US Open oproštaj i nagradna igra!

Oblakoder Empajer Stejt u centru Njujorka obasjale su u ponedeljak žutim svetlima boje teniske loptice, što znači da smo blizu kraja US Opena.

Izvor: Nikola Oliæ, Njujork

Četvrtak, 17.09.2009.

06:41

Default images

Od mnogih interesantnih tradicija koje prate ovaj turnir, igračima je najvažnija ona poslednja: ko će od njih sa peharom da se prošeta Tajms Skverom i napravi pometnju? Za razliku od nas turista, pobednici mogu da stanu nasred te šarene ulice i slikaju se sa svojim njujorškim suvenirima.

Kao na kraju svakog US Opena, i sa ovoga vam postavljamo nagradno pitanje vezano za tenis. Svi tereni ovog teniskog centra okrenuti su na istu stranu i pod istim uglom u odnosu na liniju sever-jug. Slično je i sa većinom otvorenih teniskih terena severne Amerike. Pod kojim uglom su tereni izgrađeni, i zašto?

Srećnom dobitniku ćemo poslati zvaničnu "2009 ATP/WTA" knjigu sa više od 700 stranica važnih informacija i sitnih detalja o vašim omiljenim teniserima.

Pošaljite svoje odgovore na olic@b92.net. Želimo vam puno sreće.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: