pri rezultatu 71:71 (nakon bitnih poena Majka Tobija) otišli smo u produžetak, gde odmah na početku Real dobija poklon tehničku trenera Barselone i posle koša Tavaresa vodi sa 75:74. U poslednji mintu se ušlo sa 83:81 za Real nakon poena Gabrijela Deka preko Satoranskog, a odmah Jokubaitis flouterom vraća na 83:83, pa Real stiže do novih poena i onda sledi ključna rampa Tavaresa nad Laprovitolom i užasna sekvenca od 15 sekundi gde niko ne pravi faul.

Potom dva slobodna bacanja pogađa Gabrijel Dek za 87:83, da bi u narednom posedu Šanli promašio zicer i sve je gotovo pa je Real Madrid peti put zaredom osvojio Superkup Španije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

11 h

Podeli: