Erupcija u Njujorku – Serena pobedila Crnogorku i odložila penziju VIDEO

Američka teniserka Serena Vilijams plasirala se u drugo kolo US opena i time odložila penziju.

Izvor: LN

Utorak, 30.08.2022.

03:15

Erupcija u Njujorku – Serena pobedila Crnogorku i odložila penziju VIDEO
AP Photo/Charles Krupa

Četrdesetogodišnja Amerikanka je u prvom kolu US opena savladala crnogorsku predstavnicu Danku Kovinić sa 2-0 u setovima, posle sat i 40 minuta borbe – 6:3, 6:3.

Time je odložila penziju koja će doći kada odigra poslednji meč na US openu, turniru na kojem je osvojila šest od svoje 23 Grend slem titule.

Amerikanci su napravili šou zbog potencijalnog poslednjeg Sereninog meča i ispunili centralni teren "Artur Eš" do poslednjeg mesta. Serena im je to vratila jednim od boljih mečeva koje je odigrala u poslednjih nekoliko godina, ali Kovinićeva nije bila "lak plen".

Crnogorka je povela sa 3:2 uz brejk prednosti u prvom estu, ali je Serena tada uz pomoć publike zaigrala bolje, došla do 5:3, a onda spasla četiri brejk lopte i osvojila prvi set. Vilijams je momentum prenela u drugi set, ali se Danka nije predavala.

Spasla je četiri brejk lopte u prva dva servis gema, ali u narednom nije imala odgovor. Serena je kao u najboljim danima mirno čuvala svoj servis, a onda u devetom gemu drugog seta napravila brejk sa nulom i time izazvala erupciju na tribinama.

U drugom kolu US opena Serena Vilijams će igrati protiv druge teniserke sveta, Estonke Anet Kontavejt, koja je savladala Rumunku Kristijan sa 2-0 u setovima.

Pobede su upisale i Krejčikova (2-0 protiv Kontreras), Šmijedlova (2-0 protiv Podoroske), Samsonova (2-0 protiv Bejlek), Džang (2-0 protiv Tajhman), Ruse (2-1 protiv Sevil), Tomljanović (2-0 protiv Muhove), Rodžers (2-1 protiv Rus), Rodina (2-0 protiv Trevizan...).

* Raspored i sve rezultate pratite OVDE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: