Krajinović – Štebe 3:6, 6:4, 4:6, 6:7

Srpski teniser Filip Krajinović u prvom kolu US Opena poražen je od Sedrika-Marsela Štebea sa 3-1 u setovima.

 3:6, 6:4, 4:6, 6:7    
  SET GEM
KRA 1 0
ŠTE 3 0
KRAJ
Krajinović napušta US Open, u prvom kolu je posle hrabrog nastupa i velike borbe poražen od Sedrika Marsela Štebea
6:6 – Taj-brejk odlučuje: Štebeu trijumf ili peti set
Došli smo do odlučujućeg momenta u ovom setu i tok taj brejka pratite:

0:1
0:2
1:2
1:3
1:4
2:4
3:4
3:5
4:5
5:5
6:5
6:6
6:7
6:8
4:5 – Nemac blizu pobede
Saterao je Štebe Krajinovića "uza zid" ima prednost od 5:4 i sada Krajinoviću treba sjajan servis-gem kako bi ostao u meču
4:4 – Opet smo na početku
Velika neizvesnost u četvrtom setu. Posle osam odigranih gemova, rezutlat je nerešen.
3:3 – Novo izjednačenje
Uspeo je Krajinović da napravi brejk i da stigne do izjednačenja u četvrtom setu. Ništa nije gotovo, velika borba sledi u četvrtom setu.
2:3 – Ne da se Filip
Nije Krajinović u baš idealnoj situaciji u ovim momentima, ali je uspeo da smogne dovoljno snage i da spreči Štebea da se odlepi na tri gema razlike.
1:2 – Štebe vezuje dva gema
Anuliran je brejk Filipa Krajinovića u četvrtom setu, Štebe ponovo vodi ima prednost od 2:1 u ovom setu, ali Krajinović to može da smanji ukoliko dobro odservira.
1:0 – Brejk Krajinovića u četvrtom setu
Uspeva Filip Krajinović da napravi brejk odmah na startu seta, što je uvek dobar način da započnete set, sada još ukoliko bude uspeo da odbrani brejk na svom servisu može se reći da je jako dobro počeo ovaj set.
4:6 – Štebe brejkom do trećeg seta
Nije uspeo Krajinović da ostane u igri u trećem setu, nije uspeo da izjednači na 5:5, pa je Nemac brejkom uspeo da slavi i da trijumfuje u trećem setu, pa sada ima "velikih" 2:1 pred početak četvrtog seta.
4:5 – Brejk Filipa Krajinovića u ključnim momentima
Iskoristio je momentum stvoren krajem proteklog gema Filip Krajinović i uspeo da drugom brejk loptom osvoji drugi vezani gem, i sada će imati šansu da na svom servisu izjednači rezultat u setu koji već bio viđen kao izgubljen.
3:5 – Ne predaje se Krajinović
Sprski teniser je odigrao sjajno u ovom gemu, u momentima kada je sve delovalo da će lako ovaj set pripasti Štebeu, Krajinović je vezao nekoliko odličnih udaraca, osvojio par poena i upisao trijumf u osmom gemu.
2:5 – Štebe blizu osvajanja trećeg seta
Nemački teniser igra sjajno u ovom setu, pogađa linije, dijagonale i paralele su izuzetno precizne i Krajinović zaista ne može mnogo da učini u ovim momentima prave dominacije Štebea
2:4 – Štebe pravi brejk
2:3 – Napeto u trećem setu
Odlična partija i srpskog i nemačkog tenisera na ovom susretu, za sada nema naznaka ko bi mogao da reši ovu dramu
5:4 – Krajinović se kocka, Štebe opet u igri
Sa 4 osvojena gema u drugom setu, Štebe preti da napravi veliki preokret. Delovalo je u jednom momentu da je Krajinović uradio veliki deo posla, stekao je prednost od 5:2 i bio jako blizu trijumfa u setu, ali na kraju nije uspeo
5:3 – Krajinović ispustio prvu šansu
Ipak ništa od osvajanja drugog seta za Filipa Krajinovića pošto je brejk uspeo da napravi Sedrik Marsel Štebe.
5:2 – Filip servira za osvajanje drugog seta
4:1 – Stiže dupli brejk
"Melje" Filip Krajinović u drugom setu! Uspeo je da osvoji i drugi brejk u nizu i sada pored ogromne prednosti ima i servis gem da dodatno uveća prednost i približi se osvajanju drugog seta i izjednačenju.
3:1 – Potvrđen brejk
Identičan gem kao prethodni je odigrao Filip Krajinović i uvećao svoju prednost na 3:1. Podsetimo, Filip je imao nešto višu prednost i u prvom setu, ali je tada veliku seriju naparvio Štebe i osvojio set.
2:1 – Evo i brejka
Fantastičan gem Filipa Krajinovića. Štebe je osvojio svega jedan poen u čitavom gemu koji je prošao u znaku dominacije srpskog tenisera. Krajinović sada ima priliku da dobro odservira i da dodatno uveća svoju prednost.
1:1 – Napokon dobra igra Krajinovića
Uspeo je da osvoji prvi gem u drugom setu, odmah na svom servisu i da izjednači Filip Krajinović. Ukoliko bude pametnije odigrao u drugom setu nije nemoguće da rezultat u potpunosti preokrene u svoju korist.
3:6 – I treći brejk Sedrik Marsel Štebea, kojim osvaja prvi set
Sa neverovatnom energijom igra nemački teniser, od zaostatka je uspeo totalno da okrene stvari u svoju korist i posle devet gemova prisvaja prvi set.
3:5 – Štebe potvrdio brejk
Imao je Krajinović priliku da vrati brejk, čak je stekao i prednost u jednom momentu, ali je Nemac vezao tri poena bez odgovora i potvrdio brejk i vratio na svoju stranu prednost od dva gema.
3:4 – Ponovo brejk Štebea
Ponovo se unervozio Filip Krajinović, žargonski rečeno "sam je sebi skočio u stomak" i dozvolio Sedriku Marselu Štebeu da osvoji dva vezana gema i ponovo stekne prednost, koju će moći da uveća na svom servisu.
3:2 – Sjajno odigran gem Filipa Krajinovića!
Posle zaostatka od 2:0 uspeo je Krajinović da veže tri sjajna gema, da natera Štebea na nekoliko krucijalnih grešaka i sada ima prednost od 3:2 u prvom setu.
2:2 – Krajinović vraća brejk
Kakav preokret Filipa Krajinovića! Sedrik Marsel Štebe je vodio sa 40:0 u ovom gemu, a onda je imao problem sa Filipovim riternom, da bi ga Krajinovićeva paralela šokirala i pogurala srpskog tenisera ka brejku kojim je rezultat izjednačen, 2:2.
1:2 – Prvi gem za Krajinovića
"Upisao se" srpski teniser na semafor, žargonski rečeno, uspeo je da iskoristi svoj servis na najbolji mogući način i da makar malo smanji prednost Štebea.
0:2 – Štebe potvrdio brejk
Nije ovo bio baš najbolje odigran gem ni od jednog ni od drugog tenisera, ali je ipak Nemac uspeo asom da udvostruči svoju prednost.
0:1 Brejk Sedrika-Marsela Štebea
Nije baš najbolje počeo srpski teniser, uspeo je da napravi nekoliko vezanih grešaka i prvi gem prepusti nemačkom teniseru iako je imao prednost prvog servisa.
Dobrodošli!
Prvi servira Filip Krajinović

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: