WNBA: Niko kao Aja Vilson

Krilo Las Vegas Ejsisa Aja Vilson proglašena je za Kia WNBA odbrambenu košarkašicu 2022. godine, objavila je WNBA.

Izvor: SN

Sreda, 31.08.2022.

11:30

WNBA: Niko kao Aja Vilson
Foto: Profimedia

Ovo je prva nagrada za WNBA defanzivku godine za Aju Vilson, koja je prva u istoriji franšize Ejsisa zaslužila to visoko priznanje.

Vilsonova je dobila 20 glasova od nacionalnog panela koga čine 56 sportskih novinara i emitera.

Krilo Konektikat Sana Ališa Tomas završila je na drugom mestu sa 14 glasova, dok je krilo Sijetl Storma Brijana Stjuart bila je treća sa 13 glasova.

Centar Minesote Linksa Silvija Fauls bila je četvrta sa četiri glasa. Bek Vašington Mistiksa Nataša Klaud i centar Konektikata Džonkel Džons dobile su po dva glasa, a bek Dalas Vingsa Ališa Grej jedan glas.

U svojoj petoj WNBA sezoni, Vilsonova je bila vodeća u blokovima (1,9 po utakmici), bila je druga po skokovima u odbrani po utakmici (rekord karijere 7,6 ) i bila 12. po broju ukradenih lopti (1,4 po utakmici).

Aja je devet puta zabeležila najmanje 10 skokova u odbrani na nekoj utakmici. Takođe je zabeležila sedam utakmica sa najmanje četiri blokade i šest utakmica sa najmanje tri ukradene lopte.

Aja Vilson je bila peta u WNBA po broju postignutih poena (19,5 poena po utakmici) i druga po skokovima (9,4 poena po utakmici) u 36 utakmica ove sezone. Četvorostruka WNBA Ol-star šutirala je 50,1 % iz polja i prva je u Ligi po broju dabl-dablova (17).

Vilsonova, Kia WNBA MVP 2020, završila je sa najviše glasova navijača za AT&T WNBA All-Star utakmicu 2022. i dovela je tim Vilson do pobede od 134-112 u Vintrast Areni u Čikagu 10. jula.

U čast proglašenja za Kia WNBA defanzivku 2022. godine, Aja Vilson će dobiti 5.150 dolara i posebno dizajniran trofej od Tiffani & Co.

Ispod pogledajte rostere najboljih odbrambenih petorki u WNBA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

22 h

Podeli: