Nova vest
Tenis

Utorak, 09.10.2018.

11:24

Đoković oborio rekord i zadržao savršen učinak protiv Šardija!

Najbolji srpski teniser Novak Đoković uspešno je startovao na Mastersu u Šangaju, sigurnom pobedom nad Žeremijem Šardijem iz Francuske.

Izvor: B92

Autor:B92

Đoković oborio rekord i zadržao savršen učinak protiv Šardija!
Photo by Lintao Zhang/Getty Images

Đoković je na startu turnira savladao Šardija rezultatom 6:3, 7:5, posle nešto više od 80 minuta igre.

Novak je ostvario i 12. trijumf u isto toliko mečeva sa Žeremijem i pritom oborio jedan nesvakidašnji rekord – dobio je 28. uzastopni set u duelima sa Šardijem što je najduži niz protiv nekog rivala u istoriji "belog sporta".

Osvajač 14 Grend slem titula odlično je otvorio susret i rano došao do brejka, a onda sigurnom igrom stekao prednost u setovima.

U drugom delu je bila mnogo ravnopravnija partija – momak iz malog mesta Po je parirao Srbinu sve do samog finiša, kada je Đoković dodao gas i priveo meč kraju.

Na kraju, imao je 17 vinera i 13 neiznuđenih grešaka, dok je protivnik završio u "minusu" sa odnosom 25:28.

To mu je bila 14. uzastopna pobeda i ukupno 63. u poslednjih 65 protiv francuskih tenisera.

Đoković je sigurno startovao u Šangaju i sada čeka boljeg iz duela Marko Čekinato – Hjeon Čung.

II set:

6:3, 7:5 – Brejk i pobeđa Đokovića! Opet je sigurno dobio gem u kojem je imao početni udarac, da bi poslednji bio možda i najkvalitetniji u čitavom meču. Prvo je Novak "ukrao" gotovo izgubljeni poen rivalu, onda je Šardi uzvratio izuzetnom razmenom, ali to je bilo sve od njega. Đoković je bio veoma čvrst u defanzivi i naterao ga da greši, pa je brejkom i stigao do trijumfa.

6:3, 5:5 – Na dva poena je naš igrač bio do trijumfa, imao je 15:30, pre nego što je Šardi pogodio tri prva servisa. Dobio je lake poene i izvukao se iz veoma teške situacije.

6:3, 4:4 – Prvi put je Nole ozbiljno pripretio i na 15:30 imao maltene dobijen poen, ali ga je izgubio. Unervozio se jer je žarko želeo brejk, pa je napravio dve greške i dobra šansa je propuštena.

6:3, 4:3 – Mnogo neizvesniji je ovaj deo nego prvi, najviše zbog toga što Francuz drži visok procenat prvog servisa. Srećom, ni Đoković ne posustaje i kontroliše dešavanja na terenu iako još nije napravio brejk.

6:3, 2:2 – Slično kao na startu meča, obojica su bila veoma sigurna u uvodnim gemovima drugog seta. Za sada je Šardi uspeo da odoli i ne dozvoli rivalu brejk šanse.

6:3, 1:0 – Gde je stao u prvom, tu je Đoković nastavio u drugom setu. Sigurno je dobio i uvodni gem u drugom delu igre.

I set:

6:3 – Brejk i set za Đokovića! U sledećih nekoliko gemova nije bilo previše uzbuđenja, sve do devetog kada je Srbin rešio pitanje pobednika seta u svoju korist. Opet je Žeremiju stao servis, Novak je to iskoristio, došao do 15:40 i rutinski došao do 1-0.

4:2 – Novak eskpresno potvrđuje stečenu prednost, dobija gem sa "nulom" i odlazi na +2.

3:2 – Brejk za Đokovića! Pošto je sigurno dobio i sledeći, Novak je sačekao prvu šansu na servis rivala. Šardiju je stao prvi servis i mnogo teže mu je bilo da kontroliše poene. Srbin je držao lopticu u terenu, čekao greške i došao do prvog brejka.

1:2 – Prve probleme Žeremi je osetio u svom drugog servis gemu, najviše zbog toga što je na 30:0 promašio dva zicera forhendom. Došlo se do djusa, ali je onda odigrao dva kvalitetna poena i ponovo poveo.

1:1 – Novak se lagano upisao na semafor, iako je dozvolio dva poena rivalu. Ipak, na 30:30 je brzo realizovao dva poena i došao do svog prvog gema.

0:1 – Đoković je dobio prvi poen u meču, ali je onda Francuz pogodio tri prva servisa i došao lako do uvodnog gema.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

72 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu