Zvezda na skeneru B92.net: Kao u Tirani, ali sa kaznom

Crvena zvezda je odigrala jedan od najlošijih mečeva otkad je na klupi Dejan Stanković.

Izvor: Miloš Simanoviæ

Sreda, 21.07.2021.

19:00

Zvezda na skeneru B92.net: Kao u Tirani, ali sa kaznom
Foto:FK Crvena zvezda

Poraz u Almatiju (2:1) je verovatno među tri najgore partije u prethodnih godinu i po dana, uz jedan "večiti" derbiju u Humskoj i gostovanje u Tirani, koje Albanci nisu kaznili i na šta je ličila današnja partija, ali jeste Kairat.

Klub koji je ostao u lošem sećanju Zvezdi iz 2015. godine, zbog najranije eliminacije iz Evrope, stekao je prednost zahvaljujući golu u finišu bivšeg štopera Partizana Makija Banjaka i tako sipao "so na ranu" srpskom šampionu.

Daleko od toga da je sve gotovo, i Zvezda u slabom izdanju nije bila u podređenom položaju u odnosu na Kazahstance, ali će morati u revanšu mnogo bolje da odigra kako bi prošla u 3. rundu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Odnosno, da ponovi neki Liberec, Milan bi već bio neka druga dimenzija...

Ipak, kako se živi u sadašnjosti analizirali smo pojedinačno sve igrače u Almatiju.

Golman i odbrana

Copyright:Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Milan Borjan – Odbranio je jedan zicer u 2. minutu, ali ništa nije mogao kod oba gola Kairata. Kod prvog je lopta iz kornera bila preoštra za izlazak sa crte, dok je kod drugog bio usamljen pred Banjakom. Ništa nije mogao.

Milan Gajić – Nesiguran sa loptom, praktično nevidiljiv, ali je učestovovao kod pogotka Zvezde. Iz nehata je naterao Mikanovića da postigne autogol, uz dosta sreće, i zbog toga mu je ocena nešto bolja. Moraće više da učestvuje u građenju akcija.

Radovan Pankov – Imao nekoliko nesigurnih pasova, mučio se u otvaranju igre i presingu Kairata. Prvi pogodak ide njemu na dušu zbog nesporazuma sa Ivanićem, praktično nijedan nije skočio Kanteu, bar da mu oteža posao. Imao je nekoliko intervencija, ali kada primiš dva gola niko te to ne pita.

Aleksandar Dragović – Loše otvorio meč kada je dozvolio Hovhanisijanu da ga olako prođe. Bez umaranja je odigrao svih 90 minuta, na iskustvo, ali je kao lider morao bolje da zatvara leđa saigračima, pre svih Rodiću. Ne može ništa da mu se stavi na teret, iako je morao bolje da "zategne" odbranu.

Milan Rodić – Na mukama je bio u većem delu utakmice. Kairat je napadao najviše po toj strani, dobro se i nosio do nekog trenutka, ali mu je pala koncentracija 10 minuta pre kraja. Možda i zbog toga što je bio pod velikim pritiskom. Jedini nije izašao kod kornera, ostao je nekoliko metara iza svih saigrača, a to je kaznio Banjak.

Vezni red i napad

Seku Sanogo – Odradio "prljavi" posao, ali se fudbal igra u dva pravca, bez obzira na uloge. Bez prave ideje, bez ijedne lopte unapred. Jako slabo.

Nenad Krstičić – Slično kao i Sanogo, s tim da se od bivšeg reprezentativca Srbije mnogo više očukuje u tom segmentu. Imao je nekoliko dobrih ubacivanja iz drugog plana, ali je zatajila realizacija. Nije bilo njegovih lopti "ispod zemlje", daleko od toga... Napadači su zato patili.

Mirko Ivanić (do 68. minuta) – Pustio je Rodića "niz vodu". Nije mu prijala leva strana uz aut liniju, iako je imao nekoliko dobrih akcija sa Kataijem, baš i kod gola. Takođe je bespotrebno solirao, bio je i udvajan, a nije bilo nijednog pasa za Pavkova ili Dionija.

Aleksandar Katai (od 84. minuta) – Puno pokušavao, bio konstantna opasnost, ali nije do kraja pustio "magiju". Kao da mu je falilo malo svežine... I takav je uvek opasan, ali moraće u mnogo većoj meri u revanšu ako misli da pogura Zvezdu ka narednoj rundi.

Mohamed El Fardu Ben (do 90. minuta) – Nula. Praktično bi mogao da bude neocenjen. Jedan od najboljih stranaca u istoriji Zvezde u prvom meču po dobijanju srpskog pasoša bio je nevidljiv. Kao da nije došao na utakmicu.

Milan Pavkov (do 45. minuta) – Neprimetan za poluvreme. Možda ne toliko svojom krivicom. Činjenica je da je pipnuo loptu maksimalno dva puta, u čemu ima njegovih zasluga, ali više onih koji bi trebalo njemu da je dodaju. Praktično kao da nije igrao.

Trener i izmene

Loi Dioni (od 45. minuta) – Zvaničan debi se završio neslavno za pojačanje iz Francuske. Bio je usamljen u "sendviču" Dugalića i Alipa i nije mogao da dođe do izražaja. Nešto slično kao Pavkov, nije ni dobio šansu za nešto ozbiljnije...

Gelor Kanga (od 68. minuta) – Njegov ulazak razmrdao je ekipu, delovala je da ide po preokret, do čega je bila blizu baš posle "bombe" Gabonca. Odbranio je golman Kairata, pre nego što je u kontri domaćin stigao do pobede.

Aksel Bakajoko (od 84. minuta) – Premalo na terenu.

Filipe Falko (od 90. minuta) – Premalo na terenu.

Trener Dejan Stanković – Kada se na ovaj način izgubi utakmica, kada ti tim izgleda bledo i neprepoznatljivo logično je da odgovornost ide najviše na račun trenera. Činenica je da je kolega sa klupe Kairata Keker bolje spremio utakmicu, da je osetio slabe tačke Zvezde i "ugušio" joj organizaciju igre i dobio prvo poluvreme dvomeča. Stanković je napravio i nekoliko čudnih promena u timu, stavio je Ivanića levo, a Kataija u sredinu, što se nije ispostavilo kao dobitna kombinacija. Takođe, Pavkov je počeo u 11 i već ga zamenio Dionijem na poluvremenu, ali time ništa nije dobio. Izgubio je bitku, ali ne i rat jer ima popravni u Beogradu kada će morati da dopuni gradivo o rivalu...

Priredio: Miloš Simanović

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: