EL: Šampion zatrpao Istanbul, Teodosić blistao

Moskovski CSKA pokazao je na startu nove sezone u Evroligi da će ponovo biti glavni kandidat za najviši plasman.

Izvor: B92

Četvrtak, 13.10.2016.

20:51

EL: Šampion zatrpao Istanbul, Teodosić blistao
EPA/NICOLAS ARMER

Ruski tim je u prvom kolu u Istanbulu deklasirao skupoceni Galatasaraj sa 109:84.

Ekipa Dimitrisa Itudisa je tokom cele utakmice bila u vođstvu i prilično rutinski je slavila na veoma teškom gostovanju.

Navijači domaće ekipe napravili su paklenu atmosferu kao što se i očekivalo, a krajem prvog poluvremena su na nekoliko minuta i prekinuli meč pošto su bili nezadovoljni suđenjem.

Ipak, to nije smetalo šampionu Evrope da prikaže sjajnu igru, pa je na kraju pukla i stotka u Istanbulu.

Moskovljani su počeli veoma dobro, pa su uz blistavu igru Teodosića i Džeksona gradili prednost. Kapiten Srbije u prvom delu je ubacio čak 15 poena uz 4 asistencije i bio je najzaslužniji za najvećih +15 u 15. minutu.

Galtasaraj je igrao na mahove veoma dobro u napadu, pa je preko Gulera i Tajusa u trećoj deonici u potpunosti uhvatio priključak. U 28. minutu je bilo samo 74:69 za goste, ali tada je Teodosić ubacio trojku i ponovo je odlepio svoj tim koji u poslednjih 10 minuta nije imao nikakvih problema.

Teodosić je meč završio sa 20 poena (5-10 za tri), 11 asistencija i 2 skoka. De Kolo je u nastavku blistao i na kraju je imao 22 poena i 5 asistencija, a Džekson je dodao 16 poena. U ekipi Galatasaraja, Guler je ubacio 16, Tajus 15, a Dej 12 poena. Vladimir Micov imao je 3 poena za 12 minuta. U drugoj utakmici večeri Armani je u neizvesnoj završnici savladao Makabi sa 99:97. Italijanski tim je 40 sekundi pre kraja imao 98:92, ali je primio trojku i i izgubio loptu i umao je ispustio prednost.

Devin Smit je 8 sekundi pre kraja smanjio na 98:97, Hikmen je promašio jedno bacanje na drugoj strani, a Lendsberg je promašio praktično zicer u poslednjoj sekundi za produžetak.

Duel je protekao u vođstvu Armanija, ali je Makabi sve vreme pretio. Činilo se da je domaćin prelomio meč kada je poveo dvocifrenom prednošću početkom poslednje četvrtine, ali na kraju je ipak morao da se pomuči za pobedu.

Riki Hikmen imao je 22 poena i 3 asistencije, a odličan je bio Milan Mačvan sa 18 poena i 4 skoka. Miroslav Raduljca je u ekipi Armanija dodao 15 poena. Na drugoj strani, Gaudlok je ubacio 27 poena uz 5 asistencija, a Smit je dodao 18 poena.

U narednom kolu Armani gostuje Darušafaki, dok Makabi u Tel Avivu čeka Real Madrid.

EL, 1. kolo:

Galtasaraj – CSKA 84:109
Armani – Makabi 99:97
Crvena zvezda – Darušafaka

petak:

Uniks – Barselona
Fenerbahče – Bamberg
Panatinaikos – Žalgiris
Baskonija – Anadolu Efes

sreda:
Real Madrid – Olimpijakos 83:65

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: