Nova vest
Tenis

Petak, 03.03.2023.

16:15

Rubljov konačno bacio Zvereva na kolena

Ruski teniser Andrej Rubljov plasirao se u finale Dubaija nakon pobede nad Aleksandrom Zverevom.

Izvor: MT

Autor: MT

Rubljov konačno bacio Zvereva na kolena
Profimedia/JuergenxHasenkopf

Branilac trofeja je do pobede stigao posle nešto malo više od dva časa igre – 6:3, 7:6 (9).

Rubljov je susret protiv Zvereva počeo odlično, brejkom u prvom gemu, a na sličan način ga je i završio, sjajnom igrom u taj-brejku.

Andre jeste bolje startovao duel, ali je Zverev već u četvrtom gemu napravio ribrejk i tako se brzopotezno vratio u meč.

Dobra igra Nemca bila je kratkotrajna, pošto je već u narednom Rubljov stigao do novog, a onda u devetom gemu do još jednog, kojim je potvrdio vođstvo u setovima.

Drugi set je bio znatno mirniji, brejk lopti nije bilo ni na vidiku, praktično do devetog gema, kada se jedino igralo na razlike na servisu Rubljova.

Rubljov je u 12. gemu imao i brejk, odnosno meč loptu, ali se Zverev provukao i drugi set odveo u taj-brejk.

Igralo se poen za poen, Andrej je stigao do nove dve meč lopte, ali ih je Saša spasao, potom još jednu, a onda i sam imao set loptu.

Forhend paralela je završila u autu, da bi Rubljov do nove meč lopte, pete po redu, stigao nakon greške Zvereva iz bekhenda.

Rubljov je "poklonio" istom merom, a novu meč loptu stekao je nakon nekontrolisanog forhenda Zvereva.

Ovoga puta Rubljov je servirao, dobro je trčao i odličnim pasing šotom završio ovaj susret, te tako ostvario prvi trijumf u šest međusobnih mečeva.

Rus će u finalu igrati sa boljim iz duela Novaka Đokovića i Danila Medvedeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu