Nova vest
Tenis

Subota, 05.11.2022.

14:42

Kirjos platio 20.000 funti zbog izjave da je navijačica bila pijana

Nik Kirjos je ipak morao da se nagodi sa ženom sa kojom je došao u sukob na Vimbldonu.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Kirjos platio 20.000 funti zbog izjave da je navijačica bila pijana
Foto: Profimedia

Reč je o situaciji iz finala kada se Australijanan, na meču sa Novakom Đokovićem, žalio da ga jedna žena iz publike ometa.

Ispostavilo se na kraju da je bila reč o jednoj gospođi pod imenom Ana Palus, koja je navijala za njega.

Nju su redari tada morali da izbace sa tribina, a ona je posle svega pokrenula tužbu protiv australijskog tenisera zbog uvreda.

Nik se tada žalio sudiji meča da ga ona dekoncentriše.

"Nema veće stvari od ovog finala i ovo sada me je umalo koštalo poena. Ona je pijana, izbacite je", rekao je tada Kirjos.

Kada ga je sudija pitao o kome se radi na tribinama, Nik je pokazao ka Ani Palus dodavši da "izgleda kao da je popila 700 pića".

Palusova je meč posmatrala sa majkom, a ubrzo pošto je udaljena, dozvolili su joj da se vrati na svoje mesto jer je dokazala da nije bila pod dejstvom alkohola.

Žena je mesec dana posle incidenta pokrenula tužbu i najavila da će sav novac dati u dobrotvorne svrhe.

Konačno, posle nekoliko meseci, došlo je do vansudskog poravnanja. Kirjos se izvinio gospođi i uz to će platiti 20.000 funti, u dobrotvorne svrhe po izboru gospođe Palus.

"Rekao sam sudiji da me je navijačica Ana Palus ometala tokom meča, verovao sam da je bila pijana. Prihvatam da je moje uverenje bilo pogrešno i izvinjavam se. Donirao sam 20.000 funti bolnici Grejt Ormond, tako je odabrala gospođa Palus. Više se neću oglašavati po ovom pitanju", poručio je Kirjos u pismu koje je javnosti obelodanila advokatska firma koja je zastupala Anu Palus.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Tenis

Endi Mari se vraća

Britanski teniser Endi Mari vratiće se na teren sledeće sedmice na ATP čelendžeru u Bordou, preneli su britanski mediji.

Beta

14:50

5 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu