Novakovi dnevnici

Novak Đoković nije samo atraktivan zbog svog tenisa, već i stvari koje čini van terena.

Izvor: Z.K.

Nedelja, 01.09.2019.

18:46

Novakovi dnevnici
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Gde god da se pojavi u centru je pažnje, a u Njujorku je imao prilike i da promoviše kolekciju poznatih olovaka kompanije "Monblanc" koje je priznao da koristi svakodnevno.

Đoković je u kraćem intervjuu za "Blumberg" pričao o svojoj strasti za pisanjem otkrivši neke detalje o kojima do sada nije tako često pričao.

"Ne pišem baš svakog dana, nego kada osetim da sam inspirisan. Obično zapisujem ideje koje mi padnu na pamet, i stvari koje me čine radosnim, pozitivnim. Ipak, najveći izazov i test za mene je da pišem onda kad se ne osećam najbolje i kada sam iskusio nešto što je pokrenulo neke emocije koje nisu tako pozitivne. Tada to pisanje dnevnika ima najjači efekat. To je onda kada kopate duboko u sebi, to je ono kad pisanjem delite sa drugima emocije koja vas uznemiravaju, koje čine da se osećate usamljenim", kaže Novak.

Dodao je i da je pisanje dnevnika njegova velika strast.

"Dugo sam u toj fazi pisanja dnevnika. Još kad sam imao sedam ili osam godina pisao sam o tome kako se osećam. To su bile najobičnije stvari koje su se uglavnom odnosile na tenis. Pisanju dnevnika me je naučila Jelena Genčić, moja teniska majka kako sam je zvao, žena koja je bila moj prvi trener i koja je usadila u mene tu veliki strast prema teniskom sportu".

Otkrio je i kako dolazi do tih zapisa, kada se to dešava.

"Imam kod kuće te sveske, nosim ih često sa sobom, ali ponekad zapisujem na svemu što mi se nađe pri ruci. Nekad je to u hotelskoj sobi, nađem običnu olovku i parče papira koje je na stoliću do kreveta i tu zapisujem. Jer obično je taj period pred spavanje ili kada se probudite, tada se osećate najinspirisanijim da nešto podelite zapišete u dnevnik", rekao je Novak i dodao da osim tih pera koja reklamira, koristi svaku olovku koja mu se nađe pri ruci, pa čak i one obične, hotelske.

Ima još jedna važna stvar. "Volim olovke koje su lagane i koje klize po papiru. Ponekad zapišem nekoliko rečenica i ne udubljujem se, a ponekad, što može zvučati neobično, kada sam pisao duže tekstove, a nisam imao lagano pero u ruci, oseććao sam određenu nelagodnost u desnom ručnom zglobu. A to je veoma važno za nekog ko igra tenis", zaključio je Đoković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: