Embidovom treneru sporna svaka peta Jokićeva asistencija

Dru Henlen, trener koji sarađuje sa velikim brojem NBA igrača, pokrenuo je diskusiju objavivši video u kojem se u pitanje dovode asistencije Nikole Jokića.

Izvor:

Sreda, 30.03.2022.

11:24

Embidovom treneru sporna svaka peta Jokićeva asistencija
Foto: Profimedia

U spomenutom videu se ističe da su 22 odsto svih Jokićevih asistencija zapravo najobičnija dodavanja nakon kojih bi njegov saigrač sam izgradio akciju i poentirao. Ono što je zanimljivo jeste da je jedan od Henlenovih klijenata je i glavni rival centra Nagetsa u MVP trci – Džoel Embid.

Nije bio svestan činjenice da čak i ako bismo Jokiću oduzeli tih 22 odsto asistencija ove sezone, još uvek imao više asistencija nego Embid u poslednje dve sezone (430:402). Uz to, ako bismo primenili Henlenovu logiku, čak 32 odsto Embidovih poena dolazi sa linije za slobodna bacanja naspram Jokićevih 19.2 odsto.

Henlen je veoma cenjen trener u NBA svetu, a samo u ovoj sezoni sarađuje sa šestoricom od 38 igrača koji beleže više od 20 poena po meču. Pored Embida, to su Bredli Bil, Džejson Tejtum, Zek Lavin, Tajler Hiro i Ar Džej Beret.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

93 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: