Arsenal pokorio Pirej! VIDEO

Fudbaleri Arsenala savladali su kao gosti Olimpijakos sa 1:0, u okviru šesnaestine finala Lige Evrope.

Izvor: MT

Četvrtak, 20.02.2020.

20:55

Arsenal pokorio Pirej! VIDEO
Photo by Richard Heathcote/Getty Images)

Pobedonosni pogodak za londonsku ekipu postigao je Aleksander Lakazet u 81. minutu.

Velika borba viđena je u Pireju, verovatno su crveno-beli zaslužili bar nerešen rezultat, ali tobdžije su u završnici uspele da kazne sve promašaje domaćih.

Kazna za te promašaje je došla u finišu, nakon lepe akcije Obamejanga i Sake, koji je poslužio loptu na tacni Lakazetu. Francuzu zaista nije bilo teško da sa nekoliko metara loptu pogodi mrežu domaćih. Taj gol pogledajte OVDE.

U završnici Olimpijakos je napadao, ali je Arsenal bio taj koji je mgoao do još jednog pogotka. Do toga nije došlo, pa je meč završen rezultatom 0:1. Pobedu je ostvarila i Roma, koja je na svom terenu minimalnim rezultatom (1:0) savladala Gent.

"Vučica" je do gola vrednog trijumfa stigla u ranoj fazi meča, kada je Džeko uposlio mladog Peresa, a ovaj u 13. minutu matirao Kaminskog.

Gosti su vrlo lako mogli do pozitivnog rezultata, ali falila im je mirnoća u završnici akcija.

Naš reprezentativac Aleksandar Kolarov je imao priiliku u 87. minutu, dobro je šutirao glavom, ali je čuvar mreže Genta u poslednjem trenutku sprečio pogodak.
Važan trijumf ostvarila je i ekipa Leverkuzena, koja je na Baj Areni bila bolja od Porta sa 2:1.

"Farmaceuti" su dosta dugo imali dva gola prednosti, a pogađali su Alario i Haverc.

Ipak, nadu portugalskoj ekipi da u revanšu može da eliminiše Leverkuzen dao je Ze Luis u 73. minutu, posle velike gužve u šesnaestercu domaćih.
Partizanov "dželat" AZ Alkmar nije uspeo da pobedi na svom terenu ekipu LASK Linca.

Ne samo da nisu uspeli da trijumfuju, nego su jedva i do nerešenog rezultata stigli (1:1).

Gosti iz Austrije su dugo vodili zahvaljujući pogotku Raguza u 26. minutu. Ipak, poraz Holanđana sprečio je Kupmejners u 86. minutu sa "kreča".

Tok mečeva mogli ste da pratite UŽIVO u LIVE BLOGU B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

10 h

Podeli: