Nova vest
Tenis 0

15.4.2024.

13:39

"Alkaras ne želi da rizikuje"

Karlos Alkaras je i drugi put zaredom morao da otkaže učešće na nekom od turnira.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia

Prvo je to uradio u Monte Karlu, a sada i u Barseloni, gde je trebalo da bude prvi nosilac.

Nelagodnost u predelu ruke koju je osetio pred Monte Karlo nije bitno uticala da ne igra u Barseloni, jer je to uradio kako je objašnjeno, "zbog nedostatka osećaja prilikom udaraca".

Očigledno je da Španac i ljudi iz njegovog tima nisu bili zadovoljni nekim stvarima na treningu, ali i da su rešili da ne rizikuju da pogoršanjem problema sa rukom uoči kasnijih Mastersa u Madridu i Rimu, a potom i Rolan Garosa.

Endi Rodik, bivši broj jedan, kaže da se nada da će sa Alkarasom sve biti u redu.

"Znate da ne želi da propusti bilo koji od tih turnira na šljaci, posebno ako se igra u njegovoj zemlji. Mislim da je u pitanju ipak problem sa rukom. Nadamo se da nije ništa značajno, to bi bilo baš zabrinjavajuće. Ipak, bar može da drži noge u formi", kaže Rodik.

Amerikanca brine nešto drugo, a to je što je Alkaras sa prioriteta kakvi su grend slemovi, morao da pređe na znatno manje.

"Svakako da neće da rizikuje sa rukom. On i pored toga može da radi mnogo vežbi za noge, za ritam, bolje da bude na sigurnom terenu. Ušao je u taj deo karijere kada je počeo visoko, sa ciljevima poput slemova, ali sada je morao da smanji očekivanja", poručio je Rodik.

Podeli:

Komentari 0

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu