Nova vest
Zimski sportovi

Četvrtak, 18.02.2010.

16:20

Petra Majdič: "Za ovo sam se spremala 22 godine"

Slovenačka trkačica Petra Majdič osvojila je bronzanu medalju u sprintu ali je njen uspeh znatno veći ako se zna da se takmičila sa četiri slomljena rebra. Kada je prošla cilj legla je na stazu, držala se za desnu stranu tela i plakala. "Ovo nije bronzana medalja," rekla je tridesetogodišnja Slovenka, "Ovo je zlato posuto dijamantima."

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Pobednica trke je Norvežanka Bjergen, druga je bila Poljakinja Kovalčik, ali je najvše priča bilo o Majdičevoj. Izveštači iz Vankuvera kažu da je "došla da se bori ali i izgledala kao neko ko uopšte ne može da se takmiči".

Petra Majdič je pala na treningu i ozbiljno povredila rebra.

"Tada sam pomislila da je sve gotovo. Nisam mogla da hodam, nisam mogla da se pomerim, nisam mogla ni da dišem," rekla je ona.

Insistirala je da se takmiči, organizatori su joj dozvolili da krene u poslednjoj kvalifikacionoj grupi da bi imala više vremena da se oporavi.

"Plakala sam sve vreme. Prvi put mi se dogodilo da me svi treneri, svih ekipa, bodre i navijaju za mene," ispričala je Majdičeva.

Posle trke odvedena je u lokalnu bolnicu a onda se vratila da nastupi u četvrtfinalu.

Ostalo se zna, osvojila je u finalu bronzanu medalju, jedva se popela na pobedničko postolje i došla na konferenciju za novinare.

"Za dva dana će biti gore, kažu lekari," rekla je i objasnila da to znači da će propustiti dohvatnu trku, trku štafeta ali i da će pokušati da izađe na stazu u klasičnoj trci 27. februara.

Na pitanje zbog čega je odlučila da se takmiči i pored bolova rekla je kratko.

"Za ovo sam radila poslednje 22 godine. Mislim da ne bih preživela da sam bila četvrta."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

31 d

U fokusu

Vidi sve