Tenis 94

Petak, 07.02.2020.

12:20

Beker: Mlađi momci nemaju petlju za velike pobede; Mekinro: Igraju protiv najvećih šampiona

Bivši vimbldonski šampion Boris Beker pokušao je da odgovori na pitanje zbog čega teniseri mlađe generacije ne uspevaju da osvoje Grend slem trofej.

Beker: Mlaði momci nemaju petlju za velike pobede; Mekinro: Igraju protiv najveæih šampiona IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

94 Komentari

Sortiraj po:

analiza

pre 4 godine

Današnji teniseri imaju problem koji se sastoji u tome da imaju SUVIŠE stvari koje im odvlače pažnju i fokus sa tenisa.Tviteri,instagrami,fejsbuci,kratki živci, malo vežbanja, puno priče, sve što ikad urade loše se hiljadu puta reprizira na tv i internetu, sve što kažu, urade, pojedu se tumači na razne pogrešne načine, očekivanja su im podjednako velika a strpljenje nemaju. Naravno, tu je i strah od pobede, odgovornosti, odrastanja. Lakše je biti večiti talenat lajavi Kirijos nego vredni Tim.A stari vuci su još gladni trofeja i dokazivanja. Lakše je slikati se za Vog nego biti GS šampionka, br 1,to je što se ženskog tenisa tiče.

Markus1975

pre 4 godine

Ako mladji pobedi jednog,naletece gotovo sigurno na drugog u zavrsnici.A za mladog je to preveliki zalogaj ...
(reflektor, 8. februar 2020 12:03)

"Rogers Cup" sada već davne 2007 godine, Novak u tri uzastopna meča pobeđuje redom Rodika, Nadala i Federera, tada vodeću troiku na ATP listi i osvaja turnir. To je ono o čemu Beker govori, Tim, Zverev i ostalo mlađe društvo će biti glavni kada izgrade stav, talenat i igra im odavno ne fali.

Toma

pre 4 godine

I Beker je u pravu: treba znanja, talenta, ali i hrabrosti (ili m..., j..., nazovite kako hocete). Prost primer: Tim je stao u cetvrtom setu, onda kada je osetio da mozda cak moze i da pobedi...
Bas je Beker bio strucni komentator na Eurosportu i kaze negde na prelazu iz treceg u cetvrti (parafraziram): evo odluke, Djokovic konacno opustenije igra, a Timu tek dolazi pritisak jer polako pocinje da razmislja o tome da moze pobediti.
Nole je bio pod ogromnim pritiskom i zbog novog GS, i prvog mesta i svega sto mu se mota po glavi oko tih rekorda. I izborio se sa time. Tim je trebao da razmislja samo o pobedi i dobijanju tog jednog GS - i nije uspeo.
Ovi ostali teniseri (Zverev & Co) su jos gori po tom pitanju... Beker ipak ne prica proizvoljno.
(Libero Boskan, 8. februar 2020 12:03) # Link komentara

uz to kada se lomilo jos glavni komentator Nemackog izdanja Eurosporta kaze, "evo opet taj cuveni sjaj u ocima Djokovica". Neprocenjivo.

proliver

pre 4 godine

Djokovic - Nadal 29:26 , Djokovic - Federer 27:23
Ovo su dva najveca rivalstva u istoriji belog sporta. Dakle, oba su 50+ meceva i u oba Nole vodi. Uskoro ce prestici Federera i po broju nedelje na prvom mesto, treba mu jos 8 meseci. GS do kraja 2021. ce imati najvise i tu je medijski kraja Kinga Rodje i bika sa Maljorke.

Stefan

pre 4 godine

Vilander je pre AO rekao da će Tim da osvoji, sad kaže da će Novak osvojiti sva četiri, plus OI, i Hjuit je skoro nešto pričao, Beker (danke mu na doprinosu da Novak ne gubi toliko finala na GS nakon 2013) sad kaže ovi novi nisu još spremni za velike pobede...a da je Tim iskoristio onu brejk šansu u 4.setu, drugačije bi pričao....nijedan "stručnjak" , bez obzira kakav je teniser bio nije predvideo laku pobedu Novaka prošlog AO nego su očekivali epski duel, niti onakvo epsko finale W, niti Nedvedevljev uzlet u drugom delu sezone, niti ko će da osvoji završni turnir, niti da će Tim sad da igra finale,još i da bude na par gema od titule, i mnogo drugih slučajeva, nema dovoljno mesta ovde da se sve navede, toliko je toga, niti bilo šta što bi i mi sami koji nismo reket u ruke uzeli mogli da zaključimo na osnovu prethodnih uspeha i trenutne forme, nego ono u fazonu posle bitke svi su generali, i tipa "Djoković je prvi favorit na AO" (posle 7 osvojenih, i sjajnom formom na početku sezone) i "Nadal je prvi favorit na RG", posle mase osvojenih predhodno (bravo,stručnjaci). Za njih više važi ono "i ćorava koka ubode nešto". U ovom slučaju se nadam da će njegova "ekspertska" ocena da se obistini, barem ove godine, da Novak ima prostor da osvaja titule.

teniski ekspert od 2011

pre 4 godine

Istina je da Djokovic nije osvajao trofeje izmedju 2004-2007 godine kada je
Rodzer bio "najjaci". Novak je u to vreme imao 17-20 godina i nije bio ni sazreo kao igrac. Svoj prvi GS je osvojio sa 21 godinom na AO 2008.
Kada je stasao kao igrac, a od 2011 znamo sta se desilo - No1ak

stevo

pre 4 godine

Kod Bekera sve u životu kockarski. Ili jesi ili nisi. Ne ide to tako kao što reče Mekinro. Sa druge strane su najbolji ikada, pravi šampioni.

.

pre 4 godine

@Pirke
Tebi je sve " bice sigurno" ili "bilo bi sigurno". A Djokovic je i dalje daleko iza Federera i po GS i po nedeljama i po titulama. Nagadjanja ostavi za vidovnjake i kladionice.
Federer je imao 4 GS kada je Nadal osvojio svoj prvi, tako da je neistina ta tvoja prica o 8 GS bez Nadala i Djokovica. Gde su bili? U penziji mozda?
Shvatas li ti da je Novak 10 GS osvojio od 2005 do danas? Zasto nije osvajao ranije, kada su Federer i Nadal bili na vrhuncu, do 2011 npr?
Nadal je 2011 imao povredu zbog koje je ispao sa AO, posle toga skoro svake sezone neke povrede, pauze itd.
Novak je 21 pobedu protiv Federer ostvario od kada je Federer usao u tridesete. Pre toga imao citavih 6. A pozitivan s Federerom postao tek kada je RF imao 35-36 godina. Sve je tu jasno.
Dakle, Novak je tek treci u svojoj eri po GS i titulama, tek drugi po nedeljama na prvom mestu.
Sto se Rodika tice, lagano je dobijao Djokovica, skor je 5-4, jer je Djokovic dobio dva meca pred samo Rodikovo povlacenje posle bolesti (mononukleoza). A Safin je pred penziju unistio tadasnjeg GS sampiona i 3 tenisera sveta, Djokovica, tako sto mu je na Vimbldonu 2008 prepustio svega nekoliko gemova.

Milos

pre 4 godine

@nana
Dobro nano, a sta je onda Djokovic koji je titule osvajao protiv tog Federera i to ne onog na vrhuncu snage, nego matorog sa 30, 35, 38 godina? On onda ne moze ni medju 3 da bude.

Шомика

pre 4 godine

@No1vak

Reci mu to u lice lol koja si smejurija.
Presmesno koje komentare pustate u javnost moderatori
(Mr.Wolf, 8. februar 2020 14:15)

Шта му је то страшно рекао,осим да зна ко је,а знам и ја.Ради се о томе да га стил писања одаје и да свако ко је мало дуже овде зна о којој особи је реч.Ти одмах потрчао да представиш то као неку претњу.Шта се плашиш ко цурица нека. Да ниси ти уствари тај па си се уплашио пиленце мало? :D :)))

No1vak

pre 4 godine

@No1vak

Reci mu to u lice lol koja si smejurija.
Presmesno koje komentare pustate u javnost moderatori
(Mr.Wolf, 08. februar 2020 14:15)

Sta mu da kazem u lice? Da znam ko je i pod kojim nickovima pise ovde jos? Mislis da je to neka hrabrost? Smesan si. Svog toplog brata brani kuci svojoj kad si se toliko potresao za njega. Takvi kao on i takvi kao ti ne smeju iz supe da izadju a ne da se suoce sa nekim lice u lice. Hrabri ste da pljujete Srbe usred Srbije samo ovako, uzivo ne postojite.

MM

pre 4 godine

@No1vak
Pa ti ni u komentaru ne smes da kazes ko je to on, a kamoli uzivo. Sta onda dosadjujes ljudima bez veze kada nemas petlju ni virtuelno da kazes ko je, a ovamo ga kao nesto prozivas.

Kavrić

pre 4 godine

Beker je apsolutno u pravu! Fale im ona dva sto razlikuje dedu od babe! Imaju oni i kvalitet, i konstantnost, i kondiciju...ali nemaju BEZOBRAZLUK da protiv najvecih "mlate" lopticu! Cekati ovu trojicu da pogrese, cekati neiznudjenu gresku...je cini mi se njihova osnovna taktika...a to bas i ne prolazi!

Maric

pre 4 godine

Velika trojka:

Australian Open - 15 titula
Roland Garos - 14 titula
Wimbldon - 15 titula
US Open - 12 titula

Indijan Vels - 14 titula
Majami - 10 titula
Monte Karlo - 13 titula
Rim - 13 titula
Madrid/Hamburg - 14 titula
Kanada - 11 titula
Sinsinati - 9 titula
Sangaj/Madrid - 7 titula
Pariz - 6 titula

Masters kup - 11 titula

Nedelje na prvom mjestu: 780 nedelja i 15 sezona zavrsenih na prvom mjestu.

СЕНОВИЋ

pre 4 godine

Федерер данас игра бољи и јачи тенис него када је био између 19 и 25 године живота. Гледао сам неке његове мечеве, између осталог и са Саморасом. Он је данас са 38 дупло јачи и бољи него тада. Шта је у питању можемо да нагађамо.

opasni presedan

pre 4 godine

Od svih aktivnih igrača koji imaju GS titulu najmlađi imaju 31 godinu (Delpo i Čilić)!

To nikad nije desilo u istoriji tenisa, a verovatno neće ni u budućnosti kad se velika trojka povuče. (x, 8. februar 2020 11:26)

31 navrsenu. Kalendarski gaze 32! Kad bi se sad, izmedju 2 GS turnira, sva sedmorica odjednom povukli (a ruku na srce, cak ni Cilic, kao najmladji, nije bas premlad za penziju - to su vec godine kad je to sasvim prirodna opcija), desilo bi se da u jednom trenutku *nema* aktivnog igraca koji je ikad osvojio neki GS! Sve sami pocetnici. Kao nakon rata, pa krece obnova.

Pirke

pre 4 godine

Sad citam, neko napisa da je djokovic osvajao sve GS kad je Federer presao 30-te. Jeste, tako je, ali da ne zaboravimo da je federer osvojio 8 GS bez nadala i Djokovica, a poslednja 3 je osvojio kad je Djokovic imao povrede. Pre toga bila je rec da su Djokovicu pomogle nadalove povrede. Nije tacno, Djokovic je jedini teniser koji ima pozitivan rezultat i protiv Federera i protiv Nadala i protiv Mareja. Sto se tice toga da je Rodik glatko pobedjivao Djokovica, pa ni to nije bas tacno, ipak je rezultat 5-4, to bas i nije tako glatko, a uz to Rodik se povuka davno, da je ostao, sigurno bi ga Djokovic presisao. Zatim tu se spominje Safin, mislim ljudi , Safin koji je u penziji od 2009, i to je vama relevantan primer, pa dobro evo ga Patrik Rafter ako se neko seca koji ima 2-0 protiv Federera. Tu su sad slemovi, pa dobro, Djokovic i Nadal ce prevazici Federera 100% e onda ce medju njima biti borba za prvo mesto po broju slemova i mastersa, bice tesno , ali na ruku namcide sto je vise takvih turnira na Betonu a ne na Sljaci. Tu su sad i cuvene nedelje na prvom mestu, i ja mislim da taj argument koji je godinama bio koriscen od strane fedex bitova, odjednom je utihnuo jer je svima jasno da ce ga Djokovic 100% prevazici i to 99% u ovoj godini. Tu su jis 2 rekorda koja bi valjalo dobiti: prvi je no1 na kraju godine, Djokovic ako sad zavrsi prvi imace 6 a fedex i nadal po 5. Tu je i broj zavrsnih mastersa fedex6, nole 5. Sve u svemu po meni Federer je najslabiji u toj konkurenciji.

nana

pre 4 godine

Rodžer jeste dobar teniser, to stoji, ali ja tvrdim da je "overrated" u mnogo pogleda. Da je kojim slučajem isto godište ili približno kao ova dvojica (Rafa I Nole) tvrdim da se ne bi razlikovao od vavrinke ili marija, ili bi bio malo bolji. Pogledajte zadnju dekadu, novak ima 15 gs titula, Nadal 12, a Rodžer? Rodžer ima 5, ili ti 2 više od marija I vavrinke. Druga je stvar što je on izgradio ime i postao božanstvo pre nego što su se pojavili Nole i Rafa i sad ako kažeš da Rodžer nije ni blizu rafe i Noleta hoće da to oči isteraju. Još pre 4 godine sam rekao da kada velika trojka završi karijere da će se tek tada videti da je Rodžer zapravo treći teniser svih vremena posle rafe I novaka I tako će i biti. I to će tako biti jer se "naosvajao" titula u zvanično takozvanoj weak eri tenisa, sami možete proveriti da se ta era zvanično tako zove. Inače ne bi bio ni treći nego negde iza Samprasa I borga.

Kostic

pre 4 godine

Zanimljivo secanje.Ja vrlo dobro pamtim jedan drugi momenat.Masters u Sinsinatiju 2009.godine i poraz od Federera u finalu.Ne znam zasto,ali se 
dobro secam da sam posle tog finala pomislio kako ce Novak nazalost vecito 
ostaci u senci njega i Nadala,jer su te 2009.godine oni bili ultradvojac koji je od svih drugih odskakao a samo se Novak cinio kako neko ko moze da 
im se priblizi.Medjutim,to me je finale bas nekako obeshrabrilo jer je Rodzer odigrao mnogo kvalitetnije i mislio sam prosto da je to nivo koji se 
ne moze nikada dostici.Ooooo,kako sam se samo prevario :)
(No1vak, 08. februar 2020 12:37)

A recimo ja sam odma nakon Australian Opena 2008 vidio da je Novak taj nivo da ce osvojiti sigurno al sigurno najmanje 3 Wimbldona. Jednostavno nakon ciscenja Rogera u Australiji 3:0 odma mi je bilo jasno da ce Novak biti visestruki GS sampion i broj 1 kad tad. Odma mi je tad bilo sve jasno, samo je bilo pitanje vremena. Kao sad Mbape u fudbalu, samo je pitanje vremena kad ce dati 40+ golova u prvenstvu u jednoj sezoni.

nana

pre 4 godine

Rodžer jeste dobar teniser, to stoji, ali ja tvrdim da je "overrated" u mnogo pogleda. Da je kojim slučajem isto godište ili približno kao ova dvojica (Rafa I Nadal) tvrdim da se ne bi razlikovao od vavrinke ili marija, ili bi bio malo bolji. Pogledajte zadnju dekadu, novak ima 15 gs titula, Nadal 12, a Rodžer? Rodžer ima 5, ili ti 2 više od marija I vavrinke. Druga je stvar što je on izgradio ime i postao božanstvo pre nego što su se pojavili Nole i Rafa i sad ako kažeš da Rodžer nije ni blizu rafe i Noleta hoće da to oči isteraju. Još pre 4 godine sam rekao da kada velika trojka završi karijere da će se tek tada videti da je Rodžer zapravo treći teniser svih vremena posle rafe I novaka I tako će i biti. I to će tako biti jer se "naosvajao" titula u zvanično takozvanoj weak eri tenisa, sami možete proveriti da se ta era zvanično tako zove. Inače ne bi bio ni treći nego negde iza Samprasa I borga.

Poštovalac igre

pre 4 godine

Beker je u svojoj konkurenciji bio više nego odličan. A što se tiče sadašnja pa to se ne postavlja pitanje. Trojka od kad je zasela ne ispušta tron odnosno ne popuštaju. Mnogi su rekli puno istine ovde. Mladim teniserima ne shvataju previše ozbiljno jer u ovom sportu moraš konstatno razmišljat unapređenju. Mnogo svežih primera bi mogao navest gde su mlađi gubi li od starijih. Tipa: Šapavalov protiv Rodžer u Majamiju prošle godine glatko iako Šapa dosta mlađi uz enornomno iskustva koji švajcarac. Pa Daniel recimo protiv Rafe na US Openu prošle godine kad je stigao do izjednačenja 2-2 u setovima opet glava i sitnice su odlučivale pobednika na stranu otišle Rafi. I sad Tim i Novak na AO Openu sve je išlo po loju za Austrijanca al" puko pod pritiskom nije izdržao na kraju kad je bio svestan da je blizu prvog GS.. Novak je imao svega pomalo al" naučen to jest stekao iskustvo da se nosi time. Zato je tu gde jeste uz RF i RN.

NikolaBg

pre 4 godine

Ružno je što uopšte tako nešto izjavljuje. Može da se pojavi i neko ko će preteći čak i našeg Noleta, naravno ja za Noleta uvek kažem da je naš, najbolji, prvi, želim da ih vozi sve još dugo, ali u životu se nikada ne zna, u tenisu posebno.

banjica

pre 4 godine

Novak je najbolji ikad! Tacna na sve price!
(Jim Jarmusch, 8. februar 2020 13:42)

Glasnije i češće viči. Ako te čuju u NY iii Londonu, možda ih i ubediš hahahaaaa

.

pre 4 godine

@Jimi Barka
A u cemu su te drasticne razlike izmedju tenisa danas i onog od pre 30 godina? Forhend nije vise forhend, bekhend nije bekhend?
Znacajne razlike postoje samo u podlogama, reketima i celendzu.
Sto se tenisera tice, razlika je u tome sto danasnji imaju bolju medicinsku negu, bolje uslove za trening i oporavak, pa samim tim i bolju fizicku spremu, a sve je to posledica neuporedivo veceg novca koji se danas "obrce" u tenisu.
Da Beker, Mekinro, Borg, Vilander, Lendl itd. danas imaju 25-30 godina, imali bi iste uslove kakve imaju i danasnji teniseri, a imali bi i svoj talenat. I naravno da bi itekako pobedjivali Federera, Nadala, Djokovica itd. U istim uslovima uopste ne bu bili inferiorni.
A pitanje je kako bi se Novak, Nadal, Federer i ostali snasli s drvenim reketima, umesto ovih koji im pomazu pri povecanju snage udarca, kako bi se snasli na ekstremno brzim podlogama tog vremena, kako bi se Nadal snasao na njujorskoj sljaci, ili kako bi se oporavljali u onim uslovima, bez laserskih operacija, raznih komora, i ko zna kakvih sve suplemenata.
Zar je neko zaista toliko glup da ne shvata da danas teniseri imaju brzi servis zahvaljujuci reketima, a ne zahvaljujuci nekom strasnom umecu?
Ako ces da ih uporedjujes, razmisli kako bi igrali da su imali iste uslove. A ne da posmatras kako bi se zgoljavi Mekinro danas borio protiv Federera ili Novaka, kada bi se pojavio na Vimbldonu sa drvenim reketom.
Isto vazi i za ostale sportove. Daj Maradoni od 20 godina doktore, trenere, fizioterapeute, kondicione trenere, teretane i terene kakve je imao Mesi pa da vidis zver.

Sinki

pre 4 godine

Za Novaka bi bilo dobro da osvoji do kraja karijere 23-24 gren slema,iako je to mnogo,jer sam ubijedjen da ce se u buducnosti pojaviti teniser koji nece imati konkurenciju i osvojice preko 20 gren slemova...Novak,Rafa i Rodzer su se medjusobno tukli i jedni drugima oduzimali slemove.Da nisu imali konkurenciju osvojili bi preko 30....Sigurno ce se pojaviti neko u budunocsti ko ce razbijati konkurenciju....A velika trojka se sada pojavila i nikada vise.Takva 3 igraca da igraju u istoj eri,to je vise nemoguce.

Ovcara

pre 4 godine

Mladi gaze Federera dok ih Djokovic jos uvek drzi na distanci

Federer Tim 2-5
Federer Medvedev 3-0
Federer Zverev 3-4
Federer Cicipas 3-3

Djokovic - Tim 7-4
Djokovic - Medvedev 4-2
Djokovic - Zverev 3-2
Djokovic - Cicipas 2-2
(Novak je GOAT, 8. februar 2020 13:23)

A šta misliš da sa tog spiska izbacimo npr Zvereva, a ubacimo Kiru? Kako bi onda to "gaženje" izgledalo?
(banjica, 8. februar 2020 13:50)

Uzalud trud.Tvoje trolovanje se jednostavno ne isplati.Jasno nam je da si srbomrzac i da je to jedini razlog zasto patis zbog Novakovih uspeha.Ostaje ti i dalje da patis.

kimiko

pre 4 godine

Ja mislim da mladji igraci imaju kvalitet, ali nemaju tu strast kao Rodja, Rafa i Nole. Treninge verovatno odradjuju sablonski...u stilu, dobro je za danas...A mora se ceo dan makar razmisljati o tenisu ako hoćeš u ovakvoj konkurenciji napraviti proboj.Da ne pricam o duplim treninzima i konstantnom radu na svojoj igri, usavršavanju svakog elementa

Goran

pre 4 godine

Novak i Rafa jos nisu stari za danasnje lagane rekete. Ranije se islo u penziju sa 27-30 godina jer su reketi bili drveni. Kasnije se preslo na plasticne rekete ali kvalitet vlakana nije bio kao danas pa se islo u penziju negde sa 30-34 godine. Danas su reketi od ugljenicnih polimernih kompozita, vrlo laki i brzi i vrhunski igraci mogu da ostanu u vrhu mnogo duze. Mladi igraci su jos uvek losiji jer Nadal i Novak igraju skoro na nivou na kome su igrali na vrhuncu karijere. Tesko da ce ih mladi potisnuti u naredne 2-3 godine, a mozda i duze.

teniski ekspert od 2011

pre 4 godine

Svoj prvi GS je Novak osvojio na AO 2008 godine sa 21 godinom.
Dominira vec 10 godina od svoje 24 godine, malo li je ? A kraj te
dominacije nije ni na vidiku...ima on jos nekoliko dobrih godina
pred sobom i to ce biti nevidjena dominacija u tenisu zato sto je uvek
imao jaku konkurenciju Mareja, Vavrinku, Delpotra, Nadala i Federera plus
nadolazece mlade tenisere... nije bilo vakuma kao sto je to bio slucaj
sa Federerom od 2004-do 2007 godine.

banjica

pre 4 godine

Mladi gaze Federera dok ih Djokovic jos uvek drzi na distanci

Federer Tim 2-5
Federer Medvedev 3-0
Federer Zverev 3-4
Federer Cicipas 3-3

Djokovic - Tim 7-4
Djokovic - Medvedev 4-2
Djokovic - Zverev 3-2
Djokovic - Cicipas 2-2
(Novak je GOAT, 8. februar 2020 13:23)

A šta misliš da sa tog spiska izbacimo npr Zvereva, a ubacimo Kiru? Kako bi onda to "gaženje" izgledalo?

Jimi Barka

pre 4 godine

Kako ljudi mogu da porede RF,RN,NDJ i recimo Bekera,Samprasa ili jos gore Mekinroa?Svako u svoje vreme je pravio rezultate. Pricati da bi bilo ko od ove druge(stare) ekipe uzeo i set prvoj je na nivou,kao da poredimo performanse automobila od pre 30 godina sa aktuelnim.Tehnika i tehnologija sporta,pa i tenisa, je otisla toliko napred da je glupo pricati o tome.I samo neko ko se nikada nije bavio sportom moze uopste da pravi paralelu.Jedino merilo moze da bude broj osvojenih trofeja,a i za to ne vidim razlog da se potencira na ovlikom nivou.A od "GOAT" manije mi se dize kosa na glavi,samo se o tome prica. Mada mogu da zamislim taj mentalni sklop ljudi koji su opsednuti nekim sportistom do te mere da se raspravljaju koji je bolji,to je na nivou Delije-Grobari...

Ihtiostega

pre 4 godine

Ma ja mislim da je on izmislio tenis kao sport. Još kao mali Nolić je šamarao lopticu u praznom bazenu, a kada se to pročulo po svetu nastao je tenis. A, šta misliš?
(banjica, 8. februar 2020 12:20)

Drzi se tvog Lgbt-Trandza kluba i ispunjavaj bracne obaveze prema tvom suprugu jumku. Sida i Korona vam se smeskaju...

Slobo

pre 4 godine

Federer ispred sebe nije imao nikoga, Nadal ispred sebe Federera,Novak ispred sebe Federera i Nadala, a ovi mladji ispred sebe Federera Djokovica i Nadala. Tim je na RG izbacio Djokovica ali u finalu gubi od Nadala, na AO izbaci Nadala a u finalu izgubi od Djokovica. Cicipas na AO prosle godine izbaci Federera ali nema snage da to ponovi protiv Nadala na istom turniru i tako redom. Mladima je tesko protiv tri velikana, daleko od toga da su losi, ali su se rodili u pogresno vreme.
(Slobo, 08. februar 2020 11:43)

Djokovic je na istom turniru znao da pobedi prva tri nosioca kad je bio mladji od danasnjih mladih tenisera... Ovi jednostavno nisu kapacitet, bljesnu povremeno i to je to... Inace, jesu ova trojica velikani, ali realno sada su deke-velikani...

Slazem se , samo u tih prvih tri nije bilo Djokovica, to je poenta

Novak je GOAT

pre 4 godine

Mladi gaze Federera dok ih Djokovic jos uvek drzi na distanci

Federer Tim 2-5
Federer Medvedev 3-0
Federer Zverev 3-4
Federer Cicipas 3-3

Djokovic - Tim 7-4
Djokovic - Medvedev 4-2
Djokovic - Zverev 3-2
Djokovic - Cicipas 2-2

Comi

pre 4 godine

Čini mi se da mladi, pored svih navedenih činjenica, nisu baš spremni da rade, jer tenis je rudarski posao. Setite se kako je samo Novak radio na izlascima na mrežu, koliko se Federer trudio da popravi svoj BH, da je čak, jednog momenta, promenio i reket, ne bi li dobio više spina, da se Nadal potrudio da ubrza svoju igru, jer je shvatio da nema kolena za besomučno trčanje i promenu pravaca, da je Novak posle povrede lakta morao da promeni način serviranja... Poenta je, da su jedni druge vukli i terali da budu bolji, da rade na svojim nedostatcima, da se trude da unaprede svaki segment svoje igre, i da to još uvek rade. Kod ovih mladjih ne vidim tu želju, bar za sada...

max

pre 4 godine

Pa ipak, priroda ce pre ili kasnije uciniti svoje. Smesno je dovoditi to u potanje. Po mojoj proceni, Cicipas ili Tim uzimaju RG. Pa eto...videcemo
(Ognjen, 08. februar 2020 11:41)

Naravno da ce priroda uciniti svoje al je problem sto trojka jos uvek ne planira penziju, Federer mozda skorije al za Nadala a pogotovu Novaka ima jos nekoliko godina igre. Eto sad je uzeo Novak, sledeci je verovatno Nadal, pa onda verovatno Novak ili Federer i na kraju opet Novak ili Federer a mozda i Nadal. Videcemo.

reflektor

pre 4 godine

Ako mladji pobedi jednog,naletece gotovo sigurno na drugog u zavrsnici.A za mladog je to preveliki zalogaj.Njih trojica znaju da citaju mec i mladjeg protivnika,znaju kako da ga "uhvate u makaze",menjaju ritam,variraju sa igrom i taktikom jer su igrali stotine takvih meceva!!!Ogroman oreol je oko njih trojice,toliko da su svima u glavi.Mladi pokusavaju,napadaju,trude se da nadju nacin da osvoje GS.I pobede oni njih,ali ako jedan od njih dodje do zavrsnice a to se desava svaki turnir tu nema price ko osvaja.Tako je do sad bilo,pa videcemo ove godine da li se nesto menja..Tesko!

my way

pre 4 godine

Превише се очекује од тих клинаца. Једноставно, ера тројице најбољих тенисера у историји је нешто непоновљиво. Не би они били то што јесу да је тај њихов ниво могуће тек тако достићи и наставити. Чак и сада када су далеко од свог врхунца није поштено очекивати од младих да их побеђују. Понекад их и добију, али када Ноле, Роџер и Рафа дођу до неких 80% онога што су некада били то је далеко изнад свега новог на туру и то је нормално. Ера велике тројке је нешто што ће се тешко икада поновити у тенису. Зато је толико величанствена, зато су они легенде за сва времена и зато ће у историји више бити памћени Мареј, Вавринка, Цонга и остали којима су уништили каријере него нови клинци.

Libero Boskan

pre 4 godine

I Beker je u pravu: treba znanja, talenta, ali i hrabrosti (ili m..., j..., nazovite kako hocete). Prost primer: Tim je stao u cetvrtom setu, onda kada je osetio da mozda cak moze i da pobedi...
Bas je Beker bio strucni komentator na Eurosportu i kaze negde na prelazu iz treceg u cetvrti (parafraziram): evo odluke, Djokovic konacno opustenije igra, a Timu tek dolazi pritisak jer polako pocinje da razmislja o tome da moze pobediti.
Nole je bio pod ogromnim pritiskom i zbog novog GS, i prvog mesta i svega sto mu se mota po glavi oko tih rekorda. I izborio se sa time. Tim je trebao da razmislja samo o pobedi i dobijanju tog jednog GS - i nije uspeo.
Ovi ostali teniseri (Zverev & Co) su jos gori po tom pitanju... Beker ipak ne prica proizvoljno.

Ernesto ce

pre 4 godine

(Jovan, 08. februar 2020 11:48

Po tvojoj logici do sada su mladi igraci docekali pozne godine velike trojke i sada bi uveliko trebali da pobedjuju nadala i djokovica a federera bi trebalo da melju kao malo dece ili bolje reci penzionera !!?! Drug stvar zasto , ako Djokovic nije u tri najveca , zasto neko drugi u eri tog najboljeg Nadala i federera nije osvojio 17 gs , sve moguce masterse i bio 270 nedelja na prvom mestu !!!?! Iz mnogo uglova druze tvoja prica ne pije vodu .

Piemonte Calcho

pre 4 godine

Cinjenica je da je tenis trenutno na jako niskim razinama. Zgrabite kokice i slusajte komentare strucnjaka na ovom portalu (NE sajtu!). Oni ce vam reci da Beker ne bi imao sanse protiv Djola, a realnost je da bi ga Beker pobedio da igra jednom rukom.

ludilooo

pre 4 godine

Federer ispred sebe nije imao nikoga, Nadal ispred sebe Federera,Novak ispred sebe Federera i Nadala, a ovi mladji ispred sebe Federera Djokovica i Nadala. Tim je na RG izbacio Djokovica ali u finalu gubi od Nadala, na AO izbaci Nadala a u finalu izgubi od Djokovica. Cicipas na AO prosle godine izbaci Federera ali nema snage da to ponovi protiv Nadala na istom turniru i tako redom. Mladima je tesko protiv tri velikana, daleko od toga da su losi, ali su se rodili u pogresno vreme.
(Slobo, 08. februar 2020 11:43)

Djokovic je na istom turniru znao da pobedi prva tri nosioca kad je bio mladji od danasnjih mladih tenisera... Ovi jednostavno nisu kapacitet, bljesnu povremeno i to je to... Inace, jesu ova trojica velikani, ali realno sada su deke-velikani...

срле

pre 4 godine

Никад се неће појавити таква тројка тениса, 56 гренд слем трофеја укупно, заиста феноменално. Ако узмемо у обзир да је Ђоковић освојио све мастерсе 1000 серије, онда можемо да схватимо колика је фрустрираност код млађих играча. Тако им и треба кад се угледају на Кирјоса и још подржавају ту креатуру у његовим јавним иступима, као то је потребо тенису. Уместо да као Доминик Тим засучу рукаве и макар дођу до неког финала на великим турнирима, они гледају инстаграм, фејсбук и твитер. За Новака, Рафу и Федерера не постоје друштвене мреже, већ само велики рад и посвећеност тенису.

banjica

pre 4 godine

Novak ispred sebe Federera i Nadala, a ovi mladji ispred sebe Federera Djokovica i Nadala.
(Slobo, 8. februar 2020 11:43)

Izvini prijatelju, zaboravio sam jednu vrlo važnu stvar. Neko je još ranije pitao kako se postaje G.O.A.T. i ko to proglašava za G.O.A.T-a. G.O.A.T. je onaj ko je treći duže od jedne decenije u odnosu na svoje rivale. Upamti, važno je biti treći, a ne prvi. A G.O.A.T.-a proglašava stručni žiri u prenosu uživo na Happy televiziji.

Pa sfo neko

pre 4 godine

Rece lepo u komentarima .Federer je jos uvek na visokom nivou i stize do same uvrsnice finale Vibldona i jako tssna pobeda Novak ovde stigao do polufinala .Ljudi covek za godinj ipo dana puni 40 godina meni je to neverovstan podatak .I ri onda dodjes na turnir gde moras makar dvojic od njih trojice da dobijes da bi uzeo slem .A Nadal i Novak su dosta mladji od Rodzera .Do Nadal i Novak iole budu u fizickoj snazi ovim klincima nema leba.A ova dvojica ce igrati sigurno jos par godina .Terace ko Federer ,bukvalno nema razloga da se povlace dokle god su u konkureniciji za osvajanje najvecih trofeja .

No1vak

pre 4 godine

Davne 2008 sedimo brat I ja I gledamo Novaka I ja komentarisem kako je na njegovu zalost u eri tada vec velikog Rafe I ne prikosnovenog Rodje....I onda se desi da Novak uzme gs...pa malo pauze pa onda dolazi ta fenomenalna 2011 pa.sad 2020 god pricamo I ocekujemo kada ce doci I taj dan da prestigne ovu dvojicu u gs-ima I da zvanicno dobije titulu najveceg svih vremena(G.O.A.T).Nesto slicno ce se desiti I sa ovim mladim igracina. Bice tu velikih titula I velikih pobeda jer ovu trojicu pritiskaju godine. Samo je pitanje kad ce se to desiti!!Ove godine? Cisto sumnjam,ali vec naredne bi mogli da uzmu bar neki Gs.Ali cinjenica da ovakvi igraci nikad nece biti. Nikad nece uraditi ono sto rade Novak I drustvo. Tesko ce neko dostici taj nivo I biti toliko dominantan....
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (GanDra Šajkaš, 8. februar 2020 11:56)

Zanimljivo secanje.Ja vrlo dobro pamtim jedan drugi momenat.Masters u Sinsinatiju 2009.godine i poraz od Federera u finalu.Ne znam zasto,ali se
dobro secam da sam posle tog finala pomislio kako ce Novak nazalost vecito
ostaci u senci njega i Nadala,jer su te 2009.godine oni bili ultradvojac koji je od svih drugih odskakao a samo se Novak cinio kako neko ko moze da
im se priblizi.Medjutim,to me je finale bas nekako obeshrabrilo jer je Rodzer odigrao mnogo kvalitetnije i mislio sam prosto da je to nivo koji se
ne moze nikada dostici.Ooooo,kako sam se samo prevario :)

banjica

pre 4 godine

Ma ja mislim da je on izmislio tenis kao sport. Još kao mali Nolić je šamarao lopticu u praznom bazenu, a kada se to pročulo po svetu nastao je tenis. A, šta misliš?
(banjica, 08. februar 2020 12:20)

Ja sam mali federeretardcic kme kme kme fta mi ucini Nolo kme kme kme

banjica

pre 4 godine

To nijedan mlad igrac posle pojave Novaka Djokovica nije uspeo da pokaze.(No1vak, 8. februar 2020 11:19)

Ma ja mislim da je on izmislio tenis kao sport. Još kao mali Nolić je šamarao lopticu u praznom bazenu, a kada se to pročulo po svetu nastao je tenis. A, šta misliš?

No1vak

pre 4 godine

Ma ja mislim da je on izmislio tenis kao sport. Još kao mali Nolić je šamarao lopticu u praznom bazenu, a kada se to pročulo po svetu nastao je tenis. A, šta misliš?
(banjica, 8. februar 2020 12:20)

Ja mislim da ti nisi prestao da places od nedelje.Ustvari,mislim da vec 10 godina places.To se jasno vidi.Tek ces plakati trolino,nemoj biti naivan,znam vrlo dobro odakle pises,ko si i pod kojim drugim nadimcima se oglasavas.Pa ti i dalje nastavi.

Employee

pre 4 godine

Ljudi moji, 3 tenisera koji igraju već više od 10 godina zajedno imaju ukupno 56 GS titula, to je neverovatna brojka!!!!!! Veliko postovanje za RF, RN i NDj, nije bitno ko je od njih najbolji, sva trojica su najbolji, svako u nekom svom segmentu igre. Teško da će se u skorije vreme tako nesto ponoviti. Kada se bude neko od njih trojice penzionisao, druga dvojica ce malo da uspore, videcete, nece imati vise tu neku motivaciju, jer nece biti velike trojke, a u tome je sva sustina epohe tenisa u kojoj zivimo. Velika trojka.

banjica

pre 4 godine

Novak ispred sebe Federera i Nadala, a ovi mladji ispred sebe Federera Djokovica i Nadala.
(Slobo, 8. februar 2020 11:43)

I još uvek ih ima, evo već četrnaesta godina od MK 2006 tj RG 2006, a on i dalje zaostaje. Eh da je Nolo uzeo više od jednog GS-a od AO 2008 do AO 2011, ali tri godine je jadan postio...stalno zaostaje za njima gdin "večito treći" hahahaaaa

Ivan M

pre 4 godine

Pitam se koliko bi Beker ili Mekenro dobijali Gran Slemova protiv ove trojice. Kladim se da se ne bi nešto nadobijali, sa svim jajima i svom petljom na svetu. Mek je u pravu: tu je i čisti kvalitet i umeće sem glave.

Igor

pre 4 godine

Veliki sampioni imaju mentalnu snagu. Tenis je sport gde pored fizicke spreme glava ima jako vaznu ulogu, sto znaci jedan poen moze pokrenuti i pokrenuti stvar i zbog toga top igraci imaju prednost. Svi su veliki radnici i svi su spremni za velike turnire ali nemaju tu mentalnu inteligenciju i to je problem.
Kada Djokovic igra protiv mladog igraca on oseca kada se mec lomi, zna kada da pojaca,dakle iskustvo pobedjuje.
Ovo sto Beker kaze da nemaju j... nema veze sa vezom, i sta to uopste znaci. Verovatno da izadju na teren, nemaju postovanje, gadjaju linije iz svakog ugla itd. Ko je iole igrao tenis zna da to uopste nije lako, zato ne razumem Bekera.

maximus

pre 4 godine

Ceo fenomen se mora posmatrati u celini.Rodzera je poceo da pobedjuje Rafa tako sto je unapredjivao svoje nedostatke.Nole je morao da nedostatke ponistava u odnosu na obojicu.Rodzer kad je video da je djavo odneo salu morao je iz uljuljkanosti da predje u novu tenziju i novu potrebu za unapredjivanjem svoje igre.I tako sloj po sloj sva trojica su unapredjivala jedan drugog.To je moj pogled na ovaj fenomen.Na stranu sto bi sva trojica pojedinacno da su igrali u bilo kojoj eri vladali bez problema

nik

pre 4 godine

nisu oni Ni toliko mladi,nego su kllavi.Djokovic je u njihovom godinama odavno uzimao Gs.A I gradja visokih igraca ih sputava(Cicipas,Zverev),,jer tesko mogu da odigraju toliko meceva u tri dobijena seta.I da dodju u finale onako izlomljeni,doceka ih Tata Nole ili Rafa,o dzemperku da ne pricam,on vise tu ne moze Ni da priviri.

Šampionski kod

pre 4 godine

Srce šampiona,psiha filozofa,znanje genija,gladijatorsko vežbanje=trojica veličanstvenih.Mekinro je to sažeo u neverovatni šampioni.Dragi Borise nije dovoljno izaći na teren sa pozitivnim stavom(zadnji primer Tim a ima ih mnogo)da bi u pet setova dobio njih trojicu.Vreme će pokazati ko od mlade garde ima tu žicu da ih dobije na GS(i to ne samo jednom,jer je to onda priča o koki i zrnu).

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Pa kada su im bitniji lajkovi na instagramu nego pehari i trofeji..Savremeno doba...Biće zanimljivo videti koliko će trofeja osvojiti Zverev,Medvedev vs co. ako Novak i Rafa budu igrali do 40 godina života...Mislim sa niko neće od ovih osvojiti GS titulu...

Gde ja živim

pre 4 godine

Samo podatak da već 13 Grand Slemova niko ne može da ih dobije je dovoljan za ogromno strahopoštovanje prema Trojki. Mladima fali konstantnosti. Fali im doziranje forme. Glava je jako bitna. Imaju udarce, imaju predispozicije, ali jedan turnir odigraju na nivou Top 3, a sledeći se vuku po terenu kao da im nije do života.

Nemanja

pre 4 godine

Kad se povuku ova trojica muški tenis će biti ko ženski, svaki čas će neko drugi biti prvi na atp listi, svaki gs će biti novi šampion. Totalna suprotnost od ovog danas

x

pre 4 godine

Od svih aktivnih igrača koji imaju GS titulu najmlađi imaju 31 godinu (Delpo i Čilić)!

To nikad nije desilo u istoriji tenisa, a verovatno neće ni u budućnosti kad se velika trojka povuče.

Emir

pre 4 godine

Što neće da proradi Luka Jović da imamo i neke druge vesti osim Nola Groznog, Joke Frljoke i "solidnog".
(Slušaj bre Emanuele, 8. februar 2020 11:22)

Eto, volimo da uživamo u tvojoj patnji.

Milan, psihijatar

pre 4 godine

Što neće da proradi Luka Jović da imamo i neke druge vesti osim Nola Groznog, Joke Frljoke i "solidnog".
(Slušaj bre Emanuele, 08. februar 2020 11:22)

Automrznja i zavist je vec ozbiljan pokazatelj poznih psihickih smetnji licne
prirode prouzrokovane nedostatkom
novca, seksa i drustvene prihvacenosti.
Trebalo bi da posetite strucno lice sto pre jer ozbiljan problem izbija iz Vas.

Ognjen

pre 4 godine

Jesu neverovatni sampioni. Potpuno tacno. Pisu istoriju i cast je gledati ih.
Pa ipak, priroda ce pre ili kasnije uciniti svoje. Smesno je dovoditi to u potanje. Po mojoj proceni, Cicipas ili Tim uzimaju RG. Pa eto...videcemo

Ernesto ce

pre 4 godine

Veliki hendikep za " mlade " igrace je sto imaju trojicu najboljih svih vremena , znaci i kad je i kad je jedan povredjen ,drugi ispadne opet ostaje treci , sto znaci da skoro u svakom momentu oni moraju da pobede jednog ,dvojicu ili svu trojicu , a ocigledno je da od mladjih idlgraca ,koji su neosporno talentovani , nema niti jedan koji se izdvaja da pre svega mentalno i psihicki isparira ovoj trojici na velikim turnirima , tako da ima tu malo i nesrece a ima i toga sto nisu oni tog kova ocigledno , da se uzdignu i pobede one najbolje ,koji su vec u jednim zrelim godinama a federe vec i pred penzijom. Tenis ce imati nove sampione ali to nece biti oni pravi i veliki.

Slobo

pre 4 godine

Federer ispred sebe nije imao nikoga, Nadal ispred sebe Federera,Novak ispred sebe Federera i Nadala, a ovi mladji ispred sebe Federera Djokovica i Nadala. Tim je na RG izbacio Djokovica ali u finalu gubi od Nadala, na AO izbaci Nadala a u finalu izgubi od Djokovica. Cicipas na AO prosle godine izbaci Federera ali nema snage da to ponovi protiv Nadala na istom turniru i tako redom. Mladima je tesko protiv tri velikana, daleko od toga da su losi, ali su se rodili u pogresno vreme.

No1vak

pre 4 godine

Komentar na engleskom jeziku koji je na video prvog Novakovog GS finala na US Openu protiv Rodzera 2007.godine neko ostavio "Jel vidite ovde Djokovica? E tako igraju oni koji predvode nove generacije tenisa a ne kojekakvi Zverevi, Cicipasi i ostali danas koji tom nivou ne mogu ni da pridju, a kamoli da stvarno ugroze tenisere sa 30 + godina", dosta toga objasnjava. Novak je vec sa 20 godina igrao brutalan nivo tenisa na svim podlogama, a to konkretno finale izgubio je sa tesnih 7:6 7:6 6:4 uz nekoliko propustenih set lopti prvom i drugom iz cistog neiskustva. To nijedan mlad igrac posle pojave Novaka Djokovica nije uspeo da pokaze. Pa zamislite tu komediju kada se Dominik Tim sa 26 godina smatra potencijalno igracem koji ce nekad (?!) ugroziti svetu trojku! A ima 26 godina! Novak je sa 26 godina imao nekoliko GS i odavno je dosao do prvog mesta u najtezoj konkurenciji ikad. U principu vi kada pogledajte da muski tenis za par godina apsolutno ceka zenska prica sa gomilom prosecnih igraca koji ce 6 meseci igrati dobro pa ce novih 6 doci neko drugi i tako u krug,u kojem cemo imati mnostvo imena sa po 1-2-3 GS u 10 godina takmicenja, a nijedan od njih nece suzi kontinuitet visokih igara zadrzati duze od godinu dana, to zaista deluje bezveze. No, mozda smo u zabludi, mozda ce bas takav tenis sirim narodnim masama biti zanimljiv, pre nego ovaj. Ali jedno je sigurno, nijedan od tih meceva nece pruziti nivo ove trojke, niti ce ijedno od tih rivalstava biti toliko kvalitetno da tenis odrzi na vrhu svetske sportske pozornice.

joško

pre 4 godine

Potrebna je prije svega kvaliteta,pa onda glava.Mladi tenisači nemaju tu kvalitetu.Jesu dobri ali za pogrešno vrijeme.Današnji mladi tenisači bi vjerojatno već uzeli Grand Slam prije 20 godina u konkurenciji Raftera,Ivaniševića,
Aggasija i Samprasa sa 30+ godina,ali to je druga priča.Novak,Rafa i Roger sa uskoro 35 i 40 su tisuću puta bolji od Raftera ili Ivaniševića i sa 25.

GanDra Šajkaš

pre 4 godine

Davne 2008 sedimo brat I ja I gledamo Novaka I ja komentarisem kako je na njegovu zalost u eri tada vec velikog Rafe I ne prikosnovenog Rodje....I onda se desi da Novak uzme gs...pa malo pauze pa onda dolazi ta fenomenalna 2011 pa.sad 2020 god pricamo I ocekujemo kada ce doci I taj dan da prestigne ovu dvojicu u gs-ima I da zvanicno dobije titulu najveceg svih vremena(G.O.A.T).Nesto slicno ce se desiti I sa ovim mladim igracina. Bice tu velikih titula I velikih pobeda jer ovu trojicu pritiskaju godine. Samo je pitanje kad ce se to desiti!!Ove godine? Cisto sumnjam,ali vec naredne bi mogli da uzmu bar neki Gs.Ali cinjenica da ovakvi igraci nikad nece biti. Nikad nece uraditi ono sto rade Novak I drustvo. Tesko ce neko dostici taj nivo I biti toliko dominantan....

Jovan

pre 4 godine

Mekenro je donekle u pravu, ali upitno je da su to tri najbolja tenisera koja su se ikada pojavila. Federer i Nadal svakako, ali Novak bas i ne. Ima vise gs titula od Samprasa, Lejvera ili Borga, ali nije bas sigurno bolji od njih.
Sam Djokovic je bio u istoj poziciji kao igraci koje kritikuje Beker, nije nista mogao da osvoji godinama pored Federera i Nadala koji su od 2005 do 2011 uzeli skoro sve slemove. Ali, Novak je imao srecu da je mnogo mladji od Federera pa je sacekao da ovaj udje u tridesete i poceo i on da osvaja i pobedjuje. Tu su mu naravno pomogle i Nadalove povrede. Naravno, prerano su u penziju otisli i oni koji su Novaka rutinski rasturali, pre svega Safin, Rodik, Gonzales, Davidenko itd.
Cak 16 od svojih 17 titula, Novak je osvojio od kada je Federer usao u tridesete. To dosta govori. Jos indikativnije je je da je cak 11 GS titula osvojio od 2014 do danas, dakle od kada je RF imao 33 i vise godina. Uz to, poznato je da su i Federer i Nadal u tom periodu imali vise teskih povreda. I to su naravno iskoristili igraci poput Novaka, Vavrinke, Mareja, Cilica koji nisu mogli skoro nista da osvoje dok su Federer i Nadal bili na vrhuncu.
Sampras nije imao tu privilegiju, o Borgu da ne pricamo.
Tako da Novak ne moze biti medju 3 najbolja tenisera u istoriji, jer je morao da ceka da godine i povrede oslabe njegove rivale, a ne sam da poboljsa svoju igru.
Pa on i sada protiv onako loseg Federera mora da spasava mec lopte da bi nekako izvukao pobedu u 5 setova. Zamislite da je Sampras morao tako da se muci protiv nekog cetrdesetogodisnjaka...

Novak i kk Partizan su naši brendovi

pre 4 godine

I Beker i Mekinro su u pravu,sa tim (po meni) sto je Džon ipak više u pravu,neverevotni su šampioni ova trojica,takvi teniski velemajstori se više roditi neće,pogotovu ne u isto vreme..

vodonoša

pre 4 godine

Ima nekoliko jako talentovanih mladih tenisera, a njihov peh je da igraju u vreme nepobedive trojke. Tako im je zapalo, mada nije ni njima loše, manji im je pritisak a nikad nije sramota izgubiti od najboljih.

Ivan M

pre 4 godine

Pitam se koliko bi Beker ili Mekenro dobijali Gran Slemova protiv ove trojice. Kladim se da se ne bi nešto nadobijali, sa svim jajima i svom petljom na svetu. Mek je u pravu: tu je i čisti kvalitet i umeće sem glave.

vodonoša

pre 4 godine

Ima nekoliko jako talentovanih mladih tenisera, a njihov peh je da igraju u vreme nepobedive trojke. Tako im je zapalo, mada nije ni njima loše, manji im je pritisak a nikad nije sramota izgubiti od najboljih.

No1vak

pre 4 godine

Komentar na engleskom jeziku koji je na video prvog Novakovog GS finala na US Openu protiv Rodzera 2007.godine neko ostavio "Jel vidite ovde Djokovica? E tako igraju oni koji predvode nove generacije tenisa a ne kojekakvi Zverevi, Cicipasi i ostali danas koji tom nivou ne mogu ni da pridju, a kamoli da stvarno ugroze tenisere sa 30 + godina", dosta toga objasnjava. Novak je vec sa 20 godina igrao brutalan nivo tenisa na svim podlogama, a to konkretno finale izgubio je sa tesnih 7:6 7:6 6:4 uz nekoliko propustenih set lopti prvom i drugom iz cistog neiskustva. To nijedan mlad igrac posle pojave Novaka Djokovica nije uspeo da pokaze. Pa zamislite tu komediju kada se Dominik Tim sa 26 godina smatra potencijalno igracem koji ce nekad (?!) ugroziti svetu trojku! A ima 26 godina! Novak je sa 26 godina imao nekoliko GS i odavno je dosao do prvog mesta u najtezoj konkurenciji ikad. U principu vi kada pogledajte da muski tenis za par godina apsolutno ceka zenska prica sa gomilom prosecnih igraca koji ce 6 meseci igrati dobro pa ce novih 6 doci neko drugi i tako u krug,u kojem cemo imati mnostvo imena sa po 1-2-3 GS u 10 godina takmicenja, a nijedan od njih nece suzi kontinuitet visokih igara zadrzati duze od godinu dana, to zaista deluje bezveze. No, mozda smo u zabludi, mozda ce bas takav tenis sirim narodnim masama biti zanimljiv, pre nego ovaj. Ali jedno je sigurno, nijedan od tih meceva nece pruziti nivo ove trojke, niti ce ijedno od tih rivalstava biti toliko kvalitetno da tenis odrzi na vrhu svetske sportske pozornice.

Slobo

pre 4 godine

Federer ispred sebe nije imao nikoga, Nadal ispred sebe Federera,Novak ispred sebe Federera i Nadala, a ovi mladji ispred sebe Federera Djokovica i Nadala. Tim je na RG izbacio Djokovica ali u finalu gubi od Nadala, na AO izbaci Nadala a u finalu izgubi od Djokovica. Cicipas na AO prosle godine izbaci Federera ali nema snage da to ponovi protiv Nadala na istom turniru i tako redom. Mladima je tesko protiv tri velikana, daleko od toga da su losi, ali su se rodili u pogresno vreme.

x

pre 4 godine

Od svih aktivnih igrača koji imaju GS titulu najmlađi imaju 31 godinu (Delpo i Čilić)!

To nikad nije desilo u istoriji tenisa, a verovatno neće ni u budućnosti kad se velika trojka povuče.

Gde ja živim

pre 4 godine

Samo podatak da već 13 Grand Slemova niko ne može da ih dobije je dovoljan za ogromno strahopoštovanje prema Trojki. Mladima fali konstantnosti. Fali im doziranje forme. Glava je jako bitna. Imaju udarce, imaju predispozicije, ali jedan turnir odigraju na nivou Top 3, a sledeći se vuku po terenu kao da im nije do života.

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Pa kada su im bitniji lajkovi na instagramu nego pehari i trofeji..Savremeno doba...Biće zanimljivo videti koliko će trofeja osvojiti Zverev,Medvedev vs co. ako Novak i Rafa budu igrali do 40 godina života...Mislim sa niko neće od ovih osvojiti GS titulu...

nik

pre 4 godine

nisu oni Ni toliko mladi,nego su kllavi.Djokovic je u njihovom godinama odavno uzimao Gs.A I gradja visokih igraca ih sputava(Cicipas,Zverev),,jer tesko mogu da odigraju toliko meceva u tri dobijena seta.I da dodju u finale onako izlomljeni,doceka ih Tata Nole ili Rafa,o dzemperku da ne pricam,on vise tu ne moze Ni da priviri.

joško

pre 4 godine

Potrebna je prije svega kvaliteta,pa onda glava.Mladi tenisači nemaju tu kvalitetu.Jesu dobri ali za pogrešno vrijeme.Današnji mladi tenisači bi vjerojatno već uzeli Grand Slam prije 20 godina u konkurenciji Raftera,Ivaniševića,
Aggasija i Samprasa sa 30+ godina,ali to je druga priča.Novak,Rafa i Roger sa uskoro 35 i 40 su tisuću puta bolji od Raftera ili Ivaniševića i sa 25.

No1vak

pre 4 godine

Davne 2008 sedimo brat I ja I gledamo Novaka I ja komentarisem kako je na njegovu zalost u eri tada vec velikog Rafe I ne prikosnovenog Rodje....I onda se desi da Novak uzme gs...pa malo pauze pa onda dolazi ta fenomenalna 2011 pa.sad 2020 god pricamo I ocekujemo kada ce doci I taj dan da prestigne ovu dvojicu u gs-ima I da zvanicno dobije titulu najveceg svih vremena(G.O.A.T).Nesto slicno ce se desiti I sa ovim mladim igracina. Bice tu velikih titula I velikih pobeda jer ovu trojicu pritiskaju godine. Samo je pitanje kad ce se to desiti!!Ove godine? Cisto sumnjam,ali vec naredne bi mogli da uzmu bar neki Gs.Ali cinjenica da ovakvi igraci nikad nece biti. Nikad nece uraditi ono sto rade Novak I drustvo. Tesko ce neko dostici taj nivo I biti toliko dominantan....
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (GanDra Šajkaš, 8. februar 2020 11:56)

Zanimljivo secanje.Ja vrlo dobro pamtim jedan drugi momenat.Masters u Sinsinatiju 2009.godine i poraz od Federera u finalu.Ne znam zasto,ali se
dobro secam da sam posle tog finala pomislio kako ce Novak nazalost vecito
ostaci u senci njega i Nadala,jer su te 2009.godine oni bili ultradvojac koji je od svih drugih odskakao a samo se Novak cinio kako neko ko moze da
im se priblizi.Medjutim,to me je finale bas nekako obeshrabrilo jer je Rodzer odigrao mnogo kvalitetnije i mislio sam prosto da je to nivo koji se
ne moze nikada dostici.Ooooo,kako sam se samo prevario :)

Ernesto ce

pre 4 godine

Veliki hendikep za " mlade " igrace je sto imaju trojicu najboljih svih vremena , znaci i kad je i kad je jedan povredjen ,drugi ispadne opet ostaje treci , sto znaci da skoro u svakom momentu oni moraju da pobede jednog ,dvojicu ili svu trojicu , a ocigledno je da od mladjih idlgraca ,koji su neosporno talentovani , nema niti jedan koji se izdvaja da pre svega mentalno i psihicki isparira ovoj trojici na velikim turnirima , tako da ima tu malo i nesrece a ima i toga sto nisu oni tog kova ocigledno , da se uzdignu i pobede one najbolje ,koji su vec u jednim zrelim godinama a federe vec i pred penzijom. Tenis ce imati nove sampione ali to nece biti oni pravi i veliki.

Nemanja

pre 4 godine

Kad se povuku ova trojica muški tenis će biti ko ženski, svaki čas će neko drugi biti prvi na atp listi, svaki gs će biti novi šampion. Totalna suprotnost od ovog danas

Šampionski kod

pre 4 godine

Srce šampiona,psiha filozofa,znanje genija,gladijatorsko vežbanje=trojica veličanstvenih.Mekinro je to sažeo u neverovatni šampioni.Dragi Borise nije dovoljno izaći na teren sa pozitivnim stavom(zadnji primer Tim a ima ih mnogo)da bi u pet setova dobio njih trojicu.Vreme će pokazati ko od mlade garde ima tu žicu da ih dobije na GS(i to ne samo jednom,jer je to onda priča o koki i zrnu).

Employee

pre 4 godine

Ljudi moji, 3 tenisera koji igraju već više od 10 godina zajedno imaju ukupno 56 GS titula, to je neverovatna brojka!!!!!! Veliko postovanje za RF, RN i NDj, nije bitno ko je od njih najbolji, sva trojica su najbolji, svako u nekom svom segmentu igre. Teško da će se u skorije vreme tako nesto ponoviti. Kada se bude neko od njih trojice penzionisao, druga dvojica ce malo da uspore, videcete, nece imati vise tu neku motivaciju, jer nece biti velike trojke, a u tome je sva sustina epohe tenisa u kojoj zivimo. Velika trojka.

Novak i kk Partizan su naši brendovi

pre 4 godine

I Beker i Mekinro su u pravu,sa tim (po meni) sto je Džon ipak više u pravu,neverevotni su šampioni ova trojica,takvi teniski velemajstori se više roditi neće,pogotovu ne u isto vreme..

Libero Boskan

pre 4 godine

I Beker je u pravu: treba znanja, talenta, ali i hrabrosti (ili m..., j..., nazovite kako hocete). Prost primer: Tim je stao u cetvrtom setu, onda kada je osetio da mozda cak moze i da pobedi...
Bas je Beker bio strucni komentator na Eurosportu i kaze negde na prelazu iz treceg u cetvrti (parafraziram): evo odluke, Djokovic konacno opustenije igra, a Timu tek dolazi pritisak jer polako pocinje da razmislja o tome da moze pobediti.
Nole je bio pod ogromnim pritiskom i zbog novog GS, i prvog mesta i svega sto mu se mota po glavi oko tih rekorda. I izborio se sa time. Tim je trebao da razmislja samo o pobedi i dobijanju tog jednog GS - i nije uspeo.
Ovi ostali teniseri (Zverev & Co) su jos gori po tom pitanju... Beker ipak ne prica proizvoljno.

maximus

pre 4 godine

Ceo fenomen se mora posmatrati u celini.Rodzera je poceo da pobedjuje Rafa tako sto je unapredjivao svoje nedostatke.Nole je morao da nedostatke ponistava u odnosu na obojicu.Rodzer kad je video da je djavo odneo salu morao je iz uljuljkanosti da predje u novu tenziju i novu potrebu za unapredjivanjem svoje igre.I tako sloj po sloj sva trojica su unapredjivala jedan drugog.To je moj pogled na ovaj fenomen.Na stranu sto bi sva trojica pojedinacno da su igrali u bilo kojoj eri vladali bez problema

banjica

pre 4 godine

Ma ja mislim da je on izmislio tenis kao sport. Još kao mali Nolić je šamarao lopticu u praznom bazenu, a kada se to pročulo po svetu nastao je tenis. A, šta misliš?
(banjica, 08. februar 2020 12:20)

Ja sam mali federeretardcic kme kme kme fta mi ucini Nolo kme kme kme

max

pre 4 godine

Pa ipak, priroda ce pre ili kasnije uciniti svoje. Smesno je dovoditi to u potanje. Po mojoj proceni, Cicipas ili Tim uzimaju RG. Pa eto...videcemo
(Ognjen, 08. februar 2020 11:41)

Naravno da ce priroda uciniti svoje al je problem sto trojka jos uvek ne planira penziju, Federer mozda skorije al za Nadala a pogotovu Novaka ima jos nekoliko godina igre. Eto sad je uzeo Novak, sledeci je verovatno Nadal, pa onda verovatno Novak ili Federer i na kraju opet Novak ili Federer a mozda i Nadal. Videcemo.

ludilooo

pre 4 godine

Federer ispred sebe nije imao nikoga, Nadal ispred sebe Federera,Novak ispred sebe Federera i Nadala, a ovi mladji ispred sebe Federera Djokovica i Nadala. Tim je na RG izbacio Djokovica ali u finalu gubi od Nadala, na AO izbaci Nadala a u finalu izgubi od Djokovica. Cicipas na AO prosle godine izbaci Federera ali nema snage da to ponovi protiv Nadala na istom turniru i tako redom. Mladima je tesko protiv tri velikana, daleko od toga da su losi, ali su se rodili u pogresno vreme.
(Slobo, 08. februar 2020 11:43)

Djokovic je na istom turniru znao da pobedi prva tri nosioca kad je bio mladji od danasnjih mladih tenisera... Ovi jednostavno nisu kapacitet, bljesnu povremeno i to je to... Inace, jesu ova trojica velikani, ali realno sada su deke-velikani...

срле

pre 4 godine

Никад се неће појавити таква тројка тениса, 56 гренд слем трофеја укупно, заиста феноменално. Ако узмемо у обзир да је Ђоковић освојио све мастерсе 1000 серије, онда можемо да схватимо колика је фрустрираност код млађих играча. Тако им и треба кад се угледају на Кирјоса и још подржавају ту креатуру у његовим јавним иступима, као то је потребо тенису. Уместо да као Доминик Тим засучу рукаве и макар дођу до неког финала на великим турнирима, они гледају инстаграм, фејсбук и твитер. За Новака, Рафу и Федерера не постоје друштвене мреже, већ само велики рад и посвећеност тенису.

No1vak

pre 4 godine

Ma ja mislim da je on izmislio tenis kao sport. Još kao mali Nolić je šamarao lopticu u praznom bazenu, a kada se to pročulo po svetu nastao je tenis. A, šta misliš?
(banjica, 8. februar 2020 12:20)

Ja mislim da ti nisi prestao da places od nedelje.Ustvari,mislim da vec 10 godina places.To se jasno vidi.Tek ces plakati trolino,nemoj biti naivan,znam vrlo dobro odakle pises,ko si i pod kojim drugim nadimcima se oglasavas.Pa ti i dalje nastavi.

reflektor

pre 4 godine

Ako mladji pobedi jednog,naletece gotovo sigurno na drugog u zavrsnici.A za mladog je to preveliki zalogaj.Njih trojica znaju da citaju mec i mladjeg protivnika,znaju kako da ga "uhvate u makaze",menjaju ritam,variraju sa igrom i taktikom jer su igrali stotine takvih meceva!!!Ogroman oreol je oko njih trojice,toliko da su svima u glavi.Mladi pokusavaju,napadaju,trude se da nadju nacin da osvoje GS.I pobede oni njih,ali ako jedan od njih dodje do zavrsnice a to se desava svaki turnir tu nema price ko osvaja.Tako je do sad bilo,pa videcemo ove godine da li se nesto menja..Tesko!

Milan, psihijatar

pre 4 godine

Što neće da proradi Luka Jović da imamo i neke druge vesti osim Nola Groznog, Joke Frljoke i "solidnog".
(Slušaj bre Emanuele, 08. februar 2020 11:22)

Automrznja i zavist je vec ozbiljan pokazatelj poznih psihickih smetnji licne
prirode prouzrokovane nedostatkom
novca, seksa i drustvene prihvacenosti.
Trebalo bi da posetite strucno lice sto pre jer ozbiljan problem izbija iz Vas.

Ernesto ce

pre 4 godine

(Jovan, 08. februar 2020 11:48

Po tvojoj logici do sada su mladi igraci docekali pozne godine velike trojke i sada bi uveliko trebali da pobedjuju nadala i djokovica a federera bi trebalo da melju kao malo dece ili bolje reci penzionera !!?! Drug stvar zasto , ako Djokovic nije u tri najveca , zasto neko drugi u eri tog najboljeg Nadala i federera nije osvojio 17 gs , sve moguce masterse i bio 270 nedelja na prvom mestu !!!?! Iz mnogo uglova druze tvoja prica ne pije vodu .

Comi

pre 4 godine

Čini mi se da mladi, pored svih navedenih činjenica, nisu baš spremni da rade, jer tenis je rudarski posao. Setite se kako je samo Novak radio na izlascima na mrežu, koliko se Federer trudio da popravi svoj BH, da je čak, jednog momenta, promenio i reket, ne bi li dobio više spina, da se Nadal potrudio da ubrza svoju igru, jer je shvatio da nema kolena za besomučno trčanje i promenu pravaca, da je Novak posle povrede lakta morao da promeni način serviranja... Poenta je, da su jedni druge vukli i terali da budu bolji, da rade na svojim nedostatcima, da se trude da unaprede svaki segment svoje igre, i da to još uvek rade. Kod ovih mladjih ne vidim tu želju, bar za sada...

GanDra Šajkaš

pre 4 godine

Davne 2008 sedimo brat I ja I gledamo Novaka I ja komentarisem kako je na njegovu zalost u eri tada vec velikog Rafe I ne prikosnovenog Rodje....I onda se desi da Novak uzme gs...pa malo pauze pa onda dolazi ta fenomenalna 2011 pa.sad 2020 god pricamo I ocekujemo kada ce doci I taj dan da prestigne ovu dvojicu u gs-ima I da zvanicno dobije titulu najveceg svih vremena(G.O.A.T).Nesto slicno ce se desiti I sa ovim mladim igracina. Bice tu velikih titula I velikih pobeda jer ovu trojicu pritiskaju godine. Samo je pitanje kad ce se to desiti!!Ove godine? Cisto sumnjam,ali vec naredne bi mogli da uzmu bar neki Gs.Ali cinjenica da ovakvi igraci nikad nece biti. Nikad nece uraditi ono sto rade Novak I drustvo. Tesko ce neko dostici taj nivo I biti toliko dominantan....

Emir

pre 4 godine

Što neće da proradi Luka Jović da imamo i neke druge vesti osim Nola Groznog, Joke Frljoke i "solidnog".
(Slušaj bre Emanuele, 8. februar 2020 11:22)

Eto, volimo da uživamo u tvojoj patnji.

Slobo

pre 4 godine

Federer ispred sebe nije imao nikoga, Nadal ispred sebe Federera,Novak ispred sebe Federera i Nadala, a ovi mladji ispred sebe Federera Djokovica i Nadala. Tim je na RG izbacio Djokovica ali u finalu gubi od Nadala, na AO izbaci Nadala a u finalu izgubi od Djokovica. Cicipas na AO prosle godine izbaci Federera ali nema snage da to ponovi protiv Nadala na istom turniru i tako redom. Mladima je tesko protiv tri velikana, daleko od toga da su losi, ali su se rodili u pogresno vreme.
(Slobo, 08. februar 2020 11:43)

Djokovic je na istom turniru znao da pobedi prva tri nosioca kad je bio mladji od danasnjih mladih tenisera... Ovi jednostavno nisu kapacitet, bljesnu povremeno i to je to... Inace, jesu ova trojica velikani, ali realno sada su deke-velikani...

Slazem se , samo u tih prvih tri nije bilo Djokovica, to je poenta

opasni presedan

pre 4 godine

Od svih aktivnih igrača koji imaju GS titulu najmlađi imaju 31 godinu (Delpo i Čilić)!

To nikad nije desilo u istoriji tenisa, a verovatno neće ni u budućnosti kad se velika trojka povuče. (x, 8. februar 2020 11:26)

31 navrsenu. Kalendarski gaze 32! Kad bi se sad, izmedju 2 GS turnira, sva sedmorica odjednom povukli (a ruku na srce, cak ni Cilic, kao najmladji, nije bas premlad za penziju - to su vec godine kad je to sasvim prirodna opcija), desilo bi se da u jednom trenutku *nema* aktivnog igraca koji je ikad osvojio neki GS! Sve sami pocetnici. Kao nakon rata, pa krece obnova.

Goran

pre 4 godine

Novak i Rafa jos nisu stari za danasnje lagane rekete. Ranije se islo u penziju sa 27-30 godina jer su reketi bili drveni. Kasnije se preslo na plasticne rekete ali kvalitet vlakana nije bio kao danas pa se islo u penziju negde sa 30-34 godine. Danas su reketi od ugljenicnih polimernih kompozita, vrlo laki i brzi i vrhunski igraci mogu da ostanu u vrhu mnogo duze. Mladi igraci su jos uvek losiji jer Nadal i Novak igraju skoro na nivou na kome su igrali na vrhuncu karijere. Tesko da ce ih mladi potisnuti u naredne 2-3 godine, a mozda i duze.

Stefan

pre 4 godine

Vilander je pre AO rekao da će Tim da osvoji, sad kaže da će Novak osvojiti sva četiri, plus OI, i Hjuit je skoro nešto pričao, Beker (danke mu na doprinosu da Novak ne gubi toliko finala na GS nakon 2013) sad kaže ovi novi nisu još spremni za velike pobede...a da je Tim iskoristio onu brejk šansu u 4.setu, drugačije bi pričao....nijedan "stručnjak" , bez obzira kakav je teniser bio nije predvideo laku pobedu Novaka prošlog AO nego su očekivali epski duel, niti onakvo epsko finale W, niti Nedvedevljev uzlet u drugom delu sezone, niti ko će da osvoji završni turnir, niti da će Tim sad da igra finale,još i da bude na par gema od titule, i mnogo drugih slučajeva, nema dovoljno mesta ovde da se sve navede, toliko je toga, niti bilo šta što bi i mi sami koji nismo reket u ruke uzeli mogli da zaključimo na osnovu prethodnih uspeha i trenutne forme, nego ono u fazonu posle bitke svi su generali, i tipa "Djoković je prvi favorit na AO" (posle 7 osvojenih, i sjajnom formom na početku sezone) i "Nadal je prvi favorit na RG", posle mase osvojenih predhodno (bravo,stručnjaci). Za njih više važi ono "i ćorava koka ubode nešto". U ovom slučaju se nadam da će njegova "ekspertska" ocena da se obistini, barem ove godine, da Novak ima prostor da osvaja titule.

nana

pre 4 godine

Rodžer jeste dobar teniser, to stoji, ali ja tvrdim da je "overrated" u mnogo pogleda. Da je kojim slučajem isto godište ili približno kao ova dvojica (Rafa I Nole) tvrdim da se ne bi razlikovao od vavrinke ili marija, ili bi bio malo bolji. Pogledajte zadnju dekadu, novak ima 15 gs titula, Nadal 12, a Rodžer? Rodžer ima 5, ili ti 2 više od marija I vavrinke. Druga je stvar što je on izgradio ime i postao božanstvo pre nego što su se pojavili Nole i Rafa i sad ako kažeš da Rodžer nije ni blizu rafe i Noleta hoće da to oči isteraju. Još pre 4 godine sam rekao da kada velika trojka završi karijere da će se tek tada videti da je Rodžer zapravo treći teniser svih vremena posle rafe I novaka I tako će i biti. I to će tako biti jer se "naosvajao" titula u zvanično takozvanoj weak eri tenisa, sami možete proveriti da se ta era zvanično tako zove. Inače ne bi bio ni treći nego negde iza Samprasa I borga.

teniski ekspert od 2011

pre 4 godine

Istina je da Djokovic nije osvajao trofeje izmedju 2004-2007 godine kada je
Rodzer bio "najjaci". Novak je u to vreme imao 17-20 godina i nije bio ni sazreo kao igrac. Svoj prvi GS je osvojio sa 21 godinom na AO 2008.
Kada je stasao kao igrac, a od 2011 znamo sta se desilo - No1ak

Igor

pre 4 godine

Veliki sampioni imaju mentalnu snagu. Tenis je sport gde pored fizicke spreme glava ima jako vaznu ulogu, sto znaci jedan poen moze pokrenuti i pokrenuti stvar i zbog toga top igraci imaju prednost. Svi su veliki radnici i svi su spremni za velike turnire ali nemaju tu mentalnu inteligenciju i to je problem.
Kada Djokovic igra protiv mladog igraca on oseca kada se mec lomi, zna kada da pojaca,dakle iskustvo pobedjuje.
Ovo sto Beker kaze da nemaju j... nema veze sa vezom, i sta to uopste znaci. Verovatno da izadju na teren, nemaju postovanje, gadjaju linije iz svakog ugla itd. Ko je iole igrao tenis zna da to uopste nije lako, zato ne razumem Bekera.

Ihtiostega

pre 4 godine

Ma ja mislim da je on izmislio tenis kao sport. Još kao mali Nolić je šamarao lopticu u praznom bazenu, a kada se to pročulo po svetu nastao je tenis. A, šta misliš?
(banjica, 8. februar 2020 12:20)

Drzi se tvog Lgbt-Trandza kluba i ispunjavaj bracne obaveze prema tvom suprugu jumku. Sida i Korona vam se smeskaju...

Pa sfo neko

pre 4 godine

Rece lepo u komentarima .Federer je jos uvek na visokom nivou i stize do same uvrsnice finale Vibldona i jako tssna pobeda Novak ovde stigao do polufinala .Ljudi covek za godinj ipo dana puni 40 godina meni je to neverovstan podatak .I ri onda dodjes na turnir gde moras makar dvojic od njih trojice da dobijes da bi uzeo slem .A Nadal i Novak su dosta mladji od Rodzera .Do Nadal i Novak iole budu u fizickoj snazi ovim klincima nema leba.A ova dvojica ce igrati sigurno jos par godina .Terace ko Federer ,bukvalno nema razloga da se povlace dokle god su u konkureniciji za osvajanje najvecih trofeja .

Maric

pre 4 godine

Velika trojka:

Australian Open - 15 titula
Roland Garos - 14 titula
Wimbldon - 15 titula
US Open - 12 titula

Indijan Vels - 14 titula
Majami - 10 titula
Monte Karlo - 13 titula
Rim - 13 titula
Madrid/Hamburg - 14 titula
Kanada - 11 titula
Sinsinati - 9 titula
Sangaj/Madrid - 7 titula
Pariz - 6 titula

Masters kup - 11 titula

Nedelje na prvom mjestu: 780 nedelja i 15 sezona zavrsenih na prvom mjestu.

Pirke

pre 4 godine

Sad citam, neko napisa da je djokovic osvajao sve GS kad je Federer presao 30-te. Jeste, tako je, ali da ne zaboravimo da je federer osvojio 8 GS bez nadala i Djokovica, a poslednja 3 je osvojio kad je Djokovic imao povrede. Pre toga bila je rec da su Djokovicu pomogle nadalove povrede. Nije tacno, Djokovic je jedini teniser koji ima pozitivan rezultat i protiv Federera i protiv Nadala i protiv Mareja. Sto se tice toga da je Rodik glatko pobedjivao Djokovica, pa ni to nije bas tacno, ipak je rezultat 5-4, to bas i nije tako glatko, a uz to Rodik se povuka davno, da je ostao, sigurno bi ga Djokovic presisao. Zatim tu se spominje Safin, mislim ljudi , Safin koji je u penziji od 2009, i to je vama relevantan primer, pa dobro evo ga Patrik Rafter ako se neko seca koji ima 2-0 protiv Federera. Tu su sad slemovi, pa dobro, Djokovic i Nadal ce prevazici Federera 100% e onda ce medju njima biti borba za prvo mesto po broju slemova i mastersa, bice tesno , ali na ruku namcide sto je vise takvih turnira na Betonu a ne na Sljaci. Tu su sad i cuvene nedelje na prvom mestu, i ja mislim da taj argument koji je godinama bio koriscen od strane fedex bitova, odjednom je utihnuo jer je svima jasno da ce ga Djokovic 100% prevazici i to 99% u ovoj godini. Tu su jis 2 rekorda koja bi valjalo dobiti: prvi je no1 na kraju godine, Djokovic ako sad zavrsi prvi imace 6 a fedex i nadal po 5. Tu je i broj zavrsnih mastersa fedex6, nole 5. Sve u svemu po meni Federer je najslabiji u toj konkurenciji.

nana

pre 4 godine

Rodžer jeste dobar teniser, to stoji, ali ja tvrdim da je "overrated" u mnogo pogleda. Da je kojim slučajem isto godište ili približno kao ova dvojica (Rafa I Nadal) tvrdim da se ne bi razlikovao od vavrinke ili marija, ili bi bio malo bolji. Pogledajte zadnju dekadu, novak ima 15 gs titula, Nadal 12, a Rodžer? Rodžer ima 5, ili ti 2 više od marija I vavrinke. Druga je stvar što je on izgradio ime i postao božanstvo pre nego što su se pojavili Nole i Rafa i sad ako kažeš da Rodžer nije ni blizu rafe i Noleta hoće da to oči isteraju. Još pre 4 godine sam rekao da kada velika trojka završi karijere da će se tek tada videti da je Rodžer zapravo treći teniser svih vremena posle rafe I novaka I tako će i biti. I to će tako biti jer se "naosvajao" titula u zvanično takozvanoj weak eri tenisa, sami možete proveriti da se ta era zvanično tako zove. Inače ne bi bio ni treći nego negde iza Samprasa I borga.

my way

pre 4 godine

Превише се очекује од тих клинаца. Једноставно, ера тројице најбољих тенисера у историји је нешто непоновљиво. Не би они били то што јесу да је тај њихов ниво могуће тек тако достићи и наставити. Чак и сада када су далеко од свог врхунца није поштено очекивати од младих да их побеђују. Понекад их и добију, али када Ноле, Роџер и Рафа дођу до неких 80% онога што су некада били то је далеко изнад свега новог на туру и то је нормално. Ера велике тројке је нешто што ће се тешко икада поновити у тенису. Зато је толико величанствена, зато су они легенде за сва времена и зато ће у историји више бити памћени Мареј, Вавринка, Цонга и остали којима су уништили каријере него нови клинци.

Sinki

pre 4 godine

Za Novaka bi bilo dobro da osvoji do kraja karijere 23-24 gren slema,iako je to mnogo,jer sam ubijedjen da ce se u buducnosti pojaviti teniser koji nece imati konkurenciju i osvojice preko 20 gren slemova...Novak,Rafa i Rodzer su se medjusobno tukli i jedni drugima oduzimali slemove.Da nisu imali konkurenciju osvojili bi preko 30....Sigurno ce se pojaviti neko u budunocsti ko ce razbijati konkurenciju....A velika trojka se sada pojavila i nikada vise.Takva 3 igraca da igraju u istoj eri,to je vise nemoguce.

СЕНОВИЋ

pre 4 godine

Федерер данас игра бољи и јачи тенис него када је био између 19 и 25 године живота. Гледао сам неке његове мечеве, између осталог и са Саморасом. Он је данас са 38 дупло јачи и бољи него тада. Шта је у питању можемо да нагађамо.

teniski ekspert od 2011

pre 4 godine

Svoj prvi GS je Novak osvojio na AO 2008 godine sa 21 godinom.
Dominira vec 10 godina od svoje 24 godine, malo li je ? A kraj te
dominacije nije ni na vidiku...ima on jos nekoliko dobrih godina
pred sobom i to ce biti nevidjena dominacija u tenisu zato sto je uvek
imao jaku konkurenciju Mareja, Vavrinku, Delpotra, Nadala i Federera plus
nadolazece mlade tenisere... nije bilo vakuma kao sto je to bio slucaj
sa Federerom od 2004-do 2007 godine.

proliver

pre 4 godine

Djokovic - Nadal 29:26 , Djokovic - Federer 27:23
Ovo su dva najveca rivalstva u istoriji belog sporta. Dakle, oba su 50+ meceva i u oba Nole vodi. Uskoro ce prestici Federera i po broju nedelje na prvom mesto, treba mu jos 8 meseci. GS do kraja 2021. ce imati najvise i tu je medijski kraja Kinga Rodje i bika sa Maljorke.

Jimi Barka

pre 4 godine

Kako ljudi mogu da porede RF,RN,NDJ i recimo Bekera,Samprasa ili jos gore Mekinroa?Svako u svoje vreme je pravio rezultate. Pricati da bi bilo ko od ove druge(stare) ekipe uzeo i set prvoj je na nivou,kao da poredimo performanse automobila od pre 30 godina sa aktuelnim.Tehnika i tehnologija sporta,pa i tenisa, je otisla toliko napred da je glupo pricati o tome.I samo neko ko se nikada nije bavio sportom moze uopste da pravi paralelu.Jedino merilo moze da bude broj osvojenih trofeja,a i za to ne vidim razlog da se potencira na ovlikom nivou.A od "GOAT" manije mi se dize kosa na glavi,samo se o tome prica. Mada mogu da zamislim taj mentalni sklop ljudi koji su opsednuti nekim sportistom do te mere da se raspravljaju koji je bolji,to je na nivou Delije-Grobari...

Ovcara

pre 4 godine

Mladi gaze Federera dok ih Djokovic jos uvek drzi na distanci

Federer Tim 2-5
Federer Medvedev 3-0
Federer Zverev 3-4
Federer Cicipas 3-3

Djokovic - Tim 7-4
Djokovic - Medvedev 4-2
Djokovic - Zverev 3-2
Djokovic - Cicipas 2-2
(Novak je GOAT, 8. februar 2020 13:23)

A šta misliš da sa tog spiska izbacimo npr Zvereva, a ubacimo Kiru? Kako bi onda to "gaženje" izgledalo?
(banjica, 8. februar 2020 13:50)

Uzalud trud.Tvoje trolovanje se jednostavno ne isplati.Jasno nam je da si srbomrzac i da je to jedini razlog zasto patis zbog Novakovih uspeha.Ostaje ti i dalje da patis.

Kavrić

pre 4 godine

Beker je apsolutno u pravu! Fale im ona dva sto razlikuje dedu od babe! Imaju oni i kvalitet, i konstantnost, i kondiciju...ali nemaju BEZOBRAZLUK da protiv najvecih "mlate" lopticu! Cekati ovu trojicu da pogrese, cekati neiznudjenu gresku...je cini mi se njihova osnovna taktika...a to bas i ne prolazi!

Novak je GOAT

pre 4 godine

Mladi gaze Federera dok ih Djokovic jos uvek drzi na distanci

Federer Tim 2-5
Federer Medvedev 3-0
Federer Zverev 3-4
Federer Cicipas 3-3

Djokovic - Tim 7-4
Djokovic - Medvedev 4-2
Djokovic - Zverev 3-2
Djokovic - Cicipas 2-2

Poštovalac igre

pre 4 godine

Beker je u svojoj konkurenciji bio više nego odličan. A što se tiče sadašnja pa to se ne postavlja pitanje. Trojka od kad je zasela ne ispušta tron odnosno ne popuštaju. Mnogi su rekli puno istine ovde. Mladim teniserima ne shvataju previše ozbiljno jer u ovom sportu moraš konstatno razmišljat unapređenju. Mnogo svežih primera bi mogao navest gde su mlađi gubi li od starijih. Tipa: Šapavalov protiv Rodžer u Majamiju prošle godine glatko iako Šapa dosta mlađi uz enornomno iskustva koji švajcarac. Pa Daniel recimo protiv Rafe na US Openu prošle godine kad je stigao do izjednačenja 2-2 u setovima opet glava i sitnice su odlučivale pobednika na stranu otišle Rafi. I sad Tim i Novak na AO Openu sve je išlo po loju za Austrijanca al" puko pod pritiskom nije izdržao na kraju kad je bio svestan da je blizu prvog GS.. Novak je imao svega pomalo al" naučen to jest stekao iskustvo da se nosi time. Zato je tu gde jeste uz RF i RN.

Ognjen

pre 4 godine

Jesu neverovatni sampioni. Potpuno tacno. Pisu istoriju i cast je gledati ih.
Pa ipak, priroda ce pre ili kasnije uciniti svoje. Smesno je dovoditi to u potanje. Po mojoj proceni, Cicipas ili Tim uzimaju RG. Pa eto...videcemo

Kostic

pre 4 godine

Zanimljivo secanje.Ja vrlo dobro pamtim jedan drugi momenat.Masters u Sinsinatiju 2009.godine i poraz od Federera u finalu.Ne znam zasto,ali se 
dobro secam da sam posle tog finala pomislio kako ce Novak nazalost vecito 
ostaci u senci njega i Nadala,jer su te 2009.godine oni bili ultradvojac koji je od svih drugih odskakao a samo se Novak cinio kako neko ko moze da 
im se priblizi.Medjutim,to me je finale bas nekako obeshrabrilo jer je Rodzer odigrao mnogo kvalitetnije i mislio sam prosto da je to nivo koji se 
ne moze nikada dostici.Ooooo,kako sam se samo prevario :)
(No1vak, 08. februar 2020 12:37)

A recimo ja sam odma nakon Australian Opena 2008 vidio da je Novak taj nivo da ce osvojiti sigurno al sigurno najmanje 3 Wimbldona. Jednostavno nakon ciscenja Rogera u Australiji 3:0 odma mi je bilo jasno da ce Novak biti visestruki GS sampion i broj 1 kad tad. Odma mi je tad bilo sve jasno, samo je bilo pitanje vremena. Kao sad Mbape u fudbalu, samo je pitanje vremena kad ce dati 40+ golova u prvenstvu u jednoj sezoni.

stevo

pre 4 godine

Kod Bekera sve u životu kockarski. Ili jesi ili nisi. Ne ide to tako kao što reče Mekinro. Sa druge strane su najbolji ikada, pravi šampioni.

banjica

pre 4 godine

Novak ispred sebe Federera i Nadala, a ovi mladji ispred sebe Federera Djokovica i Nadala.
(Slobo, 8. februar 2020 11:43)

Izvini prijatelju, zaboravio sam jednu vrlo važnu stvar. Neko je još ranije pitao kako se postaje G.O.A.T. i ko to proglašava za G.O.A.T-a. G.O.A.T. je onaj ko je treći duže od jedne decenije u odnosu na svoje rivale. Upamti, važno je biti treći, a ne prvi. A G.O.A.T.-a proglašava stručni žiri u prenosu uživo na Happy televiziji.

Toma

pre 4 godine

I Beker je u pravu: treba znanja, talenta, ali i hrabrosti (ili m..., j..., nazovite kako hocete). Prost primer: Tim je stao u cetvrtom setu, onda kada je osetio da mozda cak moze i da pobedi...
Bas je Beker bio strucni komentator na Eurosportu i kaze negde na prelazu iz treceg u cetvrti (parafraziram): evo odluke, Djokovic konacno opustenije igra, a Timu tek dolazi pritisak jer polako pocinje da razmislja o tome da moze pobediti.
Nole je bio pod ogromnim pritiskom i zbog novog GS, i prvog mesta i svega sto mu se mota po glavi oko tih rekorda. I izborio se sa time. Tim je trebao da razmislja samo o pobedi i dobijanju tog jednog GS - i nije uspeo.
Ovi ostali teniseri (Zverev & Co) su jos gori po tom pitanju... Beker ipak ne prica proizvoljno.
(Libero Boskan, 8. februar 2020 12:03) # Link komentara

uz to kada se lomilo jos glavni komentator Nemackog izdanja Eurosporta kaze, "evo opet taj cuveni sjaj u ocima Djokovica". Neprocenjivo.

.

pre 4 godine

@Jimi Barka
A u cemu su te drasticne razlike izmedju tenisa danas i onog od pre 30 godina? Forhend nije vise forhend, bekhend nije bekhend?
Znacajne razlike postoje samo u podlogama, reketima i celendzu.
Sto se tenisera tice, razlika je u tome sto danasnji imaju bolju medicinsku negu, bolje uslove za trening i oporavak, pa samim tim i bolju fizicku spremu, a sve je to posledica neuporedivo veceg novca koji se danas "obrce" u tenisu.
Da Beker, Mekinro, Borg, Vilander, Lendl itd. danas imaju 25-30 godina, imali bi iste uslove kakve imaju i danasnji teniseri, a imali bi i svoj talenat. I naravno da bi itekako pobedjivali Federera, Nadala, Djokovica itd. U istim uslovima uopste ne bu bili inferiorni.
A pitanje je kako bi se Novak, Nadal, Federer i ostali snasli s drvenim reketima, umesto ovih koji im pomazu pri povecanju snage udarca, kako bi se snasli na ekstremno brzim podlogama tog vremena, kako bi se Nadal snasao na njujorskoj sljaci, ili kako bi se oporavljali u onim uslovima, bez laserskih operacija, raznih komora, i ko zna kakvih sve suplemenata.
Zar je neko zaista toliko glup da ne shvata da danas teniseri imaju brzi servis zahvaljujuci reketima, a ne zahvaljujuci nekom strasnom umecu?
Ako ces da ih uporedjujes, razmisli kako bi igrali da su imali iste uslove. A ne da posmatras kako bi se zgoljavi Mekinro danas borio protiv Federera ili Novaka, kada bi se pojavio na Vimbldonu sa drvenim reketom.
Isto vazi i za ostale sportove. Daj Maradoni od 20 godina doktore, trenere, fizioterapeute, kondicione trenere, teretane i terene kakve je imao Mesi pa da vidis zver.

No1vak

pre 4 godine

@No1vak

Reci mu to u lice lol koja si smejurija.
Presmesno koje komentare pustate u javnost moderatori
(Mr.Wolf, 08. februar 2020 14:15)

Sta mu da kazem u lice? Da znam ko je i pod kojim nickovima pise ovde jos? Mislis da je to neka hrabrost? Smesan si. Svog toplog brata brani kuci svojoj kad si se toliko potresao za njega. Takvi kao on i takvi kao ti ne smeju iz supe da izadju a ne da se suoce sa nekim lice u lice. Hrabri ste da pljujete Srbe usred Srbije samo ovako, uzivo ne postojite.

Markus1975

pre 4 godine

Ako mladji pobedi jednog,naletece gotovo sigurno na drugog u zavrsnici.A za mladog je to preveliki zalogaj ...
(reflektor, 8. februar 2020 12:03)

"Rogers Cup" sada već davne 2007 godine, Novak u tri uzastopna meča pobeđuje redom Rodika, Nadala i Federera, tada vodeću troiku na ATP listi i osvaja turnir. To je ono o čemu Beker govori, Tim, Zverev i ostalo mlađe društvo će biti glavni kada izgrade stav, talenat i igra im odavno ne fali.

kimiko

pre 4 godine

Ja mislim da mladji igraci imaju kvalitet, ali nemaju tu strast kao Rodja, Rafa i Nole. Treninge verovatno odradjuju sablonski...u stilu, dobro je za danas...A mora se ceo dan makar razmisljati o tenisu ako hoćeš u ovakvoj konkurenciji napraviti proboj.Da ne pricam o duplim treninzima i konstantnom radu na svojoj igri, usavršavanju svakog elementa

Jovan

pre 4 godine

Mekenro je donekle u pravu, ali upitno je da su to tri najbolja tenisera koja su se ikada pojavila. Federer i Nadal svakako, ali Novak bas i ne. Ima vise gs titula od Samprasa, Lejvera ili Borga, ali nije bas sigurno bolji od njih.
Sam Djokovic je bio u istoj poziciji kao igraci koje kritikuje Beker, nije nista mogao da osvoji godinama pored Federera i Nadala koji su od 2005 do 2011 uzeli skoro sve slemove. Ali, Novak je imao srecu da je mnogo mladji od Federera pa je sacekao da ovaj udje u tridesete i poceo i on da osvaja i pobedjuje. Tu su mu naravno pomogle i Nadalove povrede. Naravno, prerano su u penziju otisli i oni koji su Novaka rutinski rasturali, pre svega Safin, Rodik, Gonzales, Davidenko itd.
Cak 16 od svojih 17 titula, Novak je osvojio od kada je Federer usao u tridesete. To dosta govori. Jos indikativnije je je da je cak 11 GS titula osvojio od 2014 do danas, dakle od kada je RF imao 33 i vise godina. Uz to, poznato je da su i Federer i Nadal u tom periodu imali vise teskih povreda. I to su naravno iskoristili igraci poput Novaka, Vavrinke, Mareja, Cilica koji nisu mogli skoro nista da osvoje dok su Federer i Nadal bili na vrhuncu.
Sampras nije imao tu privilegiju, o Borgu da ne pricamo.
Tako da Novak ne moze biti medju 3 najbolja tenisera u istoriji, jer je morao da ceka da godine i povrede oslabe njegove rivale, a ne sam da poboljsa svoju igru.
Pa on i sada protiv onako loseg Federera mora da spasava mec lopte da bi nekako izvukao pobedu u 5 setova. Zamislite da je Sampras morao tako da se muci protiv nekog cetrdesetogodisnjaka...

banjica

pre 4 godine

Novak je najbolji ikad! Tacna na sve price!
(Jim Jarmusch, 8. februar 2020 13:42)

Glasnije i češće viči. Ako te čuju u NY iii Londonu, možda ih i ubediš hahahaaaa

NikolaBg

pre 4 godine

Ružno je što uopšte tako nešto izjavljuje. Može da se pojavi i neko ko će preteći čak i našeg Noleta, naravno ja za Noleta uvek kažem da je naš, najbolji, prvi, želim da ih vozi sve još dugo, ali u životu se nikada ne zna, u tenisu posebno.

banjica

pre 4 godine

Novak ispred sebe Federera i Nadala, a ovi mladji ispred sebe Federera Djokovica i Nadala.
(Slobo, 8. februar 2020 11:43)

I još uvek ih ima, evo već četrnaesta godina od MK 2006 tj RG 2006, a on i dalje zaostaje. Eh da je Nolo uzeo više od jednog GS-a od AO 2008 do AO 2011, ali tri godine je jadan postio...stalno zaostaje za njima gdin "večito treći" hahahaaaa

banjica

pre 4 godine

Mladi gaze Federera dok ih Djokovic jos uvek drzi na distanci

Federer Tim 2-5
Federer Medvedev 3-0
Federer Zverev 3-4
Federer Cicipas 3-3

Djokovic - Tim 7-4
Djokovic - Medvedev 4-2
Djokovic - Zverev 3-2
Djokovic - Cicipas 2-2
(Novak je GOAT, 8. februar 2020 13:23)

A šta misliš da sa tog spiska izbacimo npr Zvereva, a ubacimo Kiru? Kako bi onda to "gaženje" izgledalo?

banjica

pre 4 godine

To nijedan mlad igrac posle pojave Novaka Djokovica nije uspeo da pokaze.(No1vak, 8. februar 2020 11:19)

Ma ja mislim da je on izmislio tenis kao sport. Još kao mali Nolić je šamarao lopticu u praznom bazenu, a kada se to pročulo po svetu nastao je tenis. A, šta misliš?

Piemonte Calcho

pre 4 godine

Cinjenica je da je tenis trenutno na jako niskim razinama. Zgrabite kokice i slusajte komentare strucnjaka na ovom portalu (NE sajtu!). Oni ce vam reci da Beker ne bi imao sanse protiv Djola, a realnost je da bi ga Beker pobedio da igra jednom rukom.

Шомика

pre 4 godine

@No1vak

Reci mu to u lice lol koja si smejurija.
Presmesno koje komentare pustate u javnost moderatori
(Mr.Wolf, 8. februar 2020 14:15)

Шта му је то страшно рекао,осим да зна ко је,а знам и ја.Ради се о томе да га стил писања одаје и да свако ко је мало дуже овде зна о којој особи је реч.Ти одмах потрчао да представиш то као неку претњу.Шта се плашиш ко цурица нека. Да ниси ти уствари тај па си се уплашио пиленце мало? :D :)))

MM

pre 4 godine

@No1vak
Pa ti ni u komentaru ne smes da kazes ko je to on, a kamoli uzivo. Sta onda dosadjujes ljudima bez veze kada nemas petlju ni virtuelno da kazes ko je, a ovamo ga kao nesto prozivas.

.

pre 4 godine

@Pirke
Tebi je sve " bice sigurno" ili "bilo bi sigurno". A Djokovic je i dalje daleko iza Federera i po GS i po nedeljama i po titulama. Nagadjanja ostavi za vidovnjake i kladionice.
Federer je imao 4 GS kada je Nadal osvojio svoj prvi, tako da je neistina ta tvoja prica o 8 GS bez Nadala i Djokovica. Gde su bili? U penziji mozda?
Shvatas li ti da je Novak 10 GS osvojio od 2005 do danas? Zasto nije osvajao ranije, kada su Federer i Nadal bili na vrhuncu, do 2011 npr?
Nadal je 2011 imao povredu zbog koje je ispao sa AO, posle toga skoro svake sezone neke povrede, pauze itd.
Novak je 21 pobedu protiv Federer ostvario od kada je Federer usao u tridesete. Pre toga imao citavih 6. A pozitivan s Federerom postao tek kada je RF imao 35-36 godina. Sve je tu jasno.
Dakle, Novak je tek treci u svojoj eri po GS i titulama, tek drugi po nedeljama na prvom mestu.
Sto se Rodika tice, lagano je dobijao Djokovica, skor je 5-4, jer je Djokovic dobio dva meca pred samo Rodikovo povlacenje posle bolesti (mononukleoza). A Safin je pred penziju unistio tadasnjeg GS sampiona i 3 tenisera sveta, Djokovica, tako sto mu je na Vimbldonu 2008 prepustio svega nekoliko gemova.

analiza

pre 4 godine

Današnji teniseri imaju problem koji se sastoji u tome da imaju SUVIŠE stvari koje im odvlače pažnju i fokus sa tenisa.Tviteri,instagrami,fejsbuci,kratki živci, malo vežbanja, puno priče, sve što ikad urade loše se hiljadu puta reprizira na tv i internetu, sve što kažu, urade, pojedu se tumači na razne pogrešne načine, očekivanja su im podjednako velika a strpljenje nemaju. Naravno, tu je i strah od pobede, odgovornosti, odrastanja. Lakše je biti večiti talenat lajavi Kirijos nego vredni Tim.A stari vuci su još gladni trofeja i dokazivanja. Lakše je slikati se za Vog nego biti GS šampionka, br 1,to je što se ženskog tenisa tiče.

Milos

pre 4 godine

@nana
Dobro nano, a sta je onda Djokovic koji je titule osvajao protiv tog Federera i to ne onog na vrhuncu snage, nego matorog sa 30, 35, 38 godina? On onda ne moze ni medju 3 da bude.

Jovan

pre 4 godine

Mekenro je donekle u pravu, ali upitno je da su to tri najbolja tenisera koja su se ikada pojavila. Federer i Nadal svakako, ali Novak bas i ne. Ima vise gs titula od Samprasa, Lejvera ili Borga, ali nije bas sigurno bolji od njih.
Sam Djokovic je bio u istoj poziciji kao igraci koje kritikuje Beker, nije nista mogao da osvoji godinama pored Federera i Nadala koji su od 2005 do 2011 uzeli skoro sve slemove. Ali, Novak je imao srecu da je mnogo mladji od Federera pa je sacekao da ovaj udje u tridesete i poceo i on da osvaja i pobedjuje. Tu su mu naravno pomogle i Nadalove povrede. Naravno, prerano su u penziju otisli i oni koji su Novaka rutinski rasturali, pre svega Safin, Rodik, Gonzales, Davidenko itd.
Cak 16 od svojih 17 titula, Novak je osvojio od kada je Federer usao u tridesete. To dosta govori. Jos indikativnije je je da je cak 11 GS titula osvojio od 2014 do danas, dakle od kada je RF imao 33 i vise godina. Uz to, poznato je da su i Federer i Nadal u tom periodu imali vise teskih povreda. I to su naravno iskoristili igraci poput Novaka, Vavrinke, Mareja, Cilica koji nisu mogli skoro nista da osvoje dok su Federer i Nadal bili na vrhuncu.
Sampras nije imao tu privilegiju, o Borgu da ne pricamo.
Tako da Novak ne moze biti medju 3 najbolja tenisera u istoriji, jer je morao da ceka da godine i povrede oslabe njegove rivale, a ne sam da poboljsa svoju igru.
Pa on i sada protiv onako loseg Federera mora da spasava mec lopte da bi nekako izvukao pobedu u 5 setova. Zamislite da je Sampras morao tako da se muci protiv nekog cetrdesetogodisnjaka...

banjica

pre 4 godine

Novak ispred sebe Federera i Nadala, a ovi mladji ispred sebe Federera Djokovica i Nadala.
(Slobo, 8. februar 2020 11:43)

I još uvek ih ima, evo već četrnaesta godina od MK 2006 tj RG 2006, a on i dalje zaostaje. Eh da je Nolo uzeo više od jednog GS-a od AO 2008 do AO 2011, ali tri godine je jadan postio...stalno zaostaje za njima gdin "večito treći" hahahaaaa

Piemonte Calcho

pre 4 godine

Cinjenica je da je tenis trenutno na jako niskim razinama. Zgrabite kokice i slusajte komentare strucnjaka na ovom portalu (NE sajtu!). Oni ce vam reci da Beker ne bi imao sanse protiv Djola, a realnost je da bi ga Beker pobedio da igra jednom rukom.

banjica

pre 4 godine

To nijedan mlad igrac posle pojave Novaka Djokovica nije uspeo da pokaze.(No1vak, 8. februar 2020 11:19)

Ma ja mislim da je on izmislio tenis kao sport. Još kao mali Nolić je šamarao lopticu u praznom bazenu, a kada se to pročulo po svetu nastao je tenis. A, šta misliš?

banjica

pre 4 godine

Novak ispred sebe Federera i Nadala, a ovi mladji ispred sebe Federera Djokovica i Nadala.
(Slobo, 8. februar 2020 11:43)

Izvini prijatelju, zaboravio sam jednu vrlo važnu stvar. Neko je još ranije pitao kako se postaje G.O.A.T. i ko to proglašava za G.O.A.T-a. G.O.A.T. je onaj ko je treći duže od jedne decenije u odnosu na svoje rivale. Upamti, važno je biti treći, a ne prvi. A G.O.A.T.-a proglašava stručni žiri u prenosu uživo na Happy televiziji.

.

pre 4 godine

@Pirke
Tebi je sve " bice sigurno" ili "bilo bi sigurno". A Djokovic je i dalje daleko iza Federera i po GS i po nedeljama i po titulama. Nagadjanja ostavi za vidovnjake i kladionice.
Federer je imao 4 GS kada je Nadal osvojio svoj prvi, tako da je neistina ta tvoja prica o 8 GS bez Nadala i Djokovica. Gde su bili? U penziji mozda?
Shvatas li ti da je Novak 10 GS osvojio od 2005 do danas? Zasto nije osvajao ranije, kada su Federer i Nadal bili na vrhuncu, do 2011 npr?
Nadal je 2011 imao povredu zbog koje je ispao sa AO, posle toga skoro svake sezone neke povrede, pauze itd.
Novak je 21 pobedu protiv Federer ostvario od kada je Federer usao u tridesete. Pre toga imao citavih 6. A pozitivan s Federerom postao tek kada je RF imao 35-36 godina. Sve je tu jasno.
Dakle, Novak je tek treci u svojoj eri po GS i titulama, tek drugi po nedeljama na prvom mestu.
Sto se Rodika tice, lagano je dobijao Djokovica, skor je 5-4, jer je Djokovic dobio dva meca pred samo Rodikovo povlacenje posle bolesti (mononukleoza). A Safin je pred penziju unistio tadasnjeg GS sampiona i 3 tenisera sveta, Djokovica, tako sto mu je na Vimbldonu 2008 prepustio svega nekoliko gemova.

Ognjen

pre 4 godine

Jesu neverovatni sampioni. Potpuno tacno. Pisu istoriju i cast je gledati ih.
Pa ipak, priroda ce pre ili kasnije uciniti svoje. Smesno je dovoditi to u potanje. Po mojoj proceni, Cicipas ili Tim uzimaju RG. Pa eto...videcemo

banjica

pre 4 godine

Novak je najbolji ikad! Tacna na sve price!
(Jim Jarmusch, 8. februar 2020 13:42)

Glasnije i češće viči. Ako te čuju u NY iii Londonu, možda ih i ubediš hahahaaaa

banjica

pre 4 godine

Mladi gaze Federera dok ih Djokovic jos uvek drzi na distanci

Federer Tim 2-5
Federer Medvedev 3-0
Federer Zverev 3-4
Federer Cicipas 3-3

Djokovic - Tim 7-4
Djokovic - Medvedev 4-2
Djokovic - Zverev 3-2
Djokovic - Cicipas 2-2
(Novak je GOAT, 8. februar 2020 13:23)

A šta misliš da sa tog spiska izbacimo npr Zvereva, a ubacimo Kiru? Kako bi onda to "gaženje" izgledalo?

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Pa kada su im bitniji lajkovi na instagramu nego pehari i trofeji..Savremeno doba...Biće zanimljivo videti koliko će trofeja osvojiti Zverev,Medvedev vs co. ako Novak i Rafa budu igrali do 40 godina života...Mislim sa niko neće od ovih osvojiti GS titulu...

Ivan M

pre 4 godine

Pitam se koliko bi Beker ili Mekenro dobijali Gran Slemova protiv ove trojice. Kladim se da se ne bi nešto nadobijali, sa svim jajima i svom petljom na svetu. Mek je u pravu: tu je i čisti kvalitet i umeće sem glave.

nik

pre 4 godine

nisu oni Ni toliko mladi,nego su kllavi.Djokovic je u njihovom godinama odavno uzimao Gs.A I gradja visokih igraca ih sputava(Cicipas,Zverev),,jer tesko mogu da odigraju toliko meceva u tri dobijena seta.I da dodju u finale onako izlomljeni,doceka ih Tata Nole ili Rafa,o dzemperku da ne pricam,on vise tu ne moze Ni da priviri.

banjica

pre 4 godine

Ma ja mislim da je on izmislio tenis kao sport. Još kao mali Nolić je šamarao lopticu u praznom bazenu, a kada se to pročulo po svetu nastao je tenis. A, šta misliš?
(banjica, 08. februar 2020 12:20)

Ja sam mali federeretardcic kme kme kme fta mi ucini Nolo kme kme kme

NikolaBg

pre 4 godine

Ružno je što uopšte tako nešto izjavljuje. Može da se pojavi i neko ko će preteći čak i našeg Noleta, naravno ja za Noleta uvek kažem da je naš, najbolji, prvi, želim da ih vozi sve još dugo, ali u životu se nikada ne zna, u tenisu posebno.

Igor

pre 4 godine

Veliki sampioni imaju mentalnu snagu. Tenis je sport gde pored fizicke spreme glava ima jako vaznu ulogu, sto znaci jedan poen moze pokrenuti i pokrenuti stvar i zbog toga top igraci imaju prednost. Svi su veliki radnici i svi su spremni za velike turnire ali nemaju tu mentalnu inteligenciju i to je problem.
Kada Djokovic igra protiv mladog igraca on oseca kada se mec lomi, zna kada da pojaca,dakle iskustvo pobedjuje.
Ovo sto Beker kaze da nemaju j... nema veze sa vezom, i sta to uopste znaci. Verovatno da izadju na teren, nemaju postovanje, gadjaju linije iz svakog ugla itd. Ko je iole igrao tenis zna da to uopste nije lako, zato ne razumem Bekera.

No1vak

pre 4 godine

Ma ja mislim da je on izmislio tenis kao sport. Još kao mali Nolić je šamarao lopticu u praznom bazenu, a kada se to pročulo po svetu nastao je tenis. A, šta misliš?
(banjica, 8. februar 2020 12:20)

Ja mislim da ti nisi prestao da places od nedelje.Ustvari,mislim da vec 10 godina places.To se jasno vidi.Tek ces plakati trolino,nemoj biti naivan,znam vrlo dobro odakle pises,ko si i pod kojim drugim nadimcima se oglasavas.Pa ti i dalje nastavi.

Ihtiostega

pre 4 godine

Ma ja mislim da je on izmislio tenis kao sport. Još kao mali Nolić je šamarao lopticu u praznom bazenu, a kada se to pročulo po svetu nastao je tenis. A, šta misliš?
(banjica, 8. februar 2020 12:20)

Drzi se tvog Lgbt-Trandza kluba i ispunjavaj bracne obaveze prema tvom suprugu jumku. Sida i Korona vam se smeskaju...

No1vak

pre 4 godine

Komentar na engleskom jeziku koji je na video prvog Novakovog GS finala na US Openu protiv Rodzera 2007.godine neko ostavio "Jel vidite ovde Djokovica? E tako igraju oni koji predvode nove generacije tenisa a ne kojekakvi Zverevi, Cicipasi i ostali danas koji tom nivou ne mogu ni da pridju, a kamoli da stvarno ugroze tenisere sa 30 + godina", dosta toga objasnjava. Novak je vec sa 20 godina igrao brutalan nivo tenisa na svim podlogama, a to konkretno finale izgubio je sa tesnih 7:6 7:6 6:4 uz nekoliko propustenih set lopti prvom i drugom iz cistog neiskustva. To nijedan mlad igrac posle pojave Novaka Djokovica nije uspeo da pokaze. Pa zamislite tu komediju kada se Dominik Tim sa 26 godina smatra potencijalno igracem koji ce nekad (?!) ugroziti svetu trojku! A ima 26 godina! Novak je sa 26 godina imao nekoliko GS i odavno je dosao do prvog mesta u najtezoj konkurenciji ikad. U principu vi kada pogledajte da muski tenis za par godina apsolutno ceka zenska prica sa gomilom prosecnih igraca koji ce 6 meseci igrati dobro pa ce novih 6 doci neko drugi i tako u krug,u kojem cemo imati mnostvo imena sa po 1-2-3 GS u 10 godina takmicenja, a nijedan od njih nece suzi kontinuitet visokih igara zadrzati duze od godinu dana, to zaista deluje bezveze. No, mozda smo u zabludi, mozda ce bas takav tenis sirim narodnim masama biti zanimljiv, pre nego ovaj. Ali jedno je sigurno, nijedan od tih meceva nece pruziti nivo ove trojke, niti ce ijedno od tih rivalstava biti toliko kvalitetno da tenis odrzi na vrhu svetske sportske pozornice.

Шомика

pre 4 godine

@No1vak

Reci mu to u lice lol koja si smejurija.
Presmesno koje komentare pustate u javnost moderatori
(Mr.Wolf, 8. februar 2020 14:15)

Шта му је то страшно рекао,осим да зна ко је,а знам и ја.Ради се о томе да га стил писања одаје и да свако ко је мало дуже овде зна о којој особи је реч.Ти одмах потрчао да представиш то као неку претњу.Шта се плашиш ко цурица нека. Да ниси ти уствари тај па си се уплашио пиленце мало? :D :)))

teniski ekspert od 2011

pre 4 godine

Svoj prvi GS je Novak osvojio na AO 2008 godine sa 21 godinom.
Dominira vec 10 godina od svoje 24 godine, malo li je ? A kraj te
dominacije nije ni na vidiku...ima on jos nekoliko dobrih godina
pred sobom i to ce biti nevidjena dominacija u tenisu zato sto je uvek
imao jaku konkurenciju Mareja, Vavrinku, Delpotra, Nadala i Federera plus
nadolazece mlade tenisere... nije bilo vakuma kao sto je to bio slucaj
sa Federerom od 2004-do 2007 godine.

Jimi Barka

pre 4 godine

Kako ljudi mogu da porede RF,RN,NDJ i recimo Bekera,Samprasa ili jos gore Mekinroa?Svako u svoje vreme je pravio rezultate. Pricati da bi bilo ko od ove druge(stare) ekipe uzeo i set prvoj je na nivou,kao da poredimo performanse automobila od pre 30 godina sa aktuelnim.Tehnika i tehnologija sporta,pa i tenisa, je otisla toliko napred da je glupo pricati o tome.I samo neko ko se nikada nije bavio sportom moze uopste da pravi paralelu.Jedino merilo moze da bude broj osvojenih trofeja,a i za to ne vidim razlog da se potencira na ovlikom nivou.A od "GOAT" manije mi se dize kosa na glavi,samo se o tome prica. Mada mogu da zamislim taj mentalni sklop ljudi koji su opsednuti nekim sportistom do te mere da se raspravljaju koji je bolji,to je na nivou Delije-Grobari...

Milan, psihijatar

pre 4 godine

Što neće da proradi Luka Jović da imamo i neke druge vesti osim Nola Groznog, Joke Frljoke i "solidnog".
(Slušaj bre Emanuele, 08. februar 2020 11:22)

Automrznja i zavist je vec ozbiljan pokazatelj poznih psihickih smetnji licne
prirode prouzrokovane nedostatkom
novca, seksa i drustvene prihvacenosti.
Trebalo bi da posetite strucno lice sto pre jer ozbiljan problem izbija iz Vas.

Novak je GOAT

pre 4 godine

Mladi gaze Federera dok ih Djokovic jos uvek drzi na distanci

Federer Tim 2-5
Federer Medvedev 3-0
Federer Zverev 3-4
Federer Cicipas 3-3

Djokovic - Tim 7-4
Djokovic - Medvedev 4-2
Djokovic - Zverev 3-2
Djokovic - Cicipas 2-2

nana

pre 4 godine

Rodžer jeste dobar teniser, to stoji, ali ja tvrdim da je "overrated" u mnogo pogleda. Da je kojim slučajem isto godište ili približno kao ova dvojica (Rafa I Nole) tvrdim da se ne bi razlikovao od vavrinke ili marija, ili bi bio malo bolji. Pogledajte zadnju dekadu, novak ima 15 gs titula, Nadal 12, a Rodžer? Rodžer ima 5, ili ti 2 više od marija I vavrinke. Druga je stvar što je on izgradio ime i postao božanstvo pre nego što su se pojavili Nole i Rafa i sad ako kažeš da Rodžer nije ni blizu rafe i Noleta hoće da to oči isteraju. Još pre 4 godine sam rekao da kada velika trojka završi karijere da će se tek tada videti da je Rodžer zapravo treći teniser svih vremena posle rafe I novaka I tako će i biti. I to će tako biti jer se "naosvajao" titula u zvanično takozvanoj weak eri tenisa, sami možete proveriti da se ta era zvanično tako zove. Inače ne bi bio ni treći nego negde iza Samprasa I borga.

Slobo

pre 4 godine

Federer ispred sebe nije imao nikoga, Nadal ispred sebe Federera,Novak ispred sebe Federera i Nadala, a ovi mladji ispred sebe Federera Djokovica i Nadala. Tim je na RG izbacio Djokovica ali u finalu gubi od Nadala, na AO izbaci Nadala a u finalu izgubi od Djokovica. Cicipas na AO prosle godine izbaci Federera ali nema snage da to ponovi protiv Nadala na istom turniru i tako redom. Mladima je tesko protiv tri velikana, daleko od toga da su losi, ali su se rodili u pogresno vreme.

.

pre 4 godine

@Jimi Barka
A u cemu su te drasticne razlike izmedju tenisa danas i onog od pre 30 godina? Forhend nije vise forhend, bekhend nije bekhend?
Znacajne razlike postoje samo u podlogama, reketima i celendzu.
Sto se tenisera tice, razlika je u tome sto danasnji imaju bolju medicinsku negu, bolje uslove za trening i oporavak, pa samim tim i bolju fizicku spremu, a sve je to posledica neuporedivo veceg novca koji se danas "obrce" u tenisu.
Da Beker, Mekinro, Borg, Vilander, Lendl itd. danas imaju 25-30 godina, imali bi iste uslove kakve imaju i danasnji teniseri, a imali bi i svoj talenat. I naravno da bi itekako pobedjivali Federera, Nadala, Djokovica itd. U istim uslovima uopste ne bu bili inferiorni.
A pitanje je kako bi se Novak, Nadal, Federer i ostali snasli s drvenim reketima, umesto ovih koji im pomazu pri povecanju snage udarca, kako bi se snasli na ekstremno brzim podlogama tog vremena, kako bi se Nadal snasao na njujorskoj sljaci, ili kako bi se oporavljali u onim uslovima, bez laserskih operacija, raznih komora, i ko zna kakvih sve suplemenata.
Zar je neko zaista toliko glup da ne shvata da danas teniseri imaju brzi servis zahvaljujuci reketima, a ne zahvaljujuci nekom strasnom umecu?
Ako ces da ih uporedjujes, razmisli kako bi igrali da su imali iste uslove. A ne da posmatras kako bi se zgoljavi Mekinro danas borio protiv Federera ili Novaka, kada bi se pojavio na Vimbldonu sa drvenim reketom.
Isto vazi i za ostale sportove. Daj Maradoni od 20 godina doktore, trenere, fizioterapeute, kondicione trenere, teretane i terene kakve je imao Mesi pa da vidis zver.

Milos

pre 4 godine

@nana
Dobro nano, a sta je onda Djokovic koji je titule osvajao protiv tog Federera i to ne onog na vrhuncu snage, nego matorog sa 30, 35, 38 godina? On onda ne moze ni medju 3 da bude.

СЕНОВИЋ

pre 4 godine

Федерер данас игра бољи и јачи тенис него када је био између 19 и 25 године живота. Гледао сам неке његове мечеве, између осталог и са Саморасом. Он је данас са 38 дупло јачи и бољи него тада. Шта је у питању можемо да нагађамо.

ludilooo

pre 4 godine

Federer ispred sebe nije imao nikoga, Nadal ispred sebe Federera,Novak ispred sebe Federera i Nadala, a ovi mladji ispred sebe Federera Djokovica i Nadala. Tim je na RG izbacio Djokovica ali u finalu gubi od Nadala, na AO izbaci Nadala a u finalu izgubi od Djokovica. Cicipas na AO prosle godine izbaci Federera ali nema snage da to ponovi protiv Nadala na istom turniru i tako redom. Mladima je tesko protiv tri velikana, daleko od toga da su losi, ali su se rodili u pogresno vreme.
(Slobo, 08. februar 2020 11:43)

Djokovic je na istom turniru znao da pobedi prva tri nosioca kad je bio mladji od danasnjih mladih tenisera... Ovi jednostavno nisu kapacitet, bljesnu povremeno i to je to... Inace, jesu ova trojica velikani, ali realno sada su deke-velikani...

No1vak

pre 4 godine

@No1vak

Reci mu to u lice lol koja si smejurija.
Presmesno koje komentare pustate u javnost moderatori
(Mr.Wolf, 08. februar 2020 14:15)

Sta mu da kazem u lice? Da znam ko je i pod kojim nickovima pise ovde jos? Mislis da je to neka hrabrost? Smesan si. Svog toplog brata brani kuci svojoj kad si se toliko potresao za njega. Takvi kao on i takvi kao ti ne smeju iz supe da izadju a ne da se suoce sa nekim lice u lice. Hrabri ste da pljujete Srbe usred Srbije samo ovako, uzivo ne postojite.

Gde ja živim

pre 4 godine

Samo podatak da već 13 Grand Slemova niko ne može da ih dobije je dovoljan za ogromno strahopoštovanje prema Trojki. Mladima fali konstantnosti. Fali im doziranje forme. Glava je jako bitna. Imaju udarce, imaju predispozicije, ali jedan turnir odigraju na nivou Top 3, a sledeći se vuku po terenu kao da im nije do života.

Šampionski kod

pre 4 godine

Srce šampiona,psiha filozofa,znanje genija,gladijatorsko vežbanje=trojica veličanstvenih.Mekinro je to sažeo u neverovatni šampioni.Dragi Borise nije dovoljno izaći na teren sa pozitivnim stavom(zadnji primer Tim a ima ih mnogo)da bi u pet setova dobio njih trojicu.Vreme će pokazati ko od mlade garde ima tu žicu da ih dobije na GS(i to ne samo jednom,jer je to onda priča o koki i zrnu).

Employee

pre 4 godine

Ljudi moji, 3 tenisera koji igraju već više od 10 godina zajedno imaju ukupno 56 GS titula, to je neverovatna brojka!!!!!! Veliko postovanje za RF, RN i NDj, nije bitno ko je od njih najbolji, sva trojica su najbolji, svako u nekom svom segmentu igre. Teško da će se u skorije vreme tako nesto ponoviti. Kada se bude neko od njih trojice penzionisao, druga dvojica ce malo da uspore, videcete, nece imati vise tu neku motivaciju, jer nece biti velike trojke, a u tome je sva sustina epohe tenisa u kojoj zivimo. Velika trojka.

teniski ekspert od 2011

pre 4 godine

Istina je da Djokovic nije osvajao trofeje izmedju 2004-2007 godine kada je
Rodzer bio "najjaci". Novak je u to vreme imao 17-20 godina i nije bio ni sazreo kao igrac. Svoj prvi GS je osvojio sa 21 godinom na AO 2008.
Kada je stasao kao igrac, a od 2011 znamo sta se desilo - No1ak

vodonoša

pre 4 godine

Ima nekoliko jako talentovanih mladih tenisera, a njihov peh je da igraju u vreme nepobedive trojke. Tako im je zapalo, mada nije ni njima loše, manji im je pritisak a nikad nije sramota izgubiti od najboljih.

Novak i kk Partizan su naši brendovi

pre 4 godine

I Beker i Mekinro su u pravu,sa tim (po meni) sto je Džon ipak više u pravu,neverevotni su šampioni ova trojica,takvi teniski velemajstori se više roditi neće,pogotovu ne u isto vreme..

joško

pre 4 godine

Potrebna je prije svega kvaliteta,pa onda glava.Mladi tenisači nemaju tu kvalitetu.Jesu dobri ali za pogrešno vrijeme.Današnji mladi tenisači bi vjerojatno već uzeli Grand Slam prije 20 godina u konkurenciji Raftera,Ivaniševića,
Aggasija i Samprasa sa 30+ godina,ali to je druga priča.Novak,Rafa i Roger sa uskoro 35 i 40 su tisuću puta bolji od Raftera ili Ivaniševića i sa 25.

Nemanja

pre 4 godine

Kad se povuku ova trojica muški tenis će biti ko ženski, svaki čas će neko drugi biti prvi na atp listi, svaki gs će biti novi šampion. Totalna suprotnost od ovog danas

No1vak

pre 4 godine

Davne 2008 sedimo brat I ja I gledamo Novaka I ja komentarisem kako je na njegovu zalost u eri tada vec velikog Rafe I ne prikosnovenog Rodje....I onda se desi da Novak uzme gs...pa malo pauze pa onda dolazi ta fenomenalna 2011 pa.sad 2020 god pricamo I ocekujemo kada ce doci I taj dan da prestigne ovu dvojicu u gs-ima I da zvanicno dobije titulu najveceg svih vremena(G.O.A.T).Nesto slicno ce se desiti I sa ovim mladim igracina. Bice tu velikih titula I velikih pobeda jer ovu trojicu pritiskaju godine. Samo je pitanje kad ce se to desiti!!Ove godine? Cisto sumnjam,ali vec naredne bi mogli da uzmu bar neki Gs.Ali cinjenica da ovakvi igraci nikad nece biti. Nikad nece uraditi ono sto rade Novak I drustvo. Tesko ce neko dostici taj nivo I biti toliko dominantan....
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (GanDra Šajkaš, 8. februar 2020 11:56)

Zanimljivo secanje.Ja vrlo dobro pamtim jedan drugi momenat.Masters u Sinsinatiju 2009.godine i poraz od Federera u finalu.Ne znam zasto,ali se
dobro secam da sam posle tog finala pomislio kako ce Novak nazalost vecito
ostaci u senci njega i Nadala,jer su te 2009.godine oni bili ultradvojac koji je od svih drugih odskakao a samo se Novak cinio kako neko ko moze da
im se priblizi.Medjutim,to me je finale bas nekako obeshrabrilo jer je Rodzer odigrao mnogo kvalitetnije i mislio sam prosto da je to nivo koji se
ne moze nikada dostici.Ooooo,kako sam se samo prevario :)

Slobo

pre 4 godine

Federer ispred sebe nije imao nikoga, Nadal ispred sebe Federera,Novak ispred sebe Federera i Nadala, a ovi mladji ispred sebe Federera Djokovica i Nadala. Tim je na RG izbacio Djokovica ali u finalu gubi od Nadala, na AO izbaci Nadala a u finalu izgubi od Djokovica. Cicipas na AO prosle godine izbaci Federera ali nema snage da to ponovi protiv Nadala na istom turniru i tako redom. Mladima je tesko protiv tri velikana, daleko od toga da su losi, ali su se rodili u pogresno vreme.
(Slobo, 08. februar 2020 11:43)

Djokovic je na istom turniru znao da pobedi prva tri nosioca kad je bio mladji od danasnjih mladih tenisera... Ovi jednostavno nisu kapacitet, bljesnu povremeno i to je to... Inace, jesu ova trojica velikani, ali realno sada su deke-velikani...

Slazem se , samo u tih prvih tri nije bilo Djokovica, to je poenta

Goran

pre 4 godine

Novak i Rafa jos nisu stari za danasnje lagane rekete. Ranije se islo u penziju sa 27-30 godina jer su reketi bili drveni. Kasnije se preslo na plasticne rekete ali kvalitet vlakana nije bio kao danas pa se islo u penziju negde sa 30-34 godine. Danas su reketi od ugljenicnih polimernih kompozita, vrlo laki i brzi i vrhunski igraci mogu da ostanu u vrhu mnogo duze. Mladi igraci su jos uvek losiji jer Nadal i Novak igraju skoro na nivou na kome su igrali na vrhuncu karijere. Tesko da ce ih mladi potisnuti u naredne 2-3 godine, a mozda i duze.

Sinki

pre 4 godine

Za Novaka bi bilo dobro da osvoji do kraja karijere 23-24 gren slema,iako je to mnogo,jer sam ubijedjen da ce se u buducnosti pojaviti teniser koji nece imati konkurenciju i osvojice preko 20 gren slemova...Novak,Rafa i Rodzer su se medjusobno tukli i jedni drugima oduzimali slemove.Da nisu imali konkurenciju osvojili bi preko 30....Sigurno ce se pojaviti neko u budunocsti ko ce razbijati konkurenciju....A velika trojka se sada pojavila i nikada vise.Takva 3 igraca da igraju u istoj eri,to je vise nemoguce.

MM

pre 4 godine

@No1vak
Pa ti ni u komentaru ne smes da kazes ko je to on, a kamoli uzivo. Sta onda dosadjujes ljudima bez veze kada nemas petlju ni virtuelno da kazes ko je, a ovamo ga kao nesto prozivas.

x

pre 4 godine

Od svih aktivnih igrača koji imaju GS titulu najmlađi imaju 31 godinu (Delpo i Čilić)!

To nikad nije desilo u istoriji tenisa, a verovatno neće ni u budućnosti kad se velika trojka povuče.

Ovcara

pre 4 godine

Mladi gaze Federera dok ih Djokovic jos uvek drzi na distanci

Federer Tim 2-5
Federer Medvedev 3-0
Federer Zverev 3-4
Federer Cicipas 3-3

Djokovic - Tim 7-4
Djokovic - Medvedev 4-2
Djokovic - Zverev 3-2
Djokovic - Cicipas 2-2
(Novak je GOAT, 8. februar 2020 13:23)

A šta misliš da sa tog spiska izbacimo npr Zvereva, a ubacimo Kiru? Kako bi onda to "gaženje" izgledalo?
(banjica, 8. februar 2020 13:50)

Uzalud trud.Tvoje trolovanje se jednostavno ne isplati.Jasno nam je da si srbomrzac i da je to jedini razlog zasto patis zbog Novakovih uspeha.Ostaje ti i dalje da patis.

Kostic

pre 4 godine

Zanimljivo secanje.Ja vrlo dobro pamtim jedan drugi momenat.Masters u Sinsinatiju 2009.godine i poraz od Federera u finalu.Ne znam zasto,ali se 
dobro secam da sam posle tog finala pomislio kako ce Novak nazalost vecito 
ostaci u senci njega i Nadala,jer su te 2009.godine oni bili ultradvojac koji je od svih drugih odskakao a samo se Novak cinio kako neko ko moze da 
im se priblizi.Medjutim,to me je finale bas nekako obeshrabrilo jer je Rodzer odigrao mnogo kvalitetnije i mislio sam prosto da je to nivo koji se 
ne moze nikada dostici.Ooooo,kako sam se samo prevario :)
(No1vak, 08. februar 2020 12:37)

A recimo ja sam odma nakon Australian Opena 2008 vidio da je Novak taj nivo da ce osvojiti sigurno al sigurno najmanje 3 Wimbldona. Jednostavno nakon ciscenja Rogera u Australiji 3:0 odma mi je bilo jasno da ce Novak biti visestruki GS sampion i broj 1 kad tad. Odma mi je tad bilo sve jasno, samo je bilo pitanje vremena. Kao sad Mbape u fudbalu, samo je pitanje vremena kad ce dati 40+ golova u prvenstvu u jednoj sezoni.

nana

pre 4 godine

Rodžer jeste dobar teniser, to stoji, ali ja tvrdim da je "overrated" u mnogo pogleda. Da je kojim slučajem isto godište ili približno kao ova dvojica (Rafa I Nadal) tvrdim da se ne bi razlikovao od vavrinke ili marija, ili bi bio malo bolji. Pogledajte zadnju dekadu, novak ima 15 gs titula, Nadal 12, a Rodžer? Rodžer ima 5, ili ti 2 više od marija I vavrinke. Druga je stvar što je on izgradio ime i postao božanstvo pre nego što su se pojavili Nole i Rafa i sad ako kažeš da Rodžer nije ni blizu rafe i Noleta hoće da to oči isteraju. Još pre 4 godine sam rekao da kada velika trojka završi karijere da će se tek tada videti da je Rodžer zapravo treći teniser svih vremena posle rafe I novaka I tako će i biti. I to će tako biti jer se "naosvajao" titula u zvanično takozvanoj weak eri tenisa, sami možete proveriti da se ta era zvanično tako zove. Inače ne bi bio ni treći nego negde iza Samprasa I borga.

GanDra Šajkaš

pre 4 godine

Davne 2008 sedimo brat I ja I gledamo Novaka I ja komentarisem kako je na njegovu zalost u eri tada vec velikog Rafe I ne prikosnovenog Rodje....I onda se desi da Novak uzme gs...pa malo pauze pa onda dolazi ta fenomenalna 2011 pa.sad 2020 god pricamo I ocekujemo kada ce doci I taj dan da prestigne ovu dvojicu u gs-ima I da zvanicno dobije titulu najveceg svih vremena(G.O.A.T).Nesto slicno ce se desiti I sa ovim mladim igracina. Bice tu velikih titula I velikih pobeda jer ovu trojicu pritiskaju godine. Samo je pitanje kad ce se to desiti!!Ove godine? Cisto sumnjam,ali vec naredne bi mogli da uzmu bar neki Gs.Ali cinjenica da ovakvi igraci nikad nece biti. Nikad nece uraditi ono sto rade Novak I drustvo. Tesko ce neko dostici taj nivo I biti toliko dominantan....

Ernesto ce

pre 4 godine

(Jovan, 08. februar 2020 11:48

Po tvojoj logici do sada su mladi igraci docekali pozne godine velike trojke i sada bi uveliko trebali da pobedjuju nadala i djokovica a federera bi trebalo da melju kao malo dece ili bolje reci penzionera !!?! Drug stvar zasto , ako Djokovic nije u tri najveca , zasto neko drugi u eri tog najboljeg Nadala i federera nije osvojio 17 gs , sve moguce masterse i bio 270 nedelja na prvom mestu !!!?! Iz mnogo uglova druze tvoja prica ne pije vodu .

срле

pre 4 godine

Никад се неће појавити таква тројка тениса, 56 гренд слем трофеја укупно, заиста феноменално. Ако узмемо у обзир да је Ђоковић освојио све мастерсе 1000 серије, онда можемо да схватимо колика је фрустрираност код млађих играча. Тако им и треба кад се угледају на Кирјоса и још подржавају ту креатуру у његовим јавним иступима, као то је потребо тенису. Уместо да као Доминик Тим засучу рукаве и макар дођу до неког финала на великим турнирима, они гледају инстаграм, фејсбук и твитер. За Новака, Рафу и Федерера не постоје друштвене мреже, већ само велики рад и посвећеност тенису.

Pirke

pre 4 godine

Sad citam, neko napisa da je djokovic osvajao sve GS kad je Federer presao 30-te. Jeste, tako je, ali da ne zaboravimo da je federer osvojio 8 GS bez nadala i Djokovica, a poslednja 3 je osvojio kad je Djokovic imao povrede. Pre toga bila je rec da su Djokovicu pomogle nadalove povrede. Nije tacno, Djokovic je jedini teniser koji ima pozitivan rezultat i protiv Federera i protiv Nadala i protiv Mareja. Sto se tice toga da je Rodik glatko pobedjivao Djokovica, pa ni to nije bas tacno, ipak je rezultat 5-4, to bas i nije tako glatko, a uz to Rodik se povuka davno, da je ostao, sigurno bi ga Djokovic presisao. Zatim tu se spominje Safin, mislim ljudi , Safin koji je u penziji od 2009, i to je vama relevantan primer, pa dobro evo ga Patrik Rafter ako se neko seca koji ima 2-0 protiv Federera. Tu su sad slemovi, pa dobro, Djokovic i Nadal ce prevazici Federera 100% e onda ce medju njima biti borba za prvo mesto po broju slemova i mastersa, bice tesno , ali na ruku namcide sto je vise takvih turnira na Betonu a ne na Sljaci. Tu su sad i cuvene nedelje na prvom mestu, i ja mislim da taj argument koji je godinama bio koriscen od strane fedex bitova, odjednom je utihnuo jer je svima jasno da ce ga Djokovic 100% prevazici i to 99% u ovoj godini. Tu su jis 2 rekorda koja bi valjalo dobiti: prvi je no1 na kraju godine, Djokovic ako sad zavrsi prvi imace 6 a fedex i nadal po 5. Tu je i broj zavrsnih mastersa fedex6, nole 5. Sve u svemu po meni Federer je najslabiji u toj konkurenciji.

Ernesto ce

pre 4 godine

Veliki hendikep za " mlade " igrace je sto imaju trojicu najboljih svih vremena , znaci i kad je i kad je jedan povredjen ,drugi ispadne opet ostaje treci , sto znaci da skoro u svakom momentu oni moraju da pobede jednog ,dvojicu ili svu trojicu , a ocigledno je da od mladjih idlgraca ,koji su neosporno talentovani , nema niti jedan koji se izdvaja da pre svega mentalno i psihicki isparira ovoj trojici na velikim turnirima , tako da ima tu malo i nesrece a ima i toga sto nisu oni tog kova ocigledno , da se uzdignu i pobede one najbolje ,koji su vec u jednim zrelim godinama a federe vec i pred penzijom. Tenis ce imati nove sampione ali to nece biti oni pravi i veliki.

Emir

pre 4 godine

Što neće da proradi Luka Jović da imamo i neke druge vesti osim Nola Groznog, Joke Frljoke i "solidnog".
(Slušaj bre Emanuele, 8. februar 2020 11:22)

Eto, volimo da uživamo u tvojoj patnji.

Libero Boskan

pre 4 godine

I Beker je u pravu: treba znanja, talenta, ali i hrabrosti (ili m..., j..., nazovite kako hocete). Prost primer: Tim je stao u cetvrtom setu, onda kada je osetio da mozda cak moze i da pobedi...
Bas je Beker bio strucni komentator na Eurosportu i kaze negde na prelazu iz treceg u cetvrti (parafraziram): evo odluke, Djokovic konacno opustenije igra, a Timu tek dolazi pritisak jer polako pocinje da razmislja o tome da moze pobediti.
Nole je bio pod ogromnim pritiskom i zbog novog GS, i prvog mesta i svega sto mu se mota po glavi oko tih rekorda. I izborio se sa time. Tim je trebao da razmislja samo o pobedi i dobijanju tog jednog GS - i nije uspeo.
Ovi ostali teniseri (Zverev & Co) su jos gori po tom pitanju... Beker ipak ne prica proizvoljno.

reflektor

pre 4 godine

Ako mladji pobedi jednog,naletece gotovo sigurno na drugog u zavrsnici.A za mladog je to preveliki zalogaj.Njih trojica znaju da citaju mec i mladjeg protivnika,znaju kako da ga "uhvate u makaze",menjaju ritam,variraju sa igrom i taktikom jer su igrali stotine takvih meceva!!!Ogroman oreol je oko njih trojice,toliko da su svima u glavi.Mladi pokusavaju,napadaju,trude se da nadju nacin da osvoje GS.I pobede oni njih,ali ako jedan od njih dodje do zavrsnice a to se desava svaki turnir tu nema price ko osvaja.Tako je do sad bilo,pa videcemo ove godine da li se nesto menja..Tesko!

my way

pre 4 godine

Превише се очекује од тих клинаца. Једноставно, ера тројице најбољих тенисера у историји је нешто непоновљиво. Не би они били то што јесу да је тај њихов ниво могуће тек тако достићи и наставити. Чак и сада када су далеко од свог врхунца није поштено очекивати од младих да их побеђују. Понекад их и добију, али када Ноле, Роџер и Рафа дођу до неких 80% онога што су некада били то је далеко изнад свега новог на туру и то је нормално. Ера велике тројке је нешто што ће се тешко икада поновити у тенису. Зато је толико величанствена, зато су они легенде за сва времена и зато ће у историји више бити памћени Мареј, Вавринка, Цонга и остали којима су уништили каријере него нови клинци.

Comi

pre 4 godine

Čini mi se da mladi, pored svih navedenih činjenica, nisu baš spremni da rade, jer tenis je rudarski posao. Setite se kako je samo Novak radio na izlascima na mrežu, koliko se Federer trudio da popravi svoj BH, da je čak, jednog momenta, promenio i reket, ne bi li dobio više spina, da se Nadal potrudio da ubrza svoju igru, jer je shvatio da nema kolena za besomučno trčanje i promenu pravaca, da je Novak posle povrede lakta morao da promeni način serviranja... Poenta je, da su jedni druge vukli i terali da budu bolji, da rade na svojim nedostatcima, da se trude da unaprede svaki segment svoje igre, i da to još uvek rade. Kod ovih mladjih ne vidim tu želju, bar za sada...

kimiko

pre 4 godine

Ja mislim da mladji igraci imaju kvalitet, ali nemaju tu strast kao Rodja, Rafa i Nole. Treninge verovatno odradjuju sablonski...u stilu, dobro je za danas...A mora se ceo dan makar razmisljati o tenisu ako hoćeš u ovakvoj konkurenciji napraviti proboj.Da ne pricam o duplim treninzima i konstantnom radu na svojoj igri, usavršavanju svakog elementa

Kavrić

pre 4 godine

Beker je apsolutno u pravu! Fale im ona dva sto razlikuje dedu od babe! Imaju oni i kvalitet, i konstantnost, i kondiciju...ali nemaju BEZOBRAZLUK da protiv najvecih "mlate" lopticu! Cekati ovu trojicu da pogrese, cekati neiznudjenu gresku...je cini mi se njihova osnovna taktika...a to bas i ne prolazi!

Maric

pre 4 godine

Velika trojka:

Australian Open - 15 titula
Roland Garos - 14 titula
Wimbldon - 15 titula
US Open - 12 titula

Indijan Vels - 14 titula
Majami - 10 titula
Monte Karlo - 13 titula
Rim - 13 titula
Madrid/Hamburg - 14 titula
Kanada - 11 titula
Sinsinati - 9 titula
Sangaj/Madrid - 7 titula
Pariz - 6 titula

Masters kup - 11 titula

Nedelje na prvom mjestu: 780 nedelja i 15 sezona zavrsenih na prvom mjestu.

opasni presedan

pre 4 godine

Od svih aktivnih igrača koji imaju GS titulu najmlađi imaju 31 godinu (Delpo i Čilić)!

To nikad nije desilo u istoriji tenisa, a verovatno neće ni u budućnosti kad se velika trojka povuče. (x, 8. februar 2020 11:26)

31 navrsenu. Kalendarski gaze 32! Kad bi se sad, izmedju 2 GS turnira, sva sedmorica odjednom povukli (a ruku na srce, cak ni Cilic, kao najmladji, nije bas premlad za penziju - to su vec godine kad je to sasvim prirodna opcija), desilo bi se da u jednom trenutku *nema* aktivnog igraca koji je ikad osvojio neki GS! Sve sami pocetnici. Kao nakon rata, pa krece obnova.

Stefan

pre 4 godine

Vilander je pre AO rekao da će Tim da osvoji, sad kaže da će Novak osvojiti sva četiri, plus OI, i Hjuit je skoro nešto pričao, Beker (danke mu na doprinosu da Novak ne gubi toliko finala na GS nakon 2013) sad kaže ovi novi nisu još spremni za velike pobede...a da je Tim iskoristio onu brejk šansu u 4.setu, drugačije bi pričao....nijedan "stručnjak" , bez obzira kakav je teniser bio nije predvideo laku pobedu Novaka prošlog AO nego su očekivali epski duel, niti onakvo epsko finale W, niti Nedvedevljev uzlet u drugom delu sezone, niti ko će da osvoji završni turnir, niti da će Tim sad da igra finale,još i da bude na par gema od titule, i mnogo drugih slučajeva, nema dovoljno mesta ovde da se sve navede, toliko je toga, niti bilo šta što bi i mi sami koji nismo reket u ruke uzeli mogli da zaključimo na osnovu prethodnih uspeha i trenutne forme, nego ono u fazonu posle bitke svi su generali, i tipa "Djoković je prvi favorit na AO" (posle 7 osvojenih, i sjajnom formom na početku sezone) i "Nadal je prvi favorit na RG", posle mase osvojenih predhodno (bravo,stručnjaci). Za njih više važi ono "i ćorava koka ubode nešto". U ovom slučaju se nadam da će njegova "ekspertska" ocena da se obistini, barem ove godine, da Novak ima prostor da osvaja titule.

proliver

pre 4 godine

Djokovic - Nadal 29:26 , Djokovic - Federer 27:23
Ovo su dva najveca rivalstva u istoriji belog sporta. Dakle, oba su 50+ meceva i u oba Nole vodi. Uskoro ce prestici Federera i po broju nedelje na prvom mesto, treba mu jos 8 meseci. GS do kraja 2021. ce imati najvise i tu je medijski kraja Kinga Rodje i bika sa Maljorke.

maximus

pre 4 godine

Ceo fenomen se mora posmatrati u celini.Rodzera je poceo da pobedjuje Rafa tako sto je unapredjivao svoje nedostatke.Nole je morao da nedostatke ponistava u odnosu na obojicu.Rodzer kad je video da je djavo odneo salu morao je iz uljuljkanosti da predje u novu tenziju i novu potrebu za unapredjivanjem svoje igre.I tako sloj po sloj sva trojica su unapredjivala jedan drugog.To je moj pogled na ovaj fenomen.Na stranu sto bi sva trojica pojedinacno da su igrali u bilo kojoj eri vladali bez problema

max

pre 4 godine

Pa ipak, priroda ce pre ili kasnije uciniti svoje. Smesno je dovoditi to u potanje. Po mojoj proceni, Cicipas ili Tim uzimaju RG. Pa eto...videcemo
(Ognjen, 08. februar 2020 11:41)

Naravno da ce priroda uciniti svoje al je problem sto trojka jos uvek ne planira penziju, Federer mozda skorije al za Nadala a pogotovu Novaka ima jos nekoliko godina igre. Eto sad je uzeo Novak, sledeci je verovatno Nadal, pa onda verovatno Novak ili Federer i na kraju opet Novak ili Federer a mozda i Nadal. Videcemo.

Poštovalac igre

pre 4 godine

Beker je u svojoj konkurenciji bio više nego odličan. A što se tiče sadašnja pa to se ne postavlja pitanje. Trojka od kad je zasela ne ispušta tron odnosno ne popuštaju. Mnogi su rekli puno istine ovde. Mladim teniserima ne shvataju previše ozbiljno jer u ovom sportu moraš konstatno razmišljat unapređenju. Mnogo svežih primera bi mogao navest gde su mlađi gubi li od starijih. Tipa: Šapavalov protiv Rodžer u Majamiju prošle godine glatko iako Šapa dosta mlađi uz enornomno iskustva koji švajcarac. Pa Daniel recimo protiv Rafe na US Openu prošle godine kad je stigao do izjednačenja 2-2 u setovima opet glava i sitnice su odlučivale pobednika na stranu otišle Rafi. I sad Tim i Novak na AO Openu sve je išlo po loju za Austrijanca al" puko pod pritiskom nije izdržao na kraju kad je bio svestan da je blizu prvog GS.. Novak je imao svega pomalo al" naučen to jest stekao iskustvo da se nosi time. Zato je tu gde jeste uz RF i RN.

stevo

pre 4 godine

Kod Bekera sve u životu kockarski. Ili jesi ili nisi. Ne ide to tako kao što reče Mekinro. Sa druge strane su najbolji ikada, pravi šampioni.

Pa sfo neko

pre 4 godine

Rece lepo u komentarima .Federer je jos uvek na visokom nivou i stize do same uvrsnice finale Vibldona i jako tssna pobeda Novak ovde stigao do polufinala .Ljudi covek za godinj ipo dana puni 40 godina meni je to neverovstan podatak .I ri onda dodjes na turnir gde moras makar dvojic od njih trojice da dobijes da bi uzeo slem .A Nadal i Novak su dosta mladji od Rodzera .Do Nadal i Novak iole budu u fizickoj snazi ovim klincima nema leba.A ova dvojica ce igrati sigurno jos par godina .Terace ko Federer ,bukvalno nema razloga da se povlace dokle god su u konkureniciji za osvajanje najvecih trofeja .

Toma

pre 4 godine

I Beker je u pravu: treba znanja, talenta, ali i hrabrosti (ili m..., j..., nazovite kako hocete). Prost primer: Tim je stao u cetvrtom setu, onda kada je osetio da mozda cak moze i da pobedi...
Bas je Beker bio strucni komentator na Eurosportu i kaze negde na prelazu iz treceg u cetvrti (parafraziram): evo odluke, Djokovic konacno opustenije igra, a Timu tek dolazi pritisak jer polako pocinje da razmislja o tome da moze pobediti.
Nole je bio pod ogromnim pritiskom i zbog novog GS, i prvog mesta i svega sto mu se mota po glavi oko tih rekorda. I izborio se sa time. Tim je trebao da razmislja samo o pobedi i dobijanju tog jednog GS - i nije uspeo.
Ovi ostali teniseri (Zverev & Co) su jos gori po tom pitanju... Beker ipak ne prica proizvoljno.
(Libero Boskan, 8. februar 2020 12:03) # Link komentara

uz to kada se lomilo jos glavni komentator Nemackog izdanja Eurosporta kaze, "evo opet taj cuveni sjaj u ocima Djokovica". Neprocenjivo.

Markus1975

pre 4 godine

Ako mladji pobedi jednog,naletece gotovo sigurno na drugog u zavrsnici.A za mladog je to preveliki zalogaj ...
(reflektor, 8. februar 2020 12:03)

"Rogers Cup" sada već davne 2007 godine, Novak u tri uzastopna meča pobeđuje redom Rodika, Nadala i Federera, tada vodeću troiku na ATP listi i osvaja turnir. To je ono o čemu Beker govori, Tim, Zverev i ostalo mlađe društvo će biti glavni kada izgrade stav, talenat i igra im odavno ne fali.

analiza

pre 4 godine

Današnji teniseri imaju problem koji se sastoji u tome da imaju SUVIŠE stvari koje im odvlače pažnju i fokus sa tenisa.Tviteri,instagrami,fejsbuci,kratki živci, malo vežbanja, puno priče, sve što ikad urade loše se hiljadu puta reprizira na tv i internetu, sve što kažu, urade, pojedu se tumači na razne pogrešne načine, očekivanja su im podjednako velika a strpljenje nemaju. Naravno, tu je i strah od pobede, odgovornosti, odrastanja. Lakše je biti večiti talenat lajavi Kirijos nego vredni Tim.A stari vuci su još gladni trofeja i dokazivanja. Lakše je slikati se za Vog nego biti GS šampionka, br 1,to je što se ženskog tenisa tiče.