Nova vest
Tenis 0

14.3.2024.

0:30

Medvedev: Dopada mi se kalifornijski stil navijanja

Danil Medvedev je bez veći problema stigao među osam najboljih u Indijan Velsu.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia

Rus je posle 77 minuta igre pobedio Grigora Dimitrova sa 6:4, 6:4 i tako još jednom pokazao da je u dobroj formi ove sezone.

Bila mu je to 12. pobeda od starta sezone u 14 mečeva, a da dođe do nje pomogla mu je i nešto slabija partija Dimitrova.

Po završetku susreta, Danil je rekao da su uslovi bili vetroviti i da je povremeno bilo jako teško kontrolisati udarce.

"Nije lako igrati ovde, pogotovo ove godine, jer su promenili loptice, ako se ne varam. Teže ih je kontrolisati, tako da je nezgodno. Kada je vetrovito i ima peska, imam utisak da je deset puta brže, što je za mene dobro, ali kada nije tako, onda mi se to ne dopada i trudim se da dam sve od sebe. Drago mi je što sam dobio tako dobrog protivnika kao što je Grigor, u četvrtfinalu sam i idemo dalje", rekao je Danil.

Neki raniji mečevi dvojice igrača bili su daleko neizvesniji. Danila su pitali na šta je najponosniji u svojoj igri. 

"Mislim da sam generalno bio konstantan, bilo je vetra, tako da je sa jedne strane bilo teško igrati. Probao sam da držim servis. Na toj strani sam dobio dva gema, ali igrati protiv Grigora je uvek izazov i srećan sam što sam uspeo da sve prebrodim", dodao je Danil.

Na kraju, zahvalio se i publici na sjajnoj atmosferi.

"Hteo sam da kažem inače, hvala publici. Ja razumem kada neko navija za nekog drugog više, ali nikada ovde nisam osetio da me ne poštuju. Igrao sam protiv Amerikanca prošli meč, za njega su navijali, ali bila je vrlo fer atmosfera. To je čini mi se kalifornijski stil, sve je opušteno tako da hvala svima. Zadovoljstvo je ovde igrati", zaključio je Medvedev.

Podeli:

Komentari 0

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu