Nova vest
Tenis 1

11.4.2024.

15:45

Zverev umalo do velikog preokreta – Cicipas ipak u četvrtfinalu

U jednom od na papiru najzanimljivijih duela između Aleksandra Zvereva i Stefanosa Cicipasa, kao pobednik je izašao Grk rezultatom 7:5, 7:6.

Srđan Novaković
Profimedia

Cicipas se posle dva seta plasirao u četvrtfinale Monte Karla, gde će igrati protiv Karena Kačanova.

Stefanos u dosadašnjem delu sezone se dosta muči sa povredama. Poslednja je povreda leđa, ali je Grk uspeo sve to da prevaziđe i da prvi set posle velike borbe dobije tako što je napravio brejk u odsudnom trenutku.

Četiri brejk šanse nije Zverev pre toga, pa je onda Cicipas uspeo da svoju četvrtu pretvori u set.

Drugi set je dobro počeo po Cicipasa. Ekpresno je Grk stigao do dva brejka prednosti i vođstva od 3:0, ubrzo se ta prednost povećala i na 5:0, Zverev se totalno ugasio i prosto prepustio sve Grku koji je koristio sve greške Nemca da stekne veliku prednost.

Nije Zverev dozvolio da ovaj set izgubi sa nulom, pa je tako uspeom da se upiše u drugom setu i malo ublaži debakl koji je doživeo u ovom setu. I tu nije bilo kraj.

Nastavio je Nemac da topi prednost Grka, pa je tako napravio brejk i za tili čas došao i do trećeg gema na meču.

I na kraju je Nemac uspeo da dođe do 5:5, a u sledećem gemu je uspeo da prekine seriju Zvereva od pet gemova zaredom i doše do nove prednosti.

Na kraju smo gledali taj-brejk drugog seta koji je Cicipas uspeo da reši u svoju korist i tako se plasira u četvrtfinale.

Podeli:

Komentari 1

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu