Nova vest
Tenis

Petak, 07.02.2020.

12:20

Beker: Mlađi momci nemaju petlju za velike pobede; Mekinro: Igraju protiv najvećih šampiona

Bivši vimbldonski šampion Boris Beker pokušao je da odgovori na pitanje zbog čega teniseri mlađe generacije ne uspevaju da osvoje Grend slem trofej.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Beker: Mlađi momci nemaju petlju za velike pobede; Mekinro: Igraju protiv najvećih šampiona
Photo by Chris Hyde/Getty Images

Novak Đoković je trijumfom u Melburnu nastavio dominaciju "velike trojke" na najvećim takmičenjima, ovo je bio 13. turnir zaredom na kom su trijumfovali on, Nadal ili Federer.

Srbin, Španac i Švajcarac imaju zajedno 56 Grend slem trofeja.

Pit Sampras, Bjern Borg, Andre Agasi, Boris Beker i Rod Lejver zajedno nemaju toliko (51).

Samo su Endi Mari, Stan Vavrinka, Marin Čilić i Huan Martin del Potro uspeli da uzmu poneki trofej proteklih sezona, ali Aleksander Zverev, Stefanos Cicipas, Danil Medvedev, Karen Hačanov, Andrej Rubljov i ostali iz mlađe generacije još ne uspevaju da stignu do vrha.

"Ono što nedostaje ovim mladim igračima je petlja. Na mom jeziku, to se kaže i drugačije, nedostaje im j***. U stilu, u redu, tu sam, želim da pobedim i uradiću šta god je potrebno za to".

"Oni misle da je tu sve do tenisa. Ne radi se o tenisu, već o stavu. Radi se o tome da sve stavite na crtu u tih pet setova. Nedostaje to nešto što bi sve promenilo. Naravno da želite da vidite kako mlađi pobeđuju članove velike trojke", kaže Beker.

Nemac kaže i da su otuda kritike na račun mlađih igrača sasvim opravdane.

"Ne želite da gledate Federera sa 45 kako osvaja turnire protiv nekog ko je upola mlađi od njega. To nam nedostaje i otuda bismo, u pravom kontekstu, morali da budemo kritički nastrojeni prema njima, kako bismo ih prodrmali i probudili", smatra nemački šampion.

Još jedan veliki šampion, Džon Mekinro, dodaje da tu ima i druga strana priče.

"Gledate igrača poput Nadala, njemu je svaki poen jednako važan. Gledam ostale igrače i ne vidim tu strast u svakom poenu. Ova trojica igrača su najveći koji su se do sada pojavili i to je deo problema, bolji su od svih ostalih. To je ono od čega ne možete pobeći, oni su neverovatni šampioni", zaključio je Mekinro.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

94 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu