Nova vest
Tenis

Petak, 17.09.2021.

13:05

Novak je u Njujorku ipak rušio rekorde

Novak Đoković nije uspeo da osvoji onu glavnu nagradu, kalendarski slem, ali je ipak ostvario neke zanimljive rekorde na US Openu.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Novak je u Njujorku ipak rušio rekorde
Foto: Profimedia

Tokom dve nedelje takmičenja, svetski broj jedan je stigao do jedinstvene prilike da ponovi rezultat Roda Lejvera iz 1962. i 1969. međutim, stao je na poslednjem stepeniku.

Bez obzira na taj poraz od Danila Medvedeva, Novakove bitke u Njujorku ostaće zapamćene i po još nekoliko stavki.

To mu je bilo 31. grend slem finale čime je izjednačio rekord Rodžera Federera.

Ut to, Đoković je u Njujorku igrao svoje deveto finale (skor 3-6), i po tome je jedinstven, jer niko u Open eri nije igrao fiše finala na Flašing medouzu od njega.

Takođe, trijumf nad Aleksanderrom Zverevim u polufinalu mu je bila 225. pobeda nad igračem iz Top 10, čime je iza sebe ostavio Federera (224).

Brojke dovoljno govore, Đoković je vlasnik mnogih bitnih rekorda u svetu tenisa, a ovi iz Njujorka iako nisu najvažniji, mogu da ga hrabre.

Stručnjaci kažu da ne bi smeo da bude tako strog prema sebi jer je imao gotovo savršenu grend slem sezonu sa tri titule i finalom uz skor 27-1.

Broj jedan trenutno odmara i nije poznato kakav će biti plan njegovih turnira do kraja sezone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

69 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

7 d