Nova vest
Tenis 6

15.4.2024.

18:24

Alkaras otkrio kada se vraća

Španski teniser Karlos Alkaras posle Mastersa u Monte Karlu je odlučio da preskoči i turnir u Barseloni, što je izazvalo bojazan kod njegovih navijača da je reč o ozbiljnijem problemu.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Uprkos tome što neće nastupiti na turniru iz serije 500 u domovini, Alkaras se pojavio u katalnoskom gradu pred novinarima kojima nije bilo dozvoljeno da postavljaju pitanje.

Treći teniser sveta je odlučio da tu priliku iskoristi da objasni šta se tačno dešavalo u prethodnom periodu.

"Kao što znate, neću biti u prilici da igram u Barseloni. Želeo sam da dođem ovde i objasnim šta se desilo. Ovde sam proveo veliki deo svog života, pa sam hteo da vam predočim moju trenutnu situaciju", počeo je Alkaras i dodao:

"Sve je počelo u Monte Karlu posle prvog treninga. Sat vremena kasnije osetio sam nelagodnost u podlaktici, nešto za šta sam mislio da neće biti veliki problem. Želeo sam da igram tamo, ali na kraju nismo uspeli da ispoštujemo krajnji rok. Vratio sam se kući da vidim da li uz oporavak, strpljenje i dane odmora mogu da budem spreman za Barselonu. U subotu ujutru sam podvrgnut testovima, a rezultati su mi dali nadu. U nedelju sam prvi put udarao lopticu forhendom još od tog dana u Monte Karlu i nije prošlo kako smo očekivali. Ponovo sam osetio istu nelagoru, svaki put kada bih povećao intezitet i ona bi."

U Barseloni bi bio prvi nosilac.

"Bila je to teška odluka. Ovaj turnir je veoma važan za mene. Veoma je bilo komplikovano odlučiti se da ne igram. Rezultati su pozitivni, ali ja se ne osećam kako bi trebalo. Nadalje ću se koncentrisati na oporavak s obzirom na to da ću imati nešto više vremena", nastavio je Alkaras.

Otkrio je i kada planira da se vrati na teren.

"Moj cilj je da igram u Madridu, ali trenutno ništa nije sigurno. I dalje se ne osećam dobro, ne želim da srljam. Neću da kažem da ću biti tamo 100 odsto, iako mi je to namera. Nadam se da ću moći da uživam u igranju kod kuće pred publikom u Madridu. To je veoma važno za mene. Nadam se da ću vas videti sve tamo", zaključio je Alkaras.

Masters u Madridu se igra od 24. aprila do 5. maja. Titulu brani upravo Alkaras.

Nagradni fond 7,877,020 dolara, a među prijavljenima je i Novak Đoković.

Podeli:

Komentari 6

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 6

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Više neće raditi, bacite ga

Spotify Car Thing nije baš bio hit kada je pušten u prodaju 2022. godine – njegova proizvodnja je prestala već godinu dana nakon objavljivanja.

Futurism

15:30

7 h

Novo Sport Video Menu