Čukarički poručio: Rekreirajte se, to je zdravo

Trener i fudbaleri Čukaričkog posetili su Savez za rekreaciju i fitnes Srbije, čime je počela akcija "Upoznaj rekreaciju".

Izvor: B92

Četvrtak, 21.04.2016.

00:17

Čukarički poručio: Rekreirajte se, to je zdravo
Foto: StarSport

Milan Lešnjak, Nenad Mirosavljević i Stefan Šapić dali su podršku ovoj akciji i pozvali ljude da pronađu slobodnog vremena da se rekreiraju.

"Rekreacija je veoma važna za profesionalne sportiste kako bi tokom pauze ostali u aktivnom oporavku. Recimo ja volim da vozim bicikl. Zabranjen nam je mali fudbal kao i skijanje jer je rizik od povrede ogroman. U svakom slučaju, apsolutno je tačna latinska izreka "U zdravom telu, zdrav duh", tako da bih pozvao sve da pronađu malo slobodnog vremena za rekreaciju", rekao je fudbalski veteran Mirosavljević.

Mladi 19-godišnji Stefan Šapić ističe da je rekreativan sport značajan jer je potrebno održavati formu i kondiciju, kao i da u slobodno vreme džogira u Košutnjaku.

Predsednik i generalni sekretar SRFS Nebojša Stojanoski i Dragan Tomašević složili su se da je jasan pokazatelj važnosti rekreacije i fitnesa to što je ta oblast prepoznata u zakonskim rešenjima.

"Rekreacija čini naciju zdravijom. U Srbiji postoji nacionalna strategrija o sportu koja ima poseban odeljak o rekreativnom sportu. Rekreacija je zastupljena kao aktivnost spolja i unutra, dostupna je svima bez obzira na pol, uzrast ili materijalni status. Naš Savez radi na tome punu deceniju i važno je reći da smo vremenom uspeli da definišemo strateške i operativne ciljeve. Činimo sve da ih što uspešnije ostvarimo", zaključio je Stojanoski.

Predstavnici Saveza za fitnes i rekreaciju zahvalili su Čukaričkom na poseti i na učešću u akciji, uz mnoštvo pozitivnih komentara na račun

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: