"I dalje sam Medvedev, bez obzira na neutralnu zastavu"

Danil Medvedev kaže da mu je žao što nije mogao da igra na Vimbldonu, ali da nije mogao da utiče da bude drugačije.

Z.K.Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

* Medvedev: Hoću titulu, bez obzira igraju li Rafa, Novak i Rodžer

Rus se sprema za odbranu trofeja u Montrealu, generalno i velikog broja bodova na američkoj turneji od čega će zavisiti da li će ostati na čelu ATP liste.

"Definitivno nisam mogao da promenim odluku ljudi sa Vimbldona. Morao sam da sledim pravila. Svakako da sam želeo da igram tamo, da budem dobar. Uvek želim da igram najbolje na najvećim turnirima. Uvek sam mogao da ostanem u tom začaranom krugu i da kukam u stilu, o moj Bože, što nisam mogao da budem tamo", kaže Medvedev.

Zato mu je bilo bitno da se spremi za seriju turnira na američkom kontinentu.

"Imao sam veoma dobar deo priprema za US Open seriju, što obično ne možete zbog Vimbldona. Sada sam to mogao, osećam da sam sto odsto spreman fizički, mentalno, zadovoljan sam zbog titule u Los Kabosu".

On će se i na narednim turnirima takmičiti pod neutralnom zastavom, pošto je zabranjeno isticanje nacionalnih obeležja Rusije i Belorusije.

"Ono što je bitno je da se igra tenis. Uživam u svom poslu. I opet je sve u tome da se slede pravila. A ono je takvo da moramo da igramo pod neutralnom zastavom. I dalje sam Danil Medvedev. Želim da osvajam najveće titule, pobeđujem u velikim i malim mečevima. To se ne menja", zaključio je prvi igrač sveta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.