Nova vest
Tenis

Nedelja, 26.04.2020.

12:02

"Nadam se da će tenis dotaći dno"

Američki teniser Noa Rubin ima zanimljiv stav o sportu kojim se bavi.

Izvor: LN

Autor: LN

Photo by Barrington Coombs/Getty Images for LTA

Jedan od najuticajnijih ljudi u svetu tenisa veruje da je tom sportu potrebno da "dotakne dno" tokom pandemije koronavirusa.

"To je teško reći, ali kao da se nadam da će tenis dotaći dno. Nadam se jer sam pričao ranije sa čelnicima ATP i WTA i urgentnost da se promeni tenis nije postojala. Tako da se nadam da će dodiravanje dna biti kao signal koji će im reći, 'Hej, u problemu smo'", rekao je Rubin u razgovoru za podkast Eurosporta.

Trenutno 225. teniser planete je tokom karijere od turnira zaradio oko 750.000 dolara i ne mora da brine o preživljavanju, ali to nije slučaj svim njegovim kolegama.

Pročitajte još Tim odbio Novakov predlog: Oni se tako ponašaju, a ja da im dajem novac?

"Pričao sam sa prijateljima i oni su mi rekli da će u naredna dva, tri, četiri meseca biti dovedeno u pitanje to kako će platiti kiriju i dugove", kaže Rubin i dodaje:

"Ako kažemo da ne možemo da pomognemo igraču na 150. mestu na svetu onda dolazimo do ovakvih problema. Sigurno je da postoji nešto što nije u redu sa ovim sportom ili samim sistemom".

Rubin je, kako je ranije istakao, imao sreće da bude uspešan na nekim većim turnirima, pa je napravio dovoljnu zalihu novca da može da "priušti" suspenziju sezone. Njegov najbolji renking bio je 2018, kada je bio 125. na svetu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu