Nova vest
Tenis

Sreda, 20.04.2022.

18:01

Kecmanović: S kim god da igram, biću super spreman

Miomir Kecmanović je nastavio sa odličnim partijama na Serbia openu.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Kecmanović: S kim god da igram, biću super spreman
Foto: Starsport/Serbia open

Drugi reket Srbije je posle 134 minuta igre preskočio i drugu prepreku, u vidu Australijanca Džona Milmana, 6:4, 7:6 (5).

Tako je izborio svoje peto uzastopno četvrtfinale u ovoj sezoni i čeka boljeg iz meča Novaka Đokovića i Lasla Đerea.

Na obraćanju medijima, Miomir je rekao da je ....

"Težak meč, Džon mi nije dao ništa. Ostao sam miran i fokusiran. Sledeći meč, protivnik je jedan od naših igrača, bez obzira s kim da igram, gledam unapred. Lepo je igrati kod kuće pred domaćom publikom, uživaću u tome", kaže Miomir.

Priznao je da mu je trebalo mnogo truda da završi posao protiv Milmana.

"Prvo, nije bilo lako, dosta sam se mučio, nikako nisam mogao da ga probijem. U drugom setu bilo je mnogo đuseva na njegov servis. Dobro je da sam izbegao treći set. Biću OK za sutra. Ne mogu da kažem šta je bolje, Laslo je dobar na šljaci, Nole je Nole, s kim god da budem, moram da budem spreman".

David Nalbandijan nije sa njim na ovom turniru, tu je drugi član njegovog tima.

"Johan Ortegren je sa mnom, Šveđanin. Radio je ranije sa Dimitrovim i Monfisom, bio je i u Normanovoj akademiji. Krenuli smo prošle godine, videli smo da to nekako funkcioniše, dobro se uklopio sa Davidom. Tu su i fizio i kondicioni koji stalno sa mnom, i bez Davida smo dobar tim", dodao je Kecmanović.

Veoma je zadovoljan trenutnom formom, ali u momentu kada je pričao sa novinarima, Novak i Đere su igrali drugi set.

"Osećam se dobro, u dobrom sam nizu rezultata i u formi, ovo mi je peto četvrtfinale. Nisam dugo morao da ostanem na terenu. Ko god da bude rival, spreman sam. Iako imam dobar skor sa Laslom, znam da moram dobro da odigram, a protiv Noleta mora stalno dobro da se igra. Ja sam spreman. Nikad nisam ovoliko pobeđivao, bilo bi loše da nisam zadovoljan", dodao je Kecmanović. Izuzetno je popravio in igru na šljaci. "Naučio sam da igram, da menjam stil igre kada idem sa betona na šljaku. Dosta smo radili na tome, kako da gradim poene, kako da se krećem, šta kad da se igra. Sve se poklopilo. Počeo sam bolje da igram na šljaci iako nisam srećan kada igram na njoj".

Pitanje je bilo i gde još može da napreduje.

"Najviše radim na kondiciji, kretnji, tu je i mehanika kretanja, to treba da popravim. Dosta radim sa psihologom, koliko sam ranije to izbegavao, pokazalo se da mi je baš potrebno. Radim ozbiljno na tome i ide mi dobro. To je sada postalo IN. Sve je do osećaja, iskreno mislim da mi prija. Šta god da se dešava, imaš s kim to da podeliš, izbaciš iz sebe. Dosta sam zatvoren tip, nije dobro kad to držim u sebi", priznao je mladi teniser.

Na kraju, osvrnuo se i na vest o zabrani učešća ruskih i beloruskih tenisera na Vimbldonu.

"Nisam mnogo bio s njima... Ne znam, s jedne strane nije u redu to što se dešava tamo, a s druge ne znam koliko su Medvedev i ostali krivi za to. Mislim da nije fer da se teniseri kažnjavaju za to, ali šta tu možemo da radimo", zaključio je Kecmanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu